Najbrži put do savršenog tena u samo tri koraka

Većina žena će se složiti kako je od makeupa, frizure i odjeće ipak važnija – zdrava, njegovana i besprijekorna koža lica. Iz tog je razloga posljednjih godina poseban naglasak na kvalitetnim preparatima koji nam omogućuