MOSTRA 2019.: Koja je glumica oborila s nogu našeg poznatog kirurga

Filmski festival u Veneciji završen je – ostaje nam da uživamo u filmovima, osvrtima filmskih i modnih kritičara, uvijek prisutnim tračevima iz svijeta celebrityja…

A kako je naš interes prije svega estetika, za komentare o glumicama zamolili smo svog kolumnista, renomiranog zagrebačkog estetskog kirurga dr. sc. Mladena Dudukovića. Sasvim neplanirano, saznali smo i koja ga je zvijezda oborila s nogu kad je bio klinac, a koja mu je i dan danas jako draga…    

Dr. sc. Mladen Duduković, specijalist plastično-rekonstruktivne i estetske kirurgije

Mladenačka simpatija

Liv Tyler

Još kao jako mlad zaljubio sam se u Liv Tyler. U filmu „Armagedon“ bila je tako nevina i slatka, glumila je kćer Brucea Willisa… Žao mi je što je morala proći tešku fazu u kojoj je imala problema sa zdravljem – koji su se odrazili i na njezin izgled. Tada se bila potpuno izobličila, no sad vidim da je taj period iza nje. Na Mostri je, naime, izgledala znatno bolje

No, bez obzira na „popravljenu“ formu, izgubila je ono što je na njoj bilo najljepše, a to je ona neka nevina ljepota. Lice joj je predimenzionirano u svim segmentima, od obraza, donje čeljusti, sama širina lica… Je li nakon problema koje je imala stavila koji mililitar filera u obraze ne znam, ali se nadam da nije – jer sve to izgleda nekako „preveliko“.

Sienna Miller

Ovu sam holivudsku glumicu također viđao u boljim izdanjima nego što je bilo ovo festivalsko. Definitivno je opet dodala licu volumen, ali na fotografijama prije mnogo bolje izgleda. Ne bih rekao da je ostarjela, pa ženi je 38 godina. Sada bi trebala izgledati najbolje.

I sve sjaji na njoj, i čelo i obrazi, kao porculanska lutkica je… Na kraju je sve izvukla dobrom haljinom pa ćemo joj dati četvorku.

Fileri nisu jedino sredstvo pomlađivanja

Laura Dern

Ajoj. Rekao bih da izgleda super za svoje godine pod pretpostavkom da ima 65. Ali njoj su tek 52… Možda tome najviše pridonosi izgled očiju, vanjski su kutovi u „negativnom tiltu“ pa djeluje nekako tužno i starije. Sasvim je sigurno nadoknadila volumen filerima i time pokušala konture lica vratiti na staro mjesto, ali nekako mi to izgleda pretjerano.

Lice – koliko god vuče u oblik trokuta u donjem dijelu – ipak djeluje uglato, s naglašenim „prejowl sulcus“ (obješeni jastučići na vanjskim kutevima brade). Definitivno bih joj preporučio blefaroplastiku s lateralnom kantopeksijom (podizanje kapaka i ukošavanje očiju, postizanje tzv. mačkastog pogleda). I da neko vrijeme zaboravi na filere. Filer nije jedino sredstvo pomlađivanja!

Juliette Binoche

Ona zaista izgleda super, baš kako bi trebala izgledati žena u 55. godini. Koža je zdrava i njegovana, a ako nešto i je korigirano, napravljeno je to tako da se ne vidi ništa osim svježine.

A u tome i jest poanta anti-ageinga. Cool žena sa stilom koja izgleda prirodno i nenametljivo. Visokih pet bodova.

Penelope Cruz

Ova mi je Španjolka oduvijek slatka, i što god da se dogodi s njezinim izgledom, vjerojatno nikad neću imati loš komentar. Godine sad već pomalo ostavljaju trag na njezinom licu: konture se nisu mnogo promijenile, izraz je možda malo ozbiljniji sad kad joj je 45 godina, ali mjesta za napredak vidim u kvaliteti kože, na čemu bi trebalo značajnije poraditi.

Na tako sitnom licu sasvim sigurno ne bih savjetovao značajniju nadoknadu volumena filerima pa zasad s Penelope nema puno posla.

Savršenstvo kojem nedostaje – malo topline

Scarlett Johansson

Jako lijepa žena, vjerojatno najpravilnijih obrisa lica od svih naših dama na ovogodišnjem izdanju festivala u Veneciji. Možemo pretpostaviti da je korigirala srednji i donji dio lica, ali s mjerom.

Osobno mi je ta pravilnost prenaglašena i licu kao da ponekad nedostaje topline i ženstvenosti, pogotovo u kombinaciji s jakim make-upom.

Najjača faca Hollywooda

Meryl Streep

O njoj i o tretmanima koji bi je mogli pomladiti moglo bi se dugo razgovarati, ali to je žena koja zna nositi svoje godine.

Lice i dalje dobro stoji, volumen je visoko i na mjestu, odlično nadoknađen, brada i donja čeljust dobro su konturirane, a dokaz stvarnih godina nazire se u zoni oko očiju, na kojoj je primjetan višak opuštene kože. Iz nekog razloga Meryl je odlučila ne popravljati to, ali je bez obzira na sve jedna od najjačih faca u Hollywoodu.

Pročitajte još i ...