Kozmetika koja je zavladala ljekarnama diljem Hrvatske

Iako se mlađe generacije možda toga neće sjećati, prije petnaestak godina donosili smo neke zaista diskutabilne modne i beauty odluke, a kad je u pitanju njega lica – izbor je poprilično oskudan.

Procvat skincare industrije dogodio se u posljednjih desetak godina, pri čemu je prošle godine na globalnoj razini njega kože dosegla preko 130 milijardi dolara.

Industrija teška preko 130 milijardi dolara

Kreme koje vidno smanjuju bore, serumi čiji sastojci brišu hiperpigmentacije, emulzije s inovativnom teksturom s kojima su proširene pore prošlost – i sastojci čija imena danas znaju i dvadesetogodišnjakinje i dame u 60-ima.

Nevjerojatan procvat u industriji njege kože i anti-ageinga kod kuće prati i izniman razvoj laboratorija čiji se pogoni danas natječu koji će osmisliti bolju formulaciju, čiji će sastojci donijeti brže rezultate i tko će uspjeti kreirati tehnološki najnapredniji proizvod – čiji će učinak parirati dermatološko-estetskim postupcima.

Neki su brendovi zaslužili posebno mjesto

Iako je „igrača“ na globalnoj sceni mnogo, neki od njih zaslužili su posebno mjesto – barem kada se pitaju kupci. Među Hrvaticama tako je apsolutnu pomamu izazvao španjolski brend naziva Luxfaciem, čiji se proizvodi temelje na dugogodišnjim istraživanjima i znanstvenim dostignućima.

Želeći koristiti isključivo vlastite formulacije, ovaj je brend posvećen kreiranju formula i aktivnih sastojaka koji će ženama pružiti stvarne, vidljive promjene – kako u estetskom aspektu, tako i u kontekstu zdravlja kože.

Rezultat dugogodišnje suradnje španjolskih znanstvenih institucija

Nakon više od 20 godina istraživanja rijetkih kožnih bolesti nastalih zbog oštećenja na DNA, oksidativnog stresa i gubitka kolagena, otkriven je jedinstveni CAP Peptide 5, sastojak koji čini temelj LuxFaciem kozmetike.

Ova tehnologija je proizašla iz desetljećima duge suradnje španjolske javne institucije za znanstveni razvoj (CSIC – Higher Council for Scientific Research) i španjolskog Ministarstva znanosti, inovacija i sveučilišta. Riječ je o tehnologiji stvorenoj u svrhu liječenja rijetke skupine bolesti telomera – koje dovode do oštećenja i preranog starenja kože.

Među najprodavanijim proizvodima u hrvatskim ljekarnama

U Španjolskoj su ovi peptidi iz kojih je razvijen CAP 5 peptid registrirani kao lijekovi, jer djeluju na telomeropatiju – prerano skraćivanje telomera. Prije 6 godina, medicinsko-istraživačka zajednica Španjolske učinila je uslugu cijelom beauty i anti-ageing svijetu – multidisciplinarni tim medicinskih stručnjaka konsenzusom je odlučio da ovaj revolucionarni sastojak učini dostupnim javnosti.

Taj prijelomni trenutak označio je početak nove ere – nastala je danas svjetski poznata – i diljem svijeta obožavana, dermokozmetička linija LuxFaciem CAP peptide.

Iako je hrvatskom tržištu još relativno nov brend, ljekarne diljem Hrvatske bilježe fenomenalne rezultate prodaje inovativnih krema i seruma ovog brenda.

Početak nove ere

Čime su proizvodi ovog brenda oduševili Hrvatice? Prije svega, riječ je o iznimno naprednim formulama koje, osim CAP 5 Peptida, sadrže i posve jedinstveni sustav dopreme sastojaka u kožu, nazvan “SMART” sustavom.

Spomenuti CAP 5 Peptid koristi se isključivo u LuxFaciem Skin Renew formulacijama, a kreiran je kako bi direktno djelovao na prirodni kolagen u koži, potičući njegovo stvaranje i obnovu. S obzirom na to da je upravo kolagen glavni gradivni element kože, bez kojeg se ona ne bi mogla regenerirati, ova je dermokozmetička linija posvećena upravo popravljanju mikrooštećenja kože i njenoj unutarnjoj obnovi.

