Jednostavno rješenje za spuštene kapke

Postepeno spuštanje obrva, posebno na području vanjskog kuta oka, sasvim je normalna pojava u prirodnom procesu starenja. Iako izraženija kod osoba koje prirodno imaju spuštene kapke, ova pojava pogađa svakog od nas.

Spuštanje kapaka i pad tonusa u mišićima obrva neminovna je pojava

Ovisno o građi lica, kvaliteti kože i preventivnoj njezi, neće se kod svakog pojaviti u istoj dobi – neke će osobe već u 30-ima primijetiti pad tonusa kože i mišića u području obrva, dok se drugi o ovom problemu ne moraju brinuti do kasnih 40-ih. Ipak, rijetko ćete pronaći osobu u 50-ima čiji je pogled ostao “otvoren”, a obrve visoko postavljene.

Je li odmoran, svjež i otvoren pogled rezerviran samo za osobe ispod 40? Upitamo li stručnjake, odgovor je – nikako. Razvoj estetske medicine iznimno je brz, a nove metode rješavanja nekih od najčešćih estetskih problema svake nas godine oduševljavaju. Ipak, kad su spušteni kapci i pad regije obrva u pitanju, najučinkovitije rješenje i dalje je  – Botox.

Najučinkovitije rješenje za otvaranje pogleda

Botox, odnosno Vistabel je „brand name“ za neurotoksin proizveden iz nekoliko sojeva bakterije roda Clostridium, a dominantno iz bakterije Clostridium botulinum.

Woman receiving botox injection at spa, Image: 279996003, License: Royalty-free, Restrictions: , Model Release: yes, Credit line: Profimedia, Wavebreak

Za medicinsku upotrebu ovaj je toksin sintetiziran u obliku proteina, a djeluje po jedinstvenom mehanizmu – botulinum neurotoksin veže se na presinaptičke neurone i onemogućava oslobađanje neurotransmitera acetilkolina u neuro-muskularnu spojnicu te na taj način dovodi do relaksacije mišića.

Laički rečeno – onemogućava mišićnu aktivnost i opušta mišiće, čime dolazi do smanjenja ili potpunog nestanka bora na toj regiji lica. Iako je učinak na razini živca trenutačan, rezultat je posve očit nakon nekoliko dana.

FOR EDITORIAL USE ONLY. Alexander Wang Backstage New York Ready to Wear. Spring/Summer 2018. ADDITIONAL IMAGES AVAILABLE ON REQUEST., Image: 355894940, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, TEMP Camerapress

Regija koja najbrže stari

Zbog tanke kože i velikog broja malih mišića koji su gotovo neprestano u pokretu, regija oko očiju stari mnogo brže od ostatka lica – gubitak elastičnosti kože i smanjenje tonusa potkožnih tkiva očituju se u umornom, a često i tužnom ili ljutitom izrazu lica.

Dva su najčešća problema ove regije usko povezana – pad obrva i spuštanje kapaka, a kao „2 u 1“ rješenje botox je s dobrim razlogom prvi izbor većine dermatologa i estetskih liječnika.

Hrvatski stručnjaci za botox

Znamo da domaći stručnjaci nimalo ne kaskaju za inozemnim kolegama, pa se tako brojni hrvatski estetičari i estetičarke već dugi niz godina smatraju iznimnih stručnjacima za botox – samo neki od njih su dr. sc. Željana Bolanča iz Poliklinike Milojević, dr. Tomica Bagatin iz Poliklinike Bagatin, dr.sc. Mladen Duduković iz Poliklinike Duduković i dr. Nevia Delalle iz Poliklinike Dermalife. 

Brojni klijenti koji se već godinama vraćaju u njihove ordinacije kako bi redovno održavali mladolik, svjež i odmoran izgled dovoljan su dokaz da je riječ o vrhunskim profesionalcima u čijim rukama prostora za pogreške jednostavno – nema.

Zbogom zamrznutom licu – trendovi su danas potpuno drugačiji

Prije 20-ak godina, kada je botox tek ušao u Hollywood na velika vrata, ovaj je tretman bio sinonim za „ispeglano“ čelo i smrznuti izraz lica bez prirodne mimike. Takvu je reputaciju nepravedno dobio zbog pretjeranog korištenja i nedovoljne edukacije liječnika koji su početkom 2000-ih željeli u što kraćem roku od svojih slavnih klijenata napraviti „vječno mlade ikone“ koje su preko noći izgledale 20 godina mlađe.

Posljedice takve pretjerane aplikacije primijetili su tek nekoliko godina kasnije, kada su njihovi klijenti, poput Nicole Kidman, Mickeyja Rourkea i Melanie Griffith postali sinonim za loše rezultate tretmana botoxom.

Srećom, danas su trendovi, baš kao i u cijeloj estetskoj medicini, potpuno drugačiji. Vođeni parolom „manje je više“ estetski liječnici teže minimalnim intervencijama postići maksimum, iznimno vodeći računa o prirodnosti izgleda i zadržavanju sklada čitavog lica.

Kad su u pitanju upravo takvi – suptilni, prirodni i izvrsni rezultati botoxa, na pamet nam padaju neke od najljepših žena iz celebrity svijeta, poput Heidi Klum, Jennifer Lopez, Halle Berry i Jennifer Aniston.

Jennifer Lopez and Giuseppe Zanotti Shoe Capsule Collection Launch. Neiman Marcus, Beverly Hills, California. Pictured: Jennifer Lopez. EVENT January 26, 2016 Job: 170126A1, Image: 313296673, License: Rights-managed, Restrictions: 000, Model Release: no, Credit line: Profimedia, Bauer Griffin

Sve su ove dame u više navrata otvoreno progovorile o tome kako redovno odlaze na tretmane botoxom, no inzistiraju na održavanju prirodnosti – cilj im nije postići zamrznuto, savršeno ispeglano lice, već upravo otvoriti pogled, podignuti obrve i izgledati svježije i odmornije.

Pročitajte još i ...