Kako ujednačiti ten kad živa prelazi 30 stupnjeva?

Ekstremne vrućine, visok postotak vlage u zraku, pregrijana koža i znoj – ništa od navedenog ne ide u prilog svježem i ujednačenom tenu ljeti. To je godišnje doba u kojemu pokušavamo spojiti nespojivo: s jedne strane dobru pokrivenost, a s druge, lagan i prozračan, blago preplanuo izgled. Naravno, uz sve to ne smijemo zaboraviti ni SPF, barem 30, ako ne i 50, a ni to nije sve.

Odakle krenuti, što sve nanijeti na lice? Kakve proizvode izbjegavati, a kakve obavezno ubaciti u svoju kozmetičku torbicu? U nastavku donosimo nekoliko korisnih savjeta.

Pravilan odabir proizvoda za njegu

Lagan i svjež, a u isto vrijeme visoko protektivan s aktivnim sastojcima koji su dobri za kožu – skincare je prvi korak u pripremi kože za ljetne ekstreme. Jer naše lice je poput slikarskog platna – treba je pripremiti kako bi bila spremna primiti druge aktivne supstance i proizvode od kojih će zablistati.

Važno je odmah na početku riješiti jednu od uvriježenih zabluda – ljeti podloga ne znači isključivo hidratantnu kremu. Postoji čitav niz inovativnih proizvoda koji kožu neće opteretiti, od kojih se lice neće sjajiti i kao najvažnije, od kojih se ono neće znojiti.

Jedna od najvećih i najboljih novosti ove godine svakako su serumi sa zaštitnim faktorom. Pravi pravcati SPF u kapima kojega nanosimo prije kreme, uz kojega sve one koje žele izbjeći kreme za sunce – a to su najčešće vlasnice masnijih tipova kože – mogu odahnuti i krenuti lagano ususret suncu.

La Roche-Posay Anthelios AOX

 

Iako dobro znamo da bismo SPF trebali koristiti tijekom čitave godine, većina nas se na to ipak odlučuje tijekom ljetnih mjeseci kako bismo izbjegli hiperpigmentacije i druga eventualna oštećenja kože. U tom slučaju, najbolje je odabrati specifične proizvode koji su formulirani za korištenje u gradu. Oni, naime, osim od UVA i UVB zraka, našu kožu štite i od plavog svjetla kojemu smo izloženi zahvaljujući pametnim telefonima i računalima.

Privremeni rastanak s puderom

Kod nove ljetne rutine, najteže nam se ipak odvojiti od tekućeg pudera. On nam cijele godine osvjetljava lice, korigira male nesavršenosti i daje baršunasti izgled. Iako su nam osim pudera dostupne i BB te CC kreme koje su prikladnije za upotrebu ljeti zahvaljujući super laganoj i prozračnoj teksturi, ne bi bilo loše u obzir uzeti tonirane kreme sa zaštitnim faktorom. Osim što će prekrasno ujednačiti ten, one će dodati još jedan zaštitni sloj ili će potpuno zamijeniti SPF koji je integriran u dnevne kreme.

Uriage Roséliane CC Cream SPF 30

Bioderma Photoderm Nude Touch 50+

Fiksiraj me nježno

Love se fix spray, te iako je dostupan svima, često ga doživljavamo kao proizvod za profesionalnu upotrebu. Njihova je formulacija osmišljena upravo kako bi fiksirala šminku, a na kožu se nanose raspršivanjem, nakon što ste nanijeli sve proizvode, uključujući i make-up.

Clarins Fix’ Make-Up

 

 

Često imaju opuštajuće i umirujuće mirise, a osim što će učvrstiti šminku, uklonit će ljeti neželjen baršunasti finish i koži dati fantastičan završni glow. 

Pročitajte još i ...