Skincare puder koji su dermatolozi proglasili najboljim u 2020.

Što žene očekuju od estetskih tretmana? Odgovor je jednostavan: žele da svi primijete kako izgledaju savršeno, ali da pritom nitko ne pomisli da su nešto „radile“. Vrlo je slično i s puderom: od onog idealnog žele samo jedno – da im ten izgleda besprijekorno, a da pritom nitko ne pomisli da su napudrane…

„Želim da mi pohvale ten, a ne puder“, rezonira suvremena žena koja od kozmetike ima vrlo visoka očekivanja – i ne pristaje na prosječnost. Moderna generacija korisnica kozmetike na listu zahtjeva dodala je još i skincare „moment“. Dakle, osim što im treba omogućiti savršeno prekrivanje i pritom biti vrlo diskretan, mora bi sadržavati i njegujuće tvari koje poboljšavaju kvalitetu kože…

Potraga za idealnim puderom

Postoji li Mr. Idealni? U stvarnom životu ne garantiramo, no kad je o puderima riječ, njegovo postojanje nije mit. Odakle uopće krenuti u potragu? Za početak, raspitajte se koji puder preporučuju dermatolozi, koji ipak najbolje poznaju kožu.

Među njihovim su preporukama svakako Dermablend puderi renomiranog francuskog brenda Vichy, koje osim liječnika preporučuju i vizažisti  –  jer omogućuje korekciju boje tena, koža ih iznimno dobro podnosi, a pritom ne ostavljaju dojam maske, koji vrlo često karakterizira pudere s jakom moći prekrivanja. A to je apsolutno sve što žene žele od pudera!

Garancija besprijekornog izgleda

Dermablend 3D Correction kultni je puder koji traje čak do 16 sati, zbog čega ga obožavaju poslovne žene koje i nakon radnog vremena jure po sastancima, ali i ljubiteljice after work druženja koje uvijek žele izgledati besprijekorno. To je definitivno puder na koji se mogu osloniti na dulje vrijeme, što je bio i jedan od razloga zbog kojih je na natječaju Estetica Premium Product 2020 osvojio titulu najboljeg prema izboru dermatologa u kategoriji Najbolji skincare puder ili tonirana krema za masnu kožu.

Iako Dermablend puderi pružaju prekrivanje tijekom tolikog broja sati, nisu teški za kožu jer su hipoalergeni, bez parabena, nekomedogeni i obogaćeni sastojcima koji hidratiziraju i njeguju.

Dermablend 3D Correction najčešći je izbor žena s masnom kožom, koju nerijetko karakteriziraju nepravilnosti poput, primjerice, akni. Idealni je spoj make-upa i skincarea: osim što omogućuje savršeno prekrivanje, sadrži i salicilnu kiselinu, moćnu tvar koja se vrlo često nalazi u preparatima za njegu masne kože. Koji je njezin učinak?

Sebum pod kontrolom

Salicilna kiselina je organska kiselina koja nastaje biosintezom iz aminokiseline fenilalanina, a njen je prirodni izvor bijela vrba, prema čijem je latinskom nazivu (Salix alba) i dobila ime. Puno je bolje topljiva u uljima nego u vodi, zbog čega se uspješno koristi u tretiranju problema masne kože jer ima sposobnost rastapanja prirodnog sebuma i reguliranja njegove pretjerane proizvodnje.

Ima antibakterijska, antiseptička i protuupalna svojstva te pomaže usporiti stvaranje mitesera i akni. Kao i ostale beta-hidroksilne kiseline, ne zadržava se na površini kože, već prodire duboko u pore i uspješno rastapa „ljepilo“ koje stanice kože drži na okupu omogućavajući prirodnu eksfolijaciju mrtvih stanica, prevenirajući njihovo taloženje i začepljenje pora.

Važnost SPF-a

Osim salicilne kiseline, ovaj puder sadrži i eperulin, sastojak koji se često nalazi u takozvanim „dermatološkim puderima“, a bori se protiv pojave pigmentacijskih nepravilnosti i djeluje protuupalno.

Formula Alliagel™ ujednačuje površinu kože za 3D korekciju, a dodatni su bonus i UV filtri: svi koji slušaju dermatologe znaju, naime, koliko je važno zaštititi kožu i u periodu kad sunce nije iznimno jako – ali svejedno može nanijeti štetu. Tekstura pudera prilagođena je svim tipovima kože jer kombinira vodenu i bezvodnu fazu: to koži omogućuje optimalnu hidrataciju i osjećaj svježine, a nakon aplikacije na koži ostaje tanak, mek i baršunast finiš.

Odličnim performansama protiv hiperpigmentacija i crvenila

Malo blaža varijanta je Dermablend Fluid Corrective, tekući puder koji spaja dvije odlične „performanse“ – visoku koncentraciju pigmenata za optimalno prekrivanje i vrlo razmazivu teksturu, toliko laganu da se stapa s kožom i omogućuje prirodan rezultat i savršen osjećaj ugode tijekom cijeloga dana. U kontaktu s kožom tekstura postaje još više tekuća za maksimalnu disperziju boje – i savršeno prekrivanje nedostataka na koži bez mjestimičnih nakupina i učinka suhe maske. Učinak također traje 16 sati, a puder pritom pruža i optimalnu 24-satnu hidrataciju.

Bez njega život ne mogu zamisliti brojne osobe koje muče hiperpigmentacije i crvenilo – jer ih idealno prekriva. Čemu duguje svoj uspjeh? Pigmentima u koncentraciji od 30 posto za savršeno prekrivanje, koje uz to karakterizira “meki fokus” zaslužan za prirodno raspršivanje svjetla, ujednačavanje tena i prikrivanje nepravilnosti.

Dermablend Fluid Corrective obogaćen je glicerinom i hlapljivim uljem biljnog podrijetla koje ga čini glatkim, tekućim i ugodnim. U kontaktu s toplinom kože dobiva divnu teksturu koja na površini stvara tanki sloj bez naglašavanja bora i bez masnog filma. Osjećaj gole kože najbolje je što nam puder može pružiti, zar ne?

Četkica kao točka na „i“

Da bi sve funkcioniralo savršeno, osmišljena je i posebna četkica za nanošenje koja zadovoljava uvjete najzahtjevnijih korisnica: inovativni ovalni oblik omogućuje nanošenje proizvoda na zahtjevna područja oko usana, nosa i očiju, dlačice su sintetičke, hipoalergene i iznimno nježne, a ručka je ergonomskog oblika što omogućuje jednostavnu aplikaciju.

Dakle, Mr. Idealnog u kozmetici ne trebate dalje tražiti – samo odaberite idealnu nijansu.

Pročitajte još i ...