Kako se riješiti celulita i potaknuti kožu na stvaranje novog kolagena

Celulit je jedan od najčešćih estetskih problema, a ima ga gotovo svaka žena. Prehrana, hormoni, tjelesna aktivnost, genetika i način života razlozi su zbog kojih dolazi do pojave “narančine kore”. Osim estetskog problema, celulit je i upalna bolest: dolazi, naime, do poremećaja metabolizma i cirkulacije te do oštećenja vezivnog tkiva.

S vremenom se pogoršava i širi te ne prolazi sam, a što je izraženiji i dugotrajniji, to su veće upalne promjene i potrebno je više vremena kako bi se nastala oštećenja uklonila.

Med Contour – dubinsko uklanjanje celulita

Med Contour je uređaj kojim se izvodi tretman za neinvazivno oblikovanje tijela, a kombinira ultrazvuk i radiofrekvenciju. Radi se o ultrazvuku fokusiranom i spojenom u potkožju koji uništava masne stanice bez da oštećuje kožu i tkivo. Na taj se način uspješno rješavaju tvrdokorne naslage i celulit, zateže opuštena koža i oblikuje tretirani dio tijela.

Na masne stanice djeluje se lokalno, što omogućuje očuvanje okolnog tkiva, a u dubini dolazi do stvaranja mjehurića koji uslijed faze kompresije i dekompresije implodiraju oštećujući masnu stanicu.

Korištenjem Med Contoura dolazi do izrazito uočljivog poboljšanja siluete s konkretnim smanjivanjem opsega koji je mjerljiv u centimetrima već nakon prvog tretmana. Uređajem se uklanjaju masne naslage i celulit s problematičnih područja tijela, osigurava se bolja prokrvljenost tkiva te zaglađuje koža. Neposredni učinak radiofrekvencije je da potiče proizvodnju kolagena ujedno zatežući kožu.

Sara Sampaio poses for Victoria's Secret

Med Contour je uređaj koji omogućava izvrsne rezultate vidljive odmah. Idealan je za osobe sklone celulitu i masnim naslagama koje se teško rješavaju čak i dijetama i vježbanjem. Osim uklanjanja celulita, Med Contourom se mogu tretirati i preoblikovati i drugi dijelovi tijela poput donjeg dijela leđa, trbuha, stražnjice, bokova i ruku, a stručnjaci su tretman proglasili alternativom pravoj liposukciji.

Limfna drenaža za potpuni učinak

Ultrazvučnim efektom postiže se redukcija masnih stanica čiji se sadržaj procesom metabolizma izlučuje iz tijela, a djelovanjem limfne drenaže taj se proces pospješuje.

Limfna drenaža tretman je kojim se metodom upuhivanja zraka stvara pritisak na točno određene dijelove tijela, čime se potiskuje nataložena tekućina. Limfnom drenažom potiče se razgradnja celulita, smanjenje obujma, prokrvljenost tkiva i otklanjanje edema te se postiže ravnoteža tekućina u organizmu.

Victoria's Secret

Postupkom se izbacuje višak tekućine iz tkiva te uklanjaju otpadne tvari iz organizma koje se zamjenjuju zdravim tvarima koje dolaze s krvlju. Otklanjanjem viška tekućine iz organizma, limfnom drenažom postiže se i izuzetno snažan detoksikacijski efekt. Osim djelovanja na celulit, tretman omogućuje smanjenje opsega bokova (i trbuha) i stvara ravnotežu protoka kisika, pospješuje cirkulaciju i sprječava upalu vena.

Med Contour na raspolaganju vam je, među ostalim, u Dermatologiji Nola te u Poliklinici Bagatin.

Pročitajte još i ...