Iz tog razloga snažne formulacije ovog laboratorija možemo istovremeno nazivati regenerativnima, ali i pomlađujućima – jer iako je njihova primarna namjena zaštita kolagenskih vlakana i sprječavanje njihova propadanja, redovnim korištenjem ove linije primijetit ćete snažan učinak pomlađivanja i vraćanja elastičnosti kože.

Štiti fibroblaste od propadanja

Kako funkcionira CAP 5 Peptid? Ovaj sastojak pomaže održati dužinu telomera i zaštititi fibroblaste – specijalizirane stanice kože zadužene za proizvodnju kolagena. Dužina telomera jedan je od najvažnijih faktora mladolikosti i zdravlja kože, jer upravo ovaj faktor direktno utječe na život matičnih stanica – najvažnijih stanica u aspektu regeneracije oštećenja.

Ovaj moćni kompleks djeluje i na zaštitu kože od oksidativnog stresa, dodajući stanicama enzime zadužene za antioksidativno djelovanje – kako bi borba protiv slobodnih radikala i njihovog štetnog djelovanja bila što uspješnija.

Proizvodi za kompletnu anti-ageing njegu

Rezultate korištenja ove napredne kozmetike vidjet ćete nakon otprilike tri mjeseca, a svoju Luxfaciem priču možete započeti s tek jednim od proizvoda iz linije – ili pak uroniti u čitavu specijaliziranu rutinu za brže rezultate. Kreirana kako bi odgovarala svim tipovima kože, linija sadrži 6 proizvoda, a najprodavaniji su serum za lice te dnevna i noćna krema.

Ovaj intenzivni, obnavljajući serum protiv starenja kombinira visoke koncentracije CAP Peptida 5, hijaluronske kiseline i aktivnih sastojaka najnovije generacije – hekspapeptida 10, antioksidansa, revitalizirajućih aktivnih sastojaka s lifting efektom, sojinog proteina, kolagena i alantoina.

LuxFaciem Dnevna krema njeguje kožu, otklanja znakove starenja i smanjuje oksidativni stres. Namijenjena je zreloj koži zbog svoje duboke hidratantne i regeneracijske sposobnosti. Noćna varijanta kreme vrlo je bogata, njegujuća i regenerirajuća – a njen je učinak dugotrajan. Osim CAP Peptida 5, noćna krema sadrži i retinol te koenzim Q10, koji pomažu prirodnoj obnovi kolagena.

LuxFaciem Skin Renew formule nominirane su u natječaju Estetica Premium Products 2022 powered by LUUN ® Luxury Uniforms, u kategorijama Najbolji serum, Najbolja dnevna krema, Najbolja noćna krema i Najbolja posttretmanska njega – a dojmove dermatologa saznat ćemo uskoro.

Proizvode brenda LuxFaciem možete kupiti OVDJE. 


* Generalni sponzor projekta Estetica Premium Product 2022 je brend LUUN ® Luxury Uniforms. Hrvatski brend luksuzne i moderne medicinske odjeće stvoren je kako bi medicinskom osoblju donio osjećaj udobnosti i elegancije u jednom. Kombinacijom modernog dizajna i besprijekorne funkcionalnosti –  kreirane su očaravajuće, luksuzne medicinske uniforme u kojima ćete se svakog dana osjećati jedinstveno. Iskusni tim strastvenih profesionalaca kreirao je medicinske uniforme koje donose dašak ekskluzivnosti i mode u svakodnevnu radnu rutinu – luksuz se u slučaju LUUN ® uniformi ne odnosi samo na vrhunski dizajn, već i na funkcionalnost, kvalitetu izrade i materijala, sofisticiranost, eleganciju i jednostavnost. U medicinskoj profesiji prvi dojam je presudan, a odjeća koju nosimo odražava i ciljeve i viziju naše tvrtke. LUUN ® Luxury Uniforms na pitanje: „može li odjeća medicinskih radnika biti moderna i elegantna“? odgovara: „može!“, a kao najveću inspiraciju ističu zadovoljne kupce iz cijelog svijeta, koji neprestano daju moć istraživanja, rasta i razvoja.

Pročitajte još i ...