Maska koja se ne maže na lice, a pomlađuje

U želji da zadržimo mladolikost, da popunimo lice, održimo ili čak popravimo tonus kože te, više od svega, da ublažimo vidljive znakove starenja, spremne smo isprobati najrazličitije preparate i tretmane. I dok će neke od nas, bez previše razmišljanja brigu o svojoj ljepoti povjeriti estetskom kirurgu od povjerenja, druge će se na taj korak ipak nešto teže odlučiti te će ostati ustrajne u potrazi za najučinkovitijim nekirurškim tretmanom. Još ako ga je moguće napraviti kod kuće – teško da može bolje!

Kućni anti-age tretmani

Tržište anti-age preparata, dermatoloških tretmana i estetskih zahvata toliko je veliko i bogato, da je često doista teško odlučiti i odabrati ono najbolje za sebe. Epidemija koronavirusa dala nam je svima posve novu perspektivu pa smo, htjeli-ne htjeli, određene tretmane ljepote naučili provoditi u miru vlastite kupaonice. Pa ako ste apsolvirali home SPA varijantu i u dvije i pol godine pandemije na vlastitoj koži iskušali doslovno sve maske, serume, pilinge, boostere, ulja i retinole, vjerojatno ste spremne za korak dalje.

Benefiti crvene i infracrvene svjetlosti

A sljedeći korak podrazumijeva najinovativnija tehnološka rješenja u službi industrije ljepote. U tom kontekstu, nezaobilazna tema je svjetlosna terapija. Crveno i infracrveno svjetlosno zračenje koriste se u različite medicinske svrhe, a takva se vrsta terapije službeno naziva termoterapijom.

No, kako zapravo funkcionira termoterapija?

Infracrvene lampe emitiraju toplinsko zračenje koje prodiranjem u tkivo stimulira metaboličke procese, poboljšava cirkulaciju krvi, ali i hidrataciju i oksigenaciju u tretiranom području. Toplinske zrake potiču širenje krvnih žila, utječu na lokalnu mikrocirkulaciju te potiču bržu proizvodnju bioaktivnih tvari. Sve topovoljno utječe na izgled i zdravlje kože, ali i na proizvodnju prirodnog kolagena i elastina.

Poboljšanjem oksigenacije tkiva, poboljšava se i apsorpcija nutritivnih tvari iz kozmetičkih preparata koje inače koristimo, a povoljno djeluje i na povećanje opće otpornosti i brže zacjeljivanje oštećenja.

Rio Beauty FACELITE anti-age LED maska za lice

U kategoriji Najbolji anti-age uređaj za lice ovogodišnjeg natječaja Estetica Premium product nominirana je Rio Beauty FACELITE anti-age LED maska za lice – inovativan anti-age uređaj baziran na svjetlosnoj terapiji koji možete koristiti kod kuće.

Riječ je o klinički dokazanom tretmanu koji stimulira stanice na proizvodnju kolagena i elastina, i to postupkom nazvanim fotobiomodulacija. Ovaj proces pozitivno utječe na zdravlje tretiranog područja, a za korištenje je ugodan – usprkos žarko crvenom sjaju, maska na licu ne stvara osjećaj topline niti nelagode. Zahvaljujući kratkom infracrvenom svjetlu, tretman regenerira kožu te potiče prirodnu oksigenaciju i cirkulaciju.

Crveno svjetlo poznato je i po pozitivnom učinku na stvaranje kolagena, a potiče i bolje djelovanje krema i seruma nakon primjene. Rio FaceLite maska dizajnirana je za isporuku svjetlosti izravno na kožu, osiguravajući da maksimalna količina svjetlosti dubinski utječe na stanice kože.

Ovaj inovativni uređaj snažno djeluje na brojne prirodne procese pomlađivanja u koži, a izvođenje tretmana je brzo, jednostavno i ugodno. Znamo da starenjem zbog gubitka kolagena i elastičnog tkiva koža postaje sve više suha i tanka, opuštena i sklona nastanku bora, a pogodnija je i za razvoj smeđih mrlja i pigmentacije – a dermis može izgubiti od 20 do 80% svoje debljine tijekom procesa starenja.

FaceLITE ™ koristi dvije valne duljine svjetlosti; 633nm (crveno svjetlo) i 830nm (kratko infracrveno svjetlo). Navedene valne duljine dokazano (u kliničkim studijama) stimuliraju stanice za proizvodnju kolagena i elastina postupkom nazvanim fotobiomodulacija – ove specifične valne duljine crvenog svjetla prodiru u stanice i stvaraju pozitivne promjene u tijelu.

Za najbolje rezultate koristite masku 3-5 dana u tjednu kroz minimalno 4 tjedna, nakon čega možete očekivati smanjenje sitnih bora i linija, poboljšanu teksturu kože te povećanje blistavosti i kvalitete kože.

 

* Generalni sponzor projekta Estetica Premium Product 2022 je brend LUUN ® Luxury Uniforms. Hrvatski brend luksuzne i moderne medicinske odjeće stvoren je kako bi medicinskom osoblju donio osjećaj udobnosti i elegancije u jednom. Kombinacijom modernog dizajna i besprijekorne funkcionalnosti –  kreirane su očaravajuće, luksuzne medicinske uniforme u kojima ćete se svakog dana osjećati jedinstveno. Iskusni tim strastvenih profesionalaca kreirao je medicinske uniforme koje donose dašak ekskluzivnosti i mode u svakodnevnu radnu rutinu – luksuz se u slučaju LUUN ® uniformi ne odnosi samo na vrhunski dizajn, već i na funkcionalnost, kvalitetu izrade i materijala, sofisticiranost, eleganciju i jednostavnost. U medicinskoj profesiji prvi dojam je presudan, a odjeća koju nosimo odražava i ciljeve i viziju naše tvrtke. LUUN ® Luxury Uniforms na pitanje: „može li odjeća medicinskih radnika biti moderna i elegantna“? odgovara: „može!“, a kao najveću inspiraciju ističu zadovoljne kupce iz cijelog svijeta, koji neprestano daju moć istraživanja, rasta i razvoja.

Pročitajte još i ...