Eptaderm: novi brand je stigao

Koje su vaše asocijacije kada čujete pridjev “švicarski”? Prve slike koje se nama ukažu pred očima su satovi, sirevi, čokolada, Alpe… Uz ovo potonje vežu se neki od najvećih ledenjaka tog planinskog sustava koji se u dužini 1200 kilometara proteže između Srednje i Južne Europe. Ako se pitate zašto govorimo o ledenjacima u beauty temi, evo i odgovora. Voda švicarskih ledenjaka i dermokozmetički brend EPTADERM, koji vam danas predstavljamo, su nerazdvojni pojmovi. Svi proizvodi rađeni su na idealnoj podlozi za otapanje i prijenos djelatnih tvari zbog čistoće, ravnoteže minerala te hidrirajućih i relaksirajućih svojstava otopljenog leda.

Više od dvije milijarde ljudi na svijetu bori se s nekim od problema vezanih uz kožu. Svakome tko na prvo mjesto beauty rutine stavlja zdravu i lijepu kožu, jasno je kako je kvalitetna i specijalizirana njega jedino trajno rješenje, no ponekad nije lako uložiti u cijelu liniju proizvoda dermatološke kozmetike odjednom. U takvoj situaciji, najbolje je fokusirati se na konkretan problem kože i područje lica kojem je potrebna pomoć te uložiti u kvalitetnu njegu namijenjenu tom problemu. 

Dermokozmetika sadrži sastojke namijenjene posebnim tipovima kože i zasebne formule usmjerene na hidrataciju, reaktivnost kože, hiperpigmentacije, zaštitu kože, proširene pore, pretjerano lučenje sebuma, dermatitise i mnoge druge probleme. No, kvaliteta aktivnih sastojaka nije jedini razlog zbog kojeg dermokozmetika daje bolje rezultate od ostalih proizvoda. Ona također, zahvaljujući izrazito malim molekulama, prodire u mnogo dublje slojeve kože, u kojima je mnogo lakše tretirati probleme i prevenirati starenje nego na površini kože.

Eptaderm je linija dermokozmetičkih proizvoda za cjelovitu njegu kože kod raznih dermatoloških stanja, koja se ističe kompleksnim sastavom i sinergijskim djelovanjem inovativnih sastojaka. Ovaj švicarski brend kreirao je jedinstvene linije pod intuitivnim nazivima EPTA PSO, EPTA VTLG i EPTA SPOT. One sadrže formulacije i postotke aktivnih sastojaka koji su prvi put dostupni u Hrvatskoj u takvom obliku. Njihova specifična kombinacija i zajedničko djelovanje svim proizvodima daju posebnost i visoku učinkovitost. Voda švicarskih ledenjaka zajednička je karakteristika svih triju linija koje sigurne za korištenje i s drugim vrstama terapije za kožna stanja pa ih mogu koristiti osobe oboljele od psorijaze, vitiliga ili one koje muče hiperpigmentacije. Sve tri linije posjeduju certifikate koji potvrđuju da nisu testirani na životinjama te ne sadrže paraben, parfem niti gluten.

EPTA PSO inovativna formulacija

Zadebljani dijelovi kože prekriveni ljuskama, točnije, plakovi, glavna su karakteristika najčešćeg oblika psorijaze. Osim što su popraćeni svrbežom, mogu se i ljuskati, a jednako su zastupljeni kod oba spola. Koži sklonoj psorijazi treba pristupiti temeljito i oprezno tretirajući je proizvodima na prirodnoj bazi s raznolikim udjelima ureje.

Eptadermova linija EPTA PSO sadrži proizvode za cijelo tijelo s inovativnim formulacijama koji sadrže od 10% do čak 50% ureje, aktivnog sastojka u borbi protiv suhe, ljuskave i zadebljane kože. Linija je pogodna za stopala, dlanove, laktove, koljena pa čak i nokte, a njena meka tekstura omogućava ugodnu i ciljanu primjenu na plakove i kaluse. Linija se sastoji od pet proizvoda: EPTA PSO 10 bogata emulzija, EPTA PSO 30 krema, EPTA PSO 50 PLUS krema, EPTA PSO gel za čišćenje i EPTA PSO nokti.

S hiperpigmentacijama treba znati

Tvrdnja da hiperpigmentacije pogađaju samo starije osobe je mit. Smeđe mrljice na koži javljaju se u oba spola, i to u različitim dobnim skupinama, kao i iz raznih razloga. Upravo zato, Eptaderm je kreirao liniju od četiri proizvoda – EPTA SPOT dnevna krema, EPTA SPOT gel za čišćenje, EPTA SPOT SFP 50 krema za zaštitu od sunca i EPTA SPOT noćni serum – pogodnu svim uzrastima koja pruža sveobuhvatnu i cjelodnevnu pomoć pri borbi s hiperpigmentacijama svake vrste. Mogu se koristiti i kao podrška liječničkim tretmanima kože poput pilinga i lasera.

Jedan od ključnih sastojaka je glikolna kiselina, čijim se djelovanjem odstranjuju mrtve stanice kože, glavni uzrok nedostatka prirodnog sjaja. Ekstrakt kore magnolije učvršćuje kožu, daje joj elastičnost i neutralizira djelovanje čimbenika starenja, dok ekstrakt cvijeta crnog sljeza umiruje i čisti nadraženu kožu. 

Kineski čajevac u njezi kože sklone vitiligu 

Kada stanice koje proizvode melanin odumru, javlja se potpuna depigmentacija kože poznata i kao vitiligo. Još se ne zna sa sigurnošću što točno uzrokuje ovaj kožni poremećaj kojeg karakteriziraju izblijeđene, često simetrične mrlje, na području oko zglobova, usta i očiju. Dosadašnja istraživanja pokazala su da se vitiligo javlja uslijed disbalansa imunološkog sustava, no kod nekih osoba može se raditi i o genetskom faktoru ili pak o posljedici emocionalnog stresa ili melanoma. Jedno je sigurno, vitiligo zahvaća samo 2% svjetske populacije što sve one s tim stanjem kože čini uistinu jedinstvenima.

 

Linija za njegu depigmentirane kože sastoji se od EPTA VTLG emulzije bazirane na vodi švicarskih ledenjaka i principu regulacije depigmentacije. Ključni sastojak, Inoveol® EGCG stabilnija je verzija prirodnog flavonoida iz kineskog čajevca koji se stoljećima koristi za detoksikaciju i usporavanje starenja kože. Također, vitamin C dolazi u obliku natrijeva askorbil fosfata te djeluje na pigmentaciju, ujednačenost i čistoću tena dok DNAge® i niacinamid podupiru sposobnost obnavljanja kože.

Pročitajte još i ...