Luxfaciem: izvrstan brand stigao u Hrvatsku

Koža je poput semafora na kojemu se iščitavaju sva naša raspoloženja, način života, količina spavanja, brige i problemi, radosti i tuge… Ali i način na koji je njegujemo. Ono što možemo je razumjeti znakove upozorenja i pravodobno reagirati kako bi taj naš dragocjeni omotač blistao i u punoj spremi obavljao dužnost zaštitnika našeg organizma.

Također, ono što možemo učiniti, kako koža nikada ne bi ušla u crveno, je osigurati joj pravu dozu njege i kvalitetne sastojke u skladu s njezinim potrebama. A da naša koža piše svoju listu želje, pri samom vrhu bi bila – usporiti znakove starenje. Koliko će koža brzo starjeti, uvjetovano je kombinacijom genetike, vanjskih faktora i njege. Ne možemo promijeniti gene, no postoje koraci kojima možemo utjecati na znakove starenja, posebice one preuranjene.

Bore i neujednačen ten prvo su na što pomislimo kada su u pitanju znakovi starenja. Ipak, starenje je proces koji obuhvaća puno više od toga. Njime se mijenjaju različite odrednice muskulature koje utječu na izgled i izraz lica. S godinama se mijenjaju volumen lica, tonus i elasticitet kože pa ona postaje opuštena i obješena, a izanjski faktori poput sunca, dima i smoga utječu na teksturu kože i ujednačenost tena. Zato je važno odabratio proizvode koji će potaknuti sintezu kolagena, osigurati vlažnost te jačaju strukturu kože. 

Međutim, nije lako doći do najdubljih slojeva ljudske kože. Potrebni su spojevi s posebnim fizikalno-kemijskim svojstvima propusnosti. Mnogi kozmetički tretmani nisu u stanju prijeći ovu prirodnu tjelesnu barijeru, što onemogućuje aktivnim sastojcima da dođu do dubokih slojeva kože, gdje je potrebno njihovo djelovanje. I tu na scenu stupa Luxfaciem, znanstveno utemeljena anti-age dermokozmetička linija s jedinstvenim aktivnim sastojkom CAP Peptide 5 i inovativnim, tzv. SMART sustavom dopreme.

Što je CAP Peptide 5

CAP Peptide 5 je jedinstveni, patentirani peptid, koji se koristi isključivo u proizvodima Luxfaciem Skin Renew. Sprječava i popravlja oštećenja kože te otklanja učinke preranog starenja. Potiče stvaranje i obnovu prirodnog kolagena i sprečava njegovu razgradnju te usporava procese starenja stanica kože. Svojim djelovanjem CAP Peptid 5 dovodi do produljenja telomera i održava njihovu dužinu, čime pruža zaštitu stanicama kože (fibroblasti), izbjegavajući njihovu programiranu smrt. Održavanje duljine telomera izravno koristi produženju života matičnih stanica kože. Na taj način Luxfaciem Skin Renew pomaže održati kožu mladom i zdravom.

Antioksidativna snaga i protuupalni učinak

Studije provedene na kulturama fibroblasta pokazuju da CAP Peptide 5 ima jako antioksidativno djelovanje, i to tako da povećava razine antioksidativnih enzima u koži i time značajno smanjuje oksidativni stres. Također, CAP Peptide 5 ima sposobnost obnove i vezanja na kolagenska vlakna čuvajući ih od degradacije, što ima snažan anti-age učinak. Uz tretman dulji od 3 mjeseca dokazano povećava elastičnost i hidrataciju kože te smanjuje dubinu i debljinu bora.

Linija proizvoda Luxfaciem CAP Peptide 5 sastoji se od dnevne i noćne kreme, kreme za područje oko očiju, seruma, kreme za izbjeljivanje kože i kreme za tijelo. Svi proizvodi iz ove linije namijenjeni su svim tipovima kože.

Dnevna krema

Ova ugodna hidratantna krema za lice s dugim i snažnim učinkom, potiče prirodnu proizvodnju kolagena. Njeguje kožu, otklanja znakove starenja i smanjuje oksidativni stres. Kombinira CAP Peptide 5, hijaluronsku kiselinu i druge aktivne sastojke koji pomažu obnavljanju stanica i kolagena duboko u koži, te vitamine i minerale neophodne za optimalnu funkciju svih  stanica kožu.

