Kovrčava kosa ljeti? Zaštitite je i njegujte uz liniju koju preporučuju dermatolozi

Jeste li znali da kosa zdrave osobe raste u prosjeku jedan centimetar mjesečno, a uz kvalitetnu njegu godišnje može narasti i do 15 centimetara? Kao što ni svaka koža nije jednaka, velike razlike postoje između tipova kose, ali i njezine kvalitete, duljine, debljine vlasi. Iako svaka od njih zahtijeva specifičnu njegu, jedna od najzahtjevnijih je svakako kovrčava kosa. Često je suha pri vrhovima, naelektrizirana, a kada je vlaga u zraku visoka, rado gubi svoj oblik.

Kako njegovati kovrčavu kosu?

Kako to obično biva, uvijek žudimo za onim što nemamo pa tako vlasnice dugih, ravnih kosa, čeznu za punom glavom kovrči, no često nisu ni svjesne koliko je truda, vremena i njege potrebno da takva kosa doista izgleda lijepo i njegovano.

Osim balansirane prehrane i specifičnih suplemenata koji će je hraniti iznutra, kovrčavu kosu kvalitetno ćemo njegovati uz ciljane i posebno formulirane proizvode koji će joj pružiti sve ono što joj treba kako bi zablistala.

Kao što smo rekli, kovrčava kosa uobičajeno je suha na vrhovima te može biti gruba pod prstima. Kao takva nije najprikladnija za podignute frizure poput punđe ili repa. Stoga joj je potrebna dodatna hidratacija, ali i hranjenje kako bi postala meška i podatnija.

Budući da je tržište doslovno preplavljeno proizvodima za njegu svakog tipa kose, pa tako i kovrčave, savjeti dermatologa uvijek su nam dragocjeni i dobrodošli. U okviru natječaja Estetica Premium Product 2023, ugledne dermatologinje, članice žirija, u kategoriji Najbolja njega i održavanje kovrčave kose, proglasile su liniju Kérastase Curl Manifesto koja savršeno odgovara na sve potrebe kovrčave kose.

Kérastase Curl Manifesto

Linija Kérastase Curl Manifesto sastoji se od tri vrhunska njegujuća proizvoda:  Bain Hydratation Douceur, Masque Beurre Haute Nutrition i Refresh Absolu.

Kérastase Curl Manifesto Bain Hydratation Douceur

Priuštite si hidrataciju bez osjećaja težine i istaknite svoje kovrče. Šamponska kupka Kérastase Curl Manifesto Bain Hydratation Douceur nježno pere cijelu dužinu kose, njeguje vlasište te osigurava vašim valovima i kovrčama mekoću, definiciju i elastičnost. Upotrebom šamponske kupke postiže se zdravo okruženje, stoga kosa može rasti savršeno njegovana. Rezultat su nahranjeni, sjajni valovi i kovrče prirodnog izgleda koje ne gube oblik. Manuka med – čudo prirode, bogat mikronutrijentima – osigurava kosi blistav sjaj, a ceramidi ispunjavaju pukotine i jačaju kosu iznutra.

Kérastase Curl Manifesto Masque Beurre Haute Nutrition

Ova hranjiva maska za valovitu i kovrčavu kosu sadrži bogatu formulu koja dubinski hrani lomljive vlasi te sprječava pojavu ispucalih vrhova. Manuka med i ceramidi pobrinuti će se da Vaše kovrče budu svilenkasto meke, elastične i snažne. Zahvaljujući manuka medu i ceramidima, dubinski njeguju i hidratiziraju i obnavljaju vlakna kose. Rezultat je dubinski njegovana i hidratizirana kosa, snažne, mekane i sjajne kovrče.

Kérastase Curl Manifesto Refresh Absolu

 

Ovaj lagani sprej trenutačno hidratizira i reaktivira oblik, sjaj i podatnost kovrča između pranja kose. Apsolutni must-have proizvod, ovaj sprej savršen je za osvježavanje kovrča drugi dan nakon pranja kose. Obnavlja izgled kovrča, štiti ih od vlage tijekom 24 sata i pruža im do tri puta više sjaja. Vrlo je učinkovit kada je u pitanju oživljavanje kovrča nakon treninga ili nakon plivanja. Riječ je o jedinstvenom proizvodu koji ćete obožavati i vi i vaše kovrče.

Riječ struke

U nastavku donosimo komentare članica žirija natječaja Estetica Premium Product koje su se kroz višemjesečno testiranje raznih proizvoda za njegu kože lica i tijela te kose, uvjerile u njihovu učinkovitost i kvalitetu.

Izv. prof. dr. sc. Marija Buljan

“Nova linija Kerastase Curl Manifesto stvarno je dobra vijset za sve one (sretnice) koje se „bore“ sa svojim neukrotivim uvojcima. Proizvodi ove linije obogaćen Manuka medom i ceramidima, čime je postignuta formulacija koja je u kratkom razdoblju postala „hit“ za njegu kovrčave, valovite i neposlušne kose. Ceramidi stvaraju zaštitnu barijeru da kosa ne isuši, dok je Manuka med poznat po svojim ljekovitim sposobnostima.

Primjer komentara moje kovrčave prijateljice za Kérastase curl manifesto sprej: „Ovaj sprej se pokazao kao odličan proizvod za osvježenje kovrča između dva pranja kose. Predivnog je mirisa, a kovrče su meke i lijepo definirane. Kosa je hidratizirana i mekana nakon nanošenja i lakše se raščešljava. Sprečava naelektriziranost kose, intenzivno ju hrani i daje sjaj, a ne masti kosu. Svakako ću nastaviti koristiti ovaj proizvod za svoje kovrče”, podijelila je s nama komentar svoje prijateljice dr. Marija Buljan.

Dr. sc. Željana Bolanča

 

“Ovoj liniji proizvoda za njegu kovrčave kose dajem najvišu moguću ocjenu. Cjelovito rješenje za potrebe ovog najzahtjevnijeg tipa kose koje pružaju ovi proizvodi doista je jedinstveno. Zahvaljujući ceramidima kosa neće biti suha, a svi ostali dragocjeni sastojci poput manuka meda osigurat će joj hidrataciju, potrebne hranjive sastojke te ona neće biti naelektrizirana. Kovrče će dobiti željeni oblik i izgledat će njegovano i zdravo”, rekla je dr. Željana Bolanča.

 

Pročitajte još i ...