Nosite li makeup na plažu, ove savjete biste trebale slijediti

Odlazak na plažu vrijeme je opuštanja, odmaka od stresa i uživanja u vremenu slobodnom od obaveza. Barem tih nekoliko dana ili tjedana trebale bismo uživati u svojoj koži i ne brinuti baš o svakoj nesavršenosti tena niti o tome vide li svi naše podočnjake.

Kvalitetno njegovana koža i kosa bit će više nego dovoljan ukras svake žene, no ako niste spremne u potpunosti se odreći omiljenih proizvoda i svoj dan na plaži ipak poželite upotpuniti s laganim makeup-om, nekoliko biste stvari ipak trebate znati.

Zaboravite na uobičajenu makeup rutinu

Za početak, zaboravite na opsežne beauty rutine koje čine uobičajen dio vašeg jutra ostatak godine. Na godišnjem vam odmoru nisu potrebni deseci makeup proizvoda, teška sjenila, tuševi za oči, umjetne trepavice ili jarki ruževi. To ne znači da se makeup-a trebate u potpunosti odreći, no dopustite licu da odmori od brojnih slojeva i teških tekstura.

Na plaži vam zasigurno nisu potrebni savršeno konturirani obrazi, iscrtane usne ili besprijekorno popunjene obrve. Svega nekoliko pametno odabranih komada u toaletnoj torbici bit će vam dovoljni za cijelo ljetovanje.

Ujednačen i nahranjen ten često je dovoljan

Koža koja je kvalitetno nahranjena i zaštićena izgledat će punije, a dovoljno hidratizirane stanice kože osigurat će zaglađeniji izgled lica i umanjiti vidljivost sitnih linija i bora. Prema tome, glavni korak za postizanje ljepšeg tena na plaži je korištenje hidratantne kreme prilagođene vašem tipu kože.

Demi Lovato (ddlovato / 30.05.2018): Freckles ftw"", Image: 373453322, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Face To Face A

Nikako ne zaboravite lice zaštititi i proizvodom s visokim zaštitnim faktorom, a ljetne kreme kvalitetnih brendova ujedinit će hidrataciju sa SPF-om, pa ste odabirom takvog proizvoda koži već zadovoljili dvije najosnovnije potrebe.

Nanosite li nakon SPF-a tekući puder, pričekajte barem petnaestak minuta kako bi se proizvod stigao upiti u kožu.

Teški puder zamijenite bb kremom, a praškasta rumenila kremastima

Imate li problematičan ten koji ipak želite ujednačiti i prekriti nepravilnosti, odaberite formulacije koje su namijenjene toplijim danima. Umjesto teških pudera s visokim prekrivanjem, na lice nanesite laganu bb kremu, koja će lagano ujednačiti mrljice i nepravilnosti, no neće teško sjediti na koži i uzrokovati začepljene pore.

Nakon nekoliko sati provedenih na suncu, bb krema će se stopiti s vašom kožom i dalje izgledati prirodno i neupadljivo, dok će se gusti tekući puderi često nakupljati u boricama i uzrokovati pojačano znojenje. BB kreme daleko su bolji odabir za plažu, jer većinom sadrže i SPF, a tijekom dana ih možete nekoliko puta nanijeti prstima, čak i bez ogledala.

Kad su rumenila, bronzeri i highlighteri u pitanju, držite se kremastih formula koje možete prstima natapkati na obraze kako biste im dali prirodan sjaj i osunčan izgled. Potražite kremaste formule koje su vodootporne ili barem dugotrajne, kako bi sjaj na obrazima potrajao što duže, a klasična rumenila i bronzere u kamenu ostavite za večernje izlaske u kojima ih sunce ne može pretvoriti u neuredne mrlje na obrazima.

Taylor Hill has posted a photo on Instagram with the following remarks: @josephineskriver @victoriassecret ️ @josephineskriver @victoriassecret Instagram, 2015-10-12 11:01:09. Photo supplied by insight media. Service fee applies. This is a private photo posted on social networks and supplied by this Agency. This Agency does not claim any ownership including but not limited to copyright or license in the attached material. Fees charged by this Agency are for Agency's services only, and do not, nor are they intended to, convey to the user any ownership of copyright or license in the material. By publishing this material you expressly agree to indemnify and to hold this Agency and its directors, shareholders and employees harmless from any loss, claims, damages, demands, expenses (including legal fees), or any causes of action or allegation against this Agency arising out of or connected in any way with publication of the material., Image: 262102480, License: Rights-managed, Restrictions: Photo supplied by insight media. For editorial use only. Single rate handling fee required., Model Release: no, Credit line: Profimedia, Insight Media

Veliko ne ruževima za usne

Jedan od savjeta oko kojeg se slaže većina makeup profesionalaca je izbjegavanje ruževa na plaži. Osim što će vam usne postati ljepljive, u kombinaciji sa suncem ruževi mogu i značajno isušiti usne. Kako bi one ostale hidratizirane i zaštićene od sunca, nanesite balzam sa SPF-om svakih nekoliko sati i odolite nanošenju isušujućih proizvoda.

Pročitajte još i ...