Smanjuje izraženost bora, povećava elastičnost i sjaj kože te smanjuje opuštenost kože. Namijenjena je zreloj koži zbog svoje duboke hidratantne i regeneracijske sposobnosti. Ne iritira i ne isušuje kožu. Aktivni sastojci: CAP Peptide 5, hijaluronska kiselina, antioksidansi, polifenoli, vitamin E, hidratantni aktivni sastojci, solarni filteri, alantoin, elementi u tragovima, biljni proteini, glicerin.

Krema za područje oko očiju

Djelovanjem aktivnih sastojaka CAP Peptide 5 i hijaluronske kiseline, dolazi do smanjenja znakova starenja kože oko očiju poput umora, dehidracije i opuštenosti, tamnije obojenosti i otečenosti. Smanjuje sitne i izražajne bore, čini kožu zaglađenom, sjajnom.

Aktivni sastojci: CAP Peptide 5, hesperidin, hijaluronska kiselina, hidratantni,  glikozaminoglikani, Centella Asiatica, sojin protein, argireline, vitamini i biološki antioksidansi, mikrosfere s optičkim učinkom. Serum: intenzivan, obnavljajući serum protiv starenja s učinkom liftinga. Kombinira visoke koncentracije CAP Peptida 5, hijaluronske kiseline i aktivne sastojke najnovije generacije.  Ima snažan antioksidativni i protuupalni učinak. Pospješuje obnovu stanica i proizvodnju kolagena u dubokimslojevima kože.

Serum

Riječ je o intenzivnom, obnavljajućem serumu protiv starenja s učinkom liftinga. Kombinira visoke koncentracije CAP Peptida 5, hijaluronske kiseline i aktivne sastojke najnovije generacije.  Ima snažni antioksidativni i protuupalni učinak. Pospješuje obnovu stanica i proizvodnju kolagena u dubokim slojevima kože.

Sposobnost dopreme aktivnih sastojaka duboko u kožu omogućuje intenzivan i dugotrajan lifting efekt, pojačava vitalnost i vraća sjaj koži, štiteći je od vanjskih čimbenika.Aktivni sastojci: CAP Peptide 5, hekspapeptid 10, antioksidansi, hijaluronska kiselina, revitalizirajući aktivni sastojci sa fifting efektom, sojin protein, kolagen, alantoin.

Noćna krema

Bogata, obnavljajuća, njegujuća i regenerirajuća noćna krema, s dubokim i dugotrajnim učinkom. Štiti i potiče obnavljanje stanica kože. Sastoji se od kombinacije CAP Peptida 5, retinola i koenzima Q10 i drugih hranjivih i aktivnih sastojaka koji pomažu prirodnoj obnovi kolagena.

 

Pruža koži visok stupanj hidratacije, dajući joj mekan, gladak i svjež izgled. Aktivni sastojci: CAP Peptide 5, antioksidansi, koenzim Q10, retinil palmitat, kaolin, skvalen, proteini pšenice i soje.

Krema za izbjeljivanje kože

Ublažava pigmentacijske nepravilnosti kože (melasma), nastale uslijed pretjeranog izlaganja suncu, trudnoće ili starenja. Sposobnost izbjeljivanja, detoksifikacije i antioksidativno djelovanje ovog preparata dovodi do smanjenja izražajnosti pigmentacija, ujednačuje ton kože, obnavlja i štiti.

 

Aktivni sastojci: CAP Peptide 5, acetil glicil beta-alanin, hexylresorcinol, biljni ekstrakti, alga Laminaria, bisabolol, alantoin, lecitin.

Krema za tijelo

Kombinacija hranjivih sastojaka i prirodnih ulja koji sprječavaju gubitak vode, održavaju kožu hidratiziranom i glatkom, ublažavaju svrbež. Sadrži prirodne proteine s obnavljajućim, lifting učinkom te antioksidanse. Daje izvrsne rezultate kod suhoće i nadraženosti kože, te nakon agresivnih tretmana.

Zbog svoje brze i duboke apsorpcije u kožu stvara zaštitni sloj s 24-satnim učinkom. Ublažava upalu, iritaciju, svrbež i crvenilo. Vraća udobnost, mekoću, elastičnost i vitalnost zdrave kože. Aktivni sastojci: CAP Peptide 5, ulje šipka, glicin sojinog ulja, ulje rižinih klica, skvalen, prirodni ekstrakti, urea,  alantoin.

Pročitajte još i ...