Čak i ako ste njegu sveli na minimum – na jednu regiju ne biste smjeli zaboraviti

Ako se ubrajate u #stayathome grupu ljudi, mnogo se toga promijenilo u vašim životnim navikama. Među ostalim i onima koje se tiču šminkanja. S obzirom na to da posao obavljate kod kuće, koža se odmara od pudera i make-upa. No, treba li se odmarati i od kozmetike?

Stručnjaci kažu – ne baš. A posebice treba paziti na najosjetljivije dijelove lica, kao što je područje oko očiju. Premda se ponekad smatra da je na tu delikatnu regiju dovoljno aplicirati preparat koji nanosimo na lice, bolje je koristiti specijalizirane topikalne pripravke.

Zašto lice, a često i vrat možemo njegovati jednom kremom, a za to nam minijaturno područje treba druga? Odgovor je jednostavan – koža oko očiju toliko je drugačija od kože ostatka lica da joj jednostavno ne odgovaraju isti sastojci niti teksture.

Mimika ostavlja posljedice

Osim što je koža na ovom dijelu lica najtanja, ona je i „najzaposenija“: naime, okoloočna regija sadrži šest malenih mišića koji rade gotovo neprestano. Treptanje i mimika svakodnevno uzrokuju više od 100 000 pokreta, a svaki kožu oslabljuje, razvlači i smanjuje njezinu elastičnost, što dovodi do rapidnog starenja kože.

Posljedice primjećujemo već u tridesetima: sitne bore i linije na vanjskim kutevima očiju, isušena koža i izraženi podočnjaci glavni su neprijatelji odmornog i svježeg izgleda, da o otečenim vrećicama i ne govorimo.

Podložnost starenju u ovom je slučaju usko vezana uz pojačanu osjetljivost i sklonost dehidraciji, a među glavnim je razlozima – izrazito tanka koža. Čitavo područje koje okružuje oko prekriveno je kožom koja je čak pet do deset puta tanja od kože na ostatku lica, što je ne čini samo manje „punom“ i otpornom, već i izrazito podložnom gubitku vode jer ne sadržava ni približno dovoljno kolagena i elastina koji bi osigurali vlažnost i elastičnost područja.

Specijalizirani preparati

Kako, stoga, njegovati to osjetljivo područje? Filorga NCEF Reverse Eyes namijenjen je zreloj koži na kojoj su se već pojavile bore, a njegov je zadatak posvjetljivanje, lifting efekt i revitalizacija tog delikatnog područja.

Ne samo da će područje oko očiju vizualno pomladiti, nego će ga i ojačati te intenzivno hidratizirati i zagladiti bore i fine linije. Ova multikorekcijska krema brzo se upija u kožu u koju otpušta jedinstveni revitalizacijski NCEF kompleks sastavljen od 50 aktivnih sastojaka u iznimno visokoj koncentraciji, koja se inače koristi u proizvodima za mezoterapiju.

Receptura Filorga kreme obogaćena je i drugim aktivnim sastojcima kao što su hijaluronska kiselina, kolagen koji učvršćuje ovješenu kožu, vitamin C koji pomaže u redukciji tamnih mrlja, escin za smanjivanje natečenosti kapaka i kofein koji pridonosi zaglađivanju bora. Svi oni, zahvaljujući posebnoj Genius-Vector tehnologiji, prodiru duboko u kožu učinkovito korigirajući sve znakove starenja.

Kiehl’s Powerful-Strength Line-Reducing & Dark Circle-Diminishing Vitamin C Eye Serum bori se sa sličnim problemima – ublažavajući tamne podočnjake, fine linije, bore oko očiju te znakove umora. Ako se umasira, može pomoći u smanjenju natečenosti.

Napredna i moćna formula obogaćena je 10-postotnim vitaminom C, hijaluronskom kiselinom i glicerinom. Osmišljen kako bi savršeno odgovorio na potrebe osjetljive kože, trenutačno osvježava područje oko očiju i ublažava vizualne posljedice umora.

Kožu čini mekšom i mladolikom. Lagana slojevita formula nakon aplikacije se nježno zagrijava kako bi se poboljšala apsorpcija, a proizvod je prikladan i za osobe koje nose kontaktne leće.

Oba ova vrhunska preparata nominirana su na natječaju Estetica Premium Product 2020, u kategoriji Najbolji proizvod za područje oko očiju. Više o projektu možete pročitati OVDJE.

 

Pročitajte još i ...