Naborani vrat, dekolte i ruke: Kako pomladiti dijelove tijela koji prvi odaju godine?

Jedan od glavnih estetskih ciljeva nam je stariti dostojanstveno i održavati mladolikost što je duže moguće, pronalazeći ravnotežu između pomlađivanja i osjećaja samopouzdanja u vlastitoj koži.

S godinama se javlja problem zajednički svakoj ženi, a to je drastični gubitak kvalitete kože. Taj proces utječe na cijelo tijelo, a stanjivanje i smanjenje elastičnosti kože rezultira opuštenom kožom, sitnim linijama i izraženim dubokim borama.

German actress and model Diane Kruger poses for H.Stern Rock Season 2014 collection., Image: 201818059, License: Rights-managed, Restrictions: EDITORIAL USE ONLY, Model Release: no, Credit line: Profimedia, Balawa Pics

Određeni dijelovi tijela prvi odaju godine

Primarni uzrok gubitka kvalitete kože je drastičan pad proizvodnje kolagena i elastina, što rezultira smanjenjem elastičnosti, prirodne hidratacije i punoće kože.

Iako ovi prirodni procesi starenja kože pogađaju cijelo tijelo, neki su dijelovi tijela mnogo osjetljiviji od ostalih, što ih čini podložnijima na vanjske promjene, ali i uzrokuje vidno brže starenje kože.

Poznato je kako se znakovi starenja prvo pojavljuju na licu, vratu, dekolteu i rukama, zbog čega se često govori kako upravo ovi dijelovi tijela najprije odaju godine.

Što ih čini najosjetljivijima?

Jedan od razloga za pojačanu osjetljivost lica, ruku, vrata i dekoltea je neprestana izloženost vanjskim uvjetima, koji su nerijetko ekstremni. Ove dijelove tijela rijetko možemo pokriti i adekvatno zaštititi, a jednako će im štetiti ljetne vrućine i UV zračenje, kao i zimski hladan i suh zrak.

Osim toga, koža je na ovim dijelovima tijela tanja pa može zadržati manje vode, posebno na rukama i vratu, što je čini sklonijom razvoju znakova starenja. Prirodni gubitak hijaluronske kiseline koji se s godinama događa u tijelu, na ovim će delikatnim dijelovima ostaviti izraženije posljedice nego na ostatku tijela.

Nadoknada hijalurona ključ je pomlađivanja delikatnih područja

Lice, vrat, dekolte i ruke najteže sami zadržavaju vodu, a sve manji udio hijalurona u koži dodatno im otežava održavanje hidratiziranosti. Želimo li popraviti kvalitetu kože i pomladiti osjetljive dijelove tijela, ključ je u nadoknadi hijaluronske kiseline.

Ona vezanjem i zadržavanjem vode ispunjava praznine između tkiva, daje koži punoću i kvalitetu te smanjuje vidljivost i pojavu bora. Još važnije, njena sposobnost zadržavanja vode osigurava dugotrajnu hidratiziranost kože, koja je ključna u održavanju mladolikosti i ljepote kože.

Najučinkovitiji način dubinskog hidratiziranja kože i popravljanja njene kvalitete su tretmani Skinboosterima. Apliciranjem hijaluronske kiseline u kožu brišu se sitne nepravilnosti, a dubinska hidratacija vratit će koži mladenačku strukturu i čvrstoću.

CPE/October 2013-Supermodels Naomi Campbell & Claudia Schiffer team up to support fight against cancer cause by posing for Tommy Hilfiger for Breast Health International campaign featuring the specially designed handbag. In charge of the photography was the legendary Patrick Demarhcelier.

Koža postaje blistava i hidratizirana

Za razliku od tradicionalnih filera hijaluronske kiseline, Skinboosteri ne nadoknađuju volumen, ne apliciraju se direktno u bore i područja koja se žele popuniti, niti mijenjaju fizionomiju lica. Restylane Vital i Restylane Vital Light tretman su za kožu nove generacije, a kao što im sam naziv otkriva, namijenjeni su revitalizaciji, prirodnoj obnovi i popravljanju kvalitete kože.

Tretman Skinboosterima kožu pomlađuje stvarajući idealno hidratizirano okruženje, u kojemu fibroblasti započinju pojačano stvaranje kolagena, što će rezultirati punijom i kvalitetnijom kožom te smanjenim znakovima starenja.

