Kako se pripremiti za operaciju nosa?

February 11, 2017 - New York, USA - Tibi. MODEL ON BACKSTAGE, MAKE UP, WOMAN WOMEN, NEW YORK FASHION WEEK 2017 READY TO WEAR, PRET A PORTER, FALL WINTER AUTUMN HERBST.NYPAPW17, Image: 321224767, License: Rights-managed, Restrictions: * Austria Rights Out *, Model Release: no, Credit line: Profimedia, Zuma Press - Archives

Rinoplastika odnosno operacija nosa jedna je od najosjetljivijih plastičnih operacija. Sam postupak vrlo je delikatan i zahtijeva nevjerojatno preciznost kirurga, a, osim toga, nos je središte lica i uvelike utječe na izgled osobe. Donosimo nekoliko savjeta koji će vam pomoći da operacija prođe što uspješnije.

American fashion model Hailey Baldwin fronts Bolon Eyewear 2017 advertising campaign., Image: 347601001, License: Rights-managed, Restrictions: EDITORIAL USE ONLY, Model Release: no, Credit line: Profimedia, Balawa Pics

Prije prvih konzultacija dobro se pripremite

Prije nego što otiđete na konzultacije s liječnikom, dobro razmislite i odlučite kakav nos želite. Mogu vam pomoći fotografije poznatih koje će poslužiti kao okvirna smjernica, a najvažnije je da budete sigurni u to što želite i da to jasno objasnite liječniku. Kada dođete s konkretnom željom, kirurg će vam objasniti kakav nos možete očekivati, ovisno o vašoj anatomiji. Također, uzmite u obzir proporcije lica i sam izgled nosa i prema tim karakteristikama dogovorite s liječnikom što očekujete.

Fotografirajte se

Uobičajena je praksa fotografirati nos prije i poslije operacije, stoga imajte na umu da je to dobro napraviti kako biste u postoperativnom postupku bili svjesni realne situacije. Također, zamolite kirurga da vam pomoću vizualnih prikaza predoči kakav biste rezultat mogli očekivati.

Ostvarite odnos povjerenja

Izuzetno je bitno imati dobar odnos s liječnikom. Važno je da vjerujete liječniku i da je liječnik prema vama iskren i strpljiv. To će vas smiriti prije operacije, ali i u postoperativnom postupku.

American actress Jennifer Lawrence stars in Dior Addict Lip Lacquer 2017 advertising campaign., Image: 322740387, License: Rights-managed, Restrictions: EDITORIAL USE ONLY, Model Release: no, Credit line: Profimedia, Balawa Pics

Budite svjesni vremena oporavka

I prije operacije budite svjesni da će vam trebati vremena nakon zahvata. Unaprijed dogovorite slobodne dane na poslu i organizirajte se tako da oporavak prođe u miru i bez stresa.

Budite strpljivi

Otečenost, podljevi i bol neposredno nakon zahvata potpuno su normalna i očekivana pojava. Nema razloga za brigu jer ćete od liječnika lijekove koji će vam pomoći. Imajte na umu da završni izgled nosa nastupa tek kada sve sjedne na svoje mjesto – nakon 6 mjeseci do godine dana.

Pročitajte još i ...