Najbolja njega za zacjeljivanje kože stiže iz francuskog laboratorija

Odlazak na različite zahvate što ih nudi estetska medicina, danas je postao dio cjelovite brige o sebi. Nekadašnji tabui o kojima se pričalo samo u krugu malobrojnih najbližih prijateljica, danas se javno ‘prijavljuju’ i u širim krugovima kontakata, s promjenom stava, estetski zahvati dobivaju i pravo građanstva te se na njih odlučuje sve veći broj ljudi.

Bilo da je riječ o kemijskim pilinzima, laserskim tretmanima pomlađivanja, mezoterapiji ili pak vječnim klasicima kao što su fileri i botox, pacijenti(ce) se danas za njih žele temeljito pripremiti pa unaprijed pažljivo biraju i pomoć za njegu i brigu o koži nakon što liječnici završe svoj posao.

Ubrzajte cijeljenje kože

Naime, svaki tretman, ma kako neinvazivan on bio, prouzročit će određeno oštećenje kože te je izuzetno važno da joj u prvim danima oporavka pružite najbolju moguću njegu i podršku kako bi se mogla oporaviti i vratiti na staro. Zato je od iznimne važnosti da tih dana ne koristite bilo kakve proizvode koji bi mogli izazvati iritacije ili usporiti povratak kože u formu.

Period oporavka može se razlikovati od pacijenta do pacijenta, ali i od zahvata do zahvata, a može doseći i nekoliko tjedana. Stoga, uzmite pauzu od svojih uobičajenih preparata, a kožu umirite blagom micelarnom vodom, fiziološkom otopinom, te pronađite odgovarajuću hidratantnu kremu ili emulziju.

Specijalizirani proizvodi na zadatku

Ovdje svakako moramo naglasiti i važnost specijaliziranih preparata za epitelizaciju, osnosno za zaraštanje lezija na koži. Njihove formulacije potiču epitelizaciju i imaju minimalan iritativni učinak. Kod injektibilnih tretmana, mezoterapija, aplikacije botoxa ili dermalnih filera, gdje su mogući hematomi, koriste se i preparati koji, osim svega gore navedenog, sadrže i dodatne sastojke poput arnike ili ulja boražine koji potiču ubrzanu resorpciju hematoma.

Ovakvi su proizvodi formulirani upravo kako bi pomogli koži da se što prije oporavi od oštećenja, ali i da se poboljšaju rezultati netom napravljenih tretmana. Oni ubrzavaju proces prirodne regeneracije tkiva, potpomažu brže cijeljenje površinskih oštećenja te smanjuju rizik od pojave nepoželjnih posljedica.

A upravo tako djeluje i krema Porphyral HSP Derm koja dolazi iz francuskih laboratorija PiLeJe, a formulirana je na bazi  patentirane molekule Porphyral HSP®. Ova molekula potiče brže zarastanje tkiva i stanica, kako izvana, tako i iznutra. Također, smanjuje i mogućnost nastanka upala, odnosno djeluje protuupalno i smanjuje mogućnost nastajanja ožiljaka na koži.

Riječ je o kremi za zacjeljivanje kože za kojom možete posegnuti nakon raznih estetskih zahvata, tretmana za pomlađivanje, ali i kod crvenila ili iritacije kože te kod suhe kože. Krema sadrži ulje boražine, aloe veru i karite maslac, djelatne tvari hidratizirajućeg i obnavljajućeg djelovanja, za brži i intenzivniji integritet i oporavak kože.

Oporavak kože iznutra

A jeste li znali da se koža može oporaviti i iznutra? Također iz laboratorija PiLeJe stižu nam Proteochoc kapsuledodatak prehrani koji sadrži patentirani ekstrakt Porphyral HSP-a ®, dobiven iz alge Porphyra umbilicalis koja je razvila otpornost u najekstremnijim uvjetima (uključujući i temperaturne promjene). Ova molekula potiče brže zarastanje tkiva i stanica, kako izvana, tako i iznutra. Također, smanjuje i mogućnost nastanka upala, odnosno djeluje protuupalno i smanjuje mogućnost nastajanja ožiljaka na koži.

Proteochoc

Ovo je proizvod koji sadrzi samo HSP proteine, samim time njegova mogućnost i učinak na zarastanje stanica tkiva je izuzetan. Ulje boražine u proizvodu Proteochoc bogato je γ-linolenskom kiselinom (GLA)  koja vraća strukturu lipidnom sloju djelujući poput barijere te osigurava protuupalni učinak.

Proteochoc kapsule preporučaju se kao pomoć u zaštiti stanica tijekom različitih tipova stresa – opeklina, udaraca, uganuća, iščašenja, intenzivne fizičke aktivnosti, prolaznog stresa, nakon bolesti ili operacije – za brži i uspješniji oporavak ili preventivno, za jačanje obrane organizma.

Preporuča se korištenje kapsula i kreme u akutnim fazama oštećenja kože nakon zahvata ili tretmana, kod opeklina od sunca i/ili kod alergija na sunce. Ovim pristupom, ukoliko i dođe do posljedica štetnog djelovanja sunca, stanicama osiguravamo prvu pomoći te ubrzavamo oporavak i zacjeljivanje kože površinski ili tkiva dubinski.

Ususret sunčanim danima bez panike

Iako nam se ovih dana čini da smo zakoračili u jesen, a ne u proljeće, sasvim je sigurno da nas sunčani dani čekaju iza ugla i da će nam uskoro trebati sva moguća zaštita od sunca. Dobra je vijest da je tvrtka PiLeJe osmislila idealnu kombinaciju sastojaka za pripremu i zaštitu kože uslijed izlaganja UV zrakama.

Dermobiane Solaire je preparat na bazi ekstrakta paprati Polypodium leucotomos, patentirane molekule Porphyral HSP® te vitamina C i E. Ekstrakt ove paprati zbog prisutnosti fotobioloških filtera i polifenola pruža učinkovit fotoprotektivan učinak, a smatra se klinički najispitivanijom intervencijom u dermatološkom kontekstu iznutra. Dodatan antioksidativan učinak pruža prisutnost vitamina C i E. Ova kombinacija se preporučuje za zaštitu naših stanica od oštećenja, ali i za adekvatnu pripremu kože prije izlaganja suncu čime se smanjuje mogućnost pojave alergijskih reakcija na sunce, fotodermatitisa, crvenila.

Grupa PiLeJe je obiteljska tvrtka koju je 1991 g. osnovala skupina liječnika te je tijekom godina postala predvodnik francuske i europske fitoterapije i mikronutricije, u što spadaju dodaci prehrani te proizvodi za jačanje imuniteta imikroflore. Cilj grupe PiLeJe je ponuditi rješenja komplementarna tradicionalnom liječenju, koja preporučuju profesionalci u zdravstvu, s osnovnim ciljem prevencije i dugoročnog održavanja dobrog zdravlja svakog pojedinca.

 

Pročitajte još i ...