Director Robin Wright of 'The Dark of Night' attends the 'Loveless (Nelyubov)' screening during the 70th annual Cannes Film Festival at Palais des Festivals on May 18, 2017 in Cannes, France, Image: 332756326, License: Rights-managed, Restrictions: Worldwide rights, Model Release: no, Credit line: Profimedia, Crystal pictures

Licu je moguće vratiti mladolikost

Lice je dio tijela na kojem primjećujemo prve znakove starenja, a čak i prije pojave prvih bora, primijetit ćemo pad kvalitete kože, njeno stanjivanje i gubitak čvrstoće. Kako ćemo shvatiti da nam je lice počelo starjeti? Jedan od prvih znakova bit će gubitak čvrstih kontura i tonusa kože.

Restylane Vital fileri idealni su za pomlađivanje zrelije kože jer djeluju na povećanje gipkosti i čvrstoće, dok će Restylane Vital Light, zahvaljujući rjeđoj teksturi, kožu osvježiti i učiniti je blistavom te povoljno djelovati na poboljšanje površinske teksture.

Ruke uvijek odaju godine

Ruke su jedan od onih dijelova tijela koji je nemoguće zaštiti od sunca, vjetra i hladnoće. Poznata je izreka kako lice može izgledati mlado, ali ruke i vrat uvijek odaju godine.

Prije tretmana Restylaneom
Poslije tretmana Restylaneom

S obzirom na iznimno tanku kožu na gornjoj strani dlanova, glavni uzrok bržeg starenja ovog dijela tijela je nedostatak vode. Nadoknada hijaluronske kiseline u nadlanicama omogućit će zadržavanje vode i spriječiti stvaranje bora koje rukama zaista mogu dodati godine. Tretman Skinboosterima pokazao se izvrsnim za tretiranje ovog osjetljivog područja, koje žene često smatraju najvećim neprijateljem produžene mladosti.

Oba će tretmana dugotrajno popraviti kvalitetu kože i povećati njenu elastičnost, pomažući joj da ostane dubinski hidratizirana.

Dekolte i vrat mogu nas bitno postarati

Područje dekoltea može ostati zanemareno u anti-age njezi, iako je zbog tanke kože i česte izloženosti jedno od najosjetljivijih po pitanju starenja kože. Mnogim se ženama i prije 40-e pojave znakovi starenja na dekolteu, poput sitnih linija, bora i gubitka elastičnosti, a i u ovom će slučaju Restylane Vital i Vital Light nadoknadom izgubljenog hijalurona pomoći u dubinskoj njezi, hidrataciji i osvježavanju vrata i dekoltea.

Već nakon prvog tretmana sitne linije bit će zaglađene, a kvaliteta i elastičnost kože nastavit će se popravljati i u mjesecima koji slijede.

Restylane se smatra jednim od najpriznatijih brendova hijaluronskih filera na svijetu, a odlučite li mu povjeriti pomlađivanje svog lica, ruku ili dekoltea, u Hrvatskoj je tretman Restylane filerima dostupan na sljedećim lokacijama:

POLIKLINIKA MILOJEVIĆ https://www.milojevic.hr/ 

POLIKLINIKA DERMALIFE https://www.dermalife.hr/ 

POLIKLINIKA EDUMED http://edumed.hr/kontakt.asp 

ORDINACIJA LAZARIĆ http://www.ordinacija-dr-lazaric.hr/hr/

POLIKLINIKA CUTIS http://www.cutis-dubrovnik.hr/?file=naslovnica

POLIKLINIKA DUDUKOVIĆ http://www.dudukovic.hr/

POLIKLINIKA DERMANGIO http://dermangio.hr/ 

POLIKLINIKA MALETIĆ https://www.maletic.eu/

ORDINACIJA MANESTAR http://www.ordinacija-manestar.hr/

POLIKLINIKA KVATERNIK https://poliklinika-kvaternik.hr/

POLIKLINIKA LABAR http://www.poliklinika-labar.hr/ 

ORDINACIJA NAJEV (Split) Telefon: 021 469 077, mobitel: 091 7671 698

POLIKLINIKA VISODENT (Zagreb i Split) http://visodent.com/

POLIKLINIKA ROSSO Osijek http://www.poliklinika-rosso.hr/index.php/hr-HR/

BOLNICA ARITHERA https://www.arithera.hr/hr/ 

POLIKLINIKA LESIĆ https://www.poliklinika-lesic.hr/ 

POLIKLINIKA ŠLAJ ANIĆ (dermatolog dr. J. Meštrović Štafekov) http://www.slaj-anic.com/

I u drugim poliklinika i ordinacijama u Hrvatskoj.

Pročitajte još i ...