Inovativne multifunkcionalne vodice koje trenutno smiruju nadraženu kožu

Više od pedeset posto žena diljem svijeta tvrdi da ima osjetljivu kožu, no manji se broj njih s tom činjenicom samo tako miri – što je bila misao vodilja laboratorija Novexpert. Stoga su si zadali težak zadatak – premda europska pravila zahtijevaju da brendovi na svojim pakiranjima navedu dodane alergene samo ako njihova količina prelazi određeni prag, misija ovog renomiranog francuskog brenda posve je jasna: na listi sastojaka koje koriste nećete pronaći – nijedan.

S obzirom na to da se kozmetika apsorbira i akumulira u organizmu, sastojci su im sto posto prirodnog podrijetla. Jedno istraživanje iz 2017. pokazalo je da Francuskinje dnevno koriste 16 kozmetičkih proizvoda, što bi značilo da tijekom 50 godina, izračunali su, koža apsorbira otprilike 300 kg proizvoda… Stoga su se orijentirali prvenstveno na biorazgradive sastojke – i tu ne pristaju na kompromise.

No, to ne znači da su njihovi proizvodi manje učinkoviti – baš suprotno! Karakteriziraju ih visoke koncentracije tvari u formulama koje u njihovim istraživačkim centrima kreiraju znanstvenici.

U njihovoj kolekciji proizvoda mnogima su za oko zapele multifunkcionalne vodice u spreju – magnezijeva i cinkova – koje se koriste nakon uklanjanja šminke i čišćenja, ali i prije nanošenja šminke za lakšu aplikaciju te za osvježenje i umirivanje kože. No, to nisu svi njihovi benefiti…

Magnezijeva vodica u spreju

Stručnjaci brenda dobro znaju da je magnezij neprocjenjiv za kožu pa su u obliku spreja lansirali čistu magnezijevu sol u vodi. Ovaj oligoelement umirujućeg i protektivnog djelovanja u njemu se nalazi u vrlo visokoj koncentraciji, a proizvod, baš kao i svi drugi preparati iz njihovih linija, podupire tezu da se u Novexpertu odluke donose vođene znanošću. Tako je nakon analize dermatoloških publikacija o magneziju Novexpertov tim stručnjaka želio razviti univerzalnu njegu s magnezijem za svakoga, a 1500 mg magnezijeve soli vjerojatno je najveća koncentracija magnezija u nekom kozmetičkom proizvodu…

Formula spaja vrlo visoku koncetraciju prirodnog magnezija iz Mrtvog mora s izuzetno čistom vodom: riječ je o fiziološkoj izotoničnoj otopini, što znači da ima istu koncentraciju mineralnih soli kao i suze. Ovo jedinstveno svojstvo osigurava hidrataciju u savršenom fiziološkom skladu s kožom, a osim toga ima iznimno umirujući te antioksidativni učinak – dakle, štiti od zagađujućih čestica iz okoliša.

Svatko tko se sustavno brine o svojoj koži svjestan je da su upravo ti faktori iznimno važni za njezin lijep i mladenački izgled. Hidratacija je možda zahtjev broj 1, kojem Magnezijeva vodica udovoljava čak četverostrukim povećanjem razine vode u vanjskim slojevima epiderme. Bonus savjet? Kad vam je jako vruće – ili kad se teško budite – stavite vodicu u hladnjak i aplicirajte za trenutni osjećaj hlađenja.

Trio cink vodica u spreju

Trio Cink vodica u spreju namijenjena je pak dubinskom čišćenju, umirivanju i matiranju,  zbog čega zauzima posebno mjesto među proizvodima za čišćenje i njegu kože. No, za razliku od većine njih, može se koristiti više puta dnevno, za različite namjene i na svim tipovima kože.

Tko je najviše voli? Svi oni koji imaju problem s raznim nepravilnostima na koži, posebice s aknama. U tim slučajevima, prekomjerna upotreba dermatoloških i kozmetičkih proizvoda nije rješenje – ono što trebamo učiniti jest zamijeniti svaki proizvod u našoj dnevnoj kozmetičkoj rutini koji nam izaziva iritacije onim koji će napokon postići učinak koji obećaje.

Ova pročišćena formula s jednostavnom primjenom garantira trenutno djelovanje na kožu sklonu nepravilnostima: značajno smanjuje višak sebuma, trenutno hidratizira i dugotrajno djeluje na smanjenje sjaja (inhibicija 5 alfa-reduktaze), a iritacija kože smanjena je za 23 posto. Kako je sve možete koristiti? Kao tonik nakon čišćenja kože, za trenutno matiranje, za osvježenje kože, pa čak i kao fiksator šminke.

UltraCalming Mist

I renomirani brend Dermalogica dao je svoj doprinos ovoj temi: Ultra Calming Mist umirujući je hidratantni sprej za brzo smirivanje osjetljive kože koji ublažava nelagodan osjećaj žarenja te smiruje crvenilo.

Sadrži ekskluzivni UltraCalming Complex koji smanjuje osjetljivost, crvenilo, iritaciju i upalu te ujedno priprema kožu za optimalno upijanje vlage. Može se koristiti za smirivanje kože nakon depilacije ili eksfolijacije, čemu poseban doprinos daje aloe vera koja kožu čini manje reaktivnom. Ekstrakt korijena punarnave ublažava crvenilo i osjetljivost, ekstrakt zobi reducira svrbež, crvenilo i iritaciju, dok ekstrakt đumbira i bisabolol djeluju sinergijski smirujući upalu i crvenilo.

Dakle, ako svojoj osjetljivoj koži želite pružiti maksimum, nemojte zanemariti benefite koje joj pružaju specijalno za nju osmišljene vodice!

 

Pročitajte još i ...