Gwyneth Paltrow za njemački Vogue o starenju: “Želim biti zdrava, želim ostarjeti”

November 2 2016, New York City Actress Gwyneth Paltrow attends the Frederique Constant Horological Smartwatch launch at Spring Studios on November 2, 2016 in New York City. By Line: Philip Vaughan/ACE Pictures ACE Pictures Inc Tel: 6467670430 Email: info@acepixs.com, Image: 304619194, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Acepixs

Neprikosnovena kraljica wellbeinga, američka oskarovka Gwyneth Paltrow, u intervjuu za njemačko izdanje časopisa Vogue govorila je o starenju, o omiljenim anti-age metodama, o svojoj beauty rutini te o ritualima njege od kojih ne odustaje. Dio razgovora prenosimo u nastavku

Gwyneth je tako otkrila kako svaki dan započinje temeljitim pranjem zubi kokosovim uljem prema ayurwedskoj tradiciji, nakon čega slijedi čišćenje jezika strugačem, a potom klasično pranje zuba. Nakon toga, ispričala je, meditira zajedno sa svojim suprugom.

Poznato je kako je Gwyneth Paltrow izuzetno posvećena redovitom treniranju zahvaljujući kojemu ima savršenu figuru, a sada je otkrila kako je već godinama vjerna teningu Tracy Anderson. “Zbog ovih treninga moje tijelo izgleda puno mlađe nego što doista jest. Osim toga, volim trčati i to redovito činim. Netko mi je jednom rekao da trčanje spaja duh i tijelo i ja u to čvrsto vjerujem”, ispričala je Paltrow.

Osim uspješne glumačke karijere, Gwyneth Paltrow ostvarila se i kao poduzetnica. Naime, vlasnica je i spiritus movens superuspješne platforme Goop koja promiče wellbeing životni stil te koji ima svoj brend čitave linije lifestyle i beauty proizvoda. Ovom prilikom, Gwyneth je predstavila i najnoviji Goop booster serum s peptidima u čiju se djelotvornost kune.

“U Goopu se uvijek trudimo povećati mogućnosti clean beauty proizvoda. Zahvaljujući mom prijateljstvu s plastičnim kirurgom Julijusom Fewom iz Chicaga, upućena sam u različite metode pomlađivanja, poput skin stackinga. U čitavom procesu, njega kože ima ključno mjesto pa smo tako razmišljali o tome kako formulirati doista djelotvoran proizvod protiv znakova starenja. Postavili smo si pitanje kako prirodno i lijepo stariti, bez straha, ali pritom, što bolje stariti. Svjesna sam da ne mogu izbrisati godine koje sam proživjela i nije mi imperativ biti potpuno bez bora. Ali, mislim da je dobro, ako je to moguće, zadržati strukturu kože i njezinu blistavost. Novi Goop serum sadrži čitav niz fantastičnih sastojaka, među kojima i superpeptide.

Omiljeni tretmani

Gwyneth Paltrow verna je masažama lica te limfnoj drenaži. “Malo se bojim lasera na licu otkako sam na nekim ljudima vidjela doista neobične rezultate te metode. Smatram to naprosto prerizičnim. Tu i tamo odem na tretman LED svjetlom kako bih ublažila upale i crvenilo. Što se wellnesa tiče, i tu sam prilično klasična, ne radim neke lude stvari. Ljudi su mi često znali govoriti kako su akupunktura i sauna posve besmisleni i nedjelotvorni tretmani, a danas to svi rade. Ja ne mislim da su ti tretmani izašli iz mode. Volim svoju saunu, hladne kupke, kretanje, hidrataciju. A čini se da je danas to sve ponovno u trendu!”

O starenju

“Mislim da je problem starenja danas kulturološki problem. Naime, za žene vrijede puno stroži kriteriji nego za muškarce. A mi, žene, želimo biti zdrave i želimo ostarjeti. Ideja da bismo morale biti kao zamrznute, bez ijedne bore, za mene je doista neprihvatljiva. Jako mi se sviđa vidjeti zrelu ženu poput moje kolegice Andie MacDowell koja govori o tome kako starenje treba prigrliti i pritom ponosno pokazuje svoje prekrasne sijede kovrče. Ali u današnjem društvu vrijedi stav da je sijed muškarac zgodan, dok sijedoj ženi odmah upućujemo pitanja o tome što namjerava učiniti s kosom i kožom koje stare. Definitivno se ovdje radi o dvostrukim kriterijima. Moje je mišljenje da svaka žena treba činiti ono što želi. Neke od nas žele dugo biti mladolike, dok neke žele biti prave bakice iz bajke, likom i djelom. Svaka od nas mora imati mogućnost starenje prihvatiti na način na koji to želi”.

Lekcije koje će prenijeti kćeri Apple

“Svojoj kćeri pokušavam usaditi da je najvažnije brinuti o vlastitom tijelu, u smislu prehrane i snage tijela. To neće utjecati samo na to kako izgledamo i kako starimo, već i na to kako ćemo se u starosti osjećati. Moja kći je odrasla u ozračju u kojemu se puno brige posvećuje tijelu i zdravlju pa vjerujem da je puno toga već i sama prihvatila i primjenjuje. Sigurna sam da razumije kako se mentalno stanje, ono čime se hranimo i način na koji tretiramo svoje tijelo spajaju u našoj ljepoti.

Pročitajte još i ...