Dr. Ivana Nola: Bez operacije do zategnutih kapaka

Tanka koža oko očiju jedna je od prvih regija na kojoj se ispisuju znakovi starenja. Osjetljivo na vanjske faktore, ovo nježno područje poseban je izazov za tretmane pomlađivanja, jer tehnologija i metoda moraju biti prilagođene tankoj koži i samom organu oka koje koža štiti.

Zahvaljujući izvanrednom napretku tehnologije, razvile su se sigurne i djelotvorne tehnike za neoperativno rješavanje znakova starenja. Korekcija kapaka bez potrebe za operacijom označila je još jednu prekretnicu u svijetu estetske medicine, a uređaj Plasmage, kojim se izvodi, stekao je iznimnu popularnost.

dr. Ivana Nola

Naborana koža ometa vid i otežava nanošenje makeupa

Prema anatomskoj podjeli, gornja trećina lica obuhvaća oči, obrve i čelo. Promjene koje su povezane sa starenjem kože periokularne regije vrlo su kompleksne i uzrokovane različitim faktorima. Zahvaćaju kožu, potkožno masno tkivo, mišiće, ligamente i koštane strukture.

Svim tim promjenama dolazi do gubitka elastičnosti i opuštanja kože, a lice poprima tužniji izraz i stariji izgled. Osim funkcionalnih smetnji, ova pojava ženama nerijetko smeta pri nanošenju makeupa, a zbog naborane kože nanijeti sjenilo, tuš ili olovku na gornji kapak postaje gotovo nemoguća misija. Pojavi li se uz sve to i višak kože na donjim vjeđama ili masni jastučići na području podočnjaka, umoran izgled lica postaje još izraženiji.

Iako je nekada za pomlađivanje regije oko očiju jedino rješenje bio kirurški pristup, razvile su se nove, minimalno invazivne metode koje omogućuju pomlađivanje kapaka brzim postupkom i bez šavova. U Poliklinici Nola odnedavno je dostupan svjetski priznati uređaj Plasmage koji radi na principu frakcijske plazme, uklanjajući tako znakove starenja uz izvrsne rezultate.

Uređaj koji zateže kožu na kapcima i ublažava bore

Plasmage možemo svrstati pod uređaje nove generacije. Ova sofisticirana nova tehnologija bazirana je na plazmi („plasma based energy“), a omogućuje nekiruršku korekciju i gornjih i donjih vjeđa. Sublimacijom, bez ablativnog efekta na kožu, zateže kožu, uklanja višak kože i ublažava bore.

Tretman je siguran jer energija plazme djeluje samo na tretiranu regiju, ostavljajući okolno tkivo i dublje strukture netaknutima. Zakrivljenom iglom koja je povezana s uređajem na kojem se odabiru programi rada, generira se plazma, a ionizacijom atmosferskih plinova dolazi do instantne kontrakcije vlakana kože oko očiju, bez oštećenja okolnog tkiva.

Kako izgleda postupak?

Nekirurška korekcija vjeđa tretman je prikladan za sve osobe koje žele zategnuti kapke i ukloniti višak kože s područja oko očiju. Ipak, prije same odluke ključno je posavjetovati se s liječnikom. Kroz detaljne konzultacije i individualni pristup, u Poliklinici Nola prije izbora metode procjenjuje se trenutno stanje kože klijenta te dogovaraju  i procjenjuju rezultati.

Nakon što se s klijentom dogovore pojedinosti, sljedeći je korak provedba tretmana. Za proceduru je potrebno izdvojiti najmanje sat vremena, a u taj je period uračunato i apliciranje anestetske kreme, koja na koži mora ostati 30 minuta.

Nakon izvođenja tretmana, na kapcima su vidljive male točkice koje kasnije postaju krastice, što znači da je koža reagirala zatezanjem i kontrakcijom vlakana.

Odmah nakon tretmana možete se vratiti svojim uobičajenim aktivnostima, no koža se najmanje 4 tjedna ne smije izlagati suncu, solariju ili sauni. Iako možete nanositi puder, kroz to je vrijeme obavezno nanositi kreme s visokim zaštitnim faktorom i nositi sunčane naočale.

Sitne krastice koje zaostaju nakon tretmana očekivane su i prirodne, a same od sebe opadaju 5. do 7. dan nakon postupka. Nakon otprilike tjedan dana vidljivi su prvi rezultati koji se razvijaju još naredna 2 do 4 tjedna. U nekim je slučajevima tretman potrebno ponoviti nakon određenog vremena, no to prvenstveno ovisno o stupnju rezultata koji se želi postići.

Ublažava bore kraj uha i iznad usana, uklanja izrasline, a posebni piling može popraviti kvalitetu kože

Pruživši alternativu kirurškoj korekciji, Plasmage je u Poliklinici Nola postao najtraženiji za korekciju kapaka, no ovom se metodom korigiraju i drugi znakovi starenja te uklanjaju nepravilnosti na koži.

Osim za pomlađivanje kapaka, Plasmage je izvrsno rješenje za nabore kože ispred ušiju, bore na vratu, pušačke bore (iznad usana), ali i za tretiranje kožnih izraslina i nepravilnosti na koži. Energijom plazme omogućuje revitalizaciju i biorevitalizaciju tretirane regije, a nakon tretmana vidljiva je poboljšana kvaliteta i ujednačena boja kože.

Uz nekirurške korekcije na koži, tehnologija plazme pruža i posebnu vrstu pilinga nazvanu Plasma piling. Siguran i u potpunosti bezbolan piling može se provoditi tijekom cijele godine, a idealan je tretman za sve one koji žele osvježiti i regenerirati kožu. Ovim posebnim pilingom zaglađuje se grubi, rožnati sloj kože, poboljšava kvaliteta zaštitnog sloja kože, stimulira rast novih stanica, ujednačuje ten i korigiraju hiperpigmentacije, dok se istovremeno postiže poboljšanje tonusa kože, dubinska hidratacija, oksigenizacija i lifting efekt.

Plasma piling tretman posebno preporučujem osobama koje primjećuju pad kvalitete kože lica, vrata ili dekoltea, opuštenost kože, dehidraciju, sitne bore i neujednačen ten. Cijena ovog pilinga u Poliklinici Nola iznosi 800 kuna, a cijena tretmana korekcije kapaka Plasmageom 5 000 kuna.

Pročitajte još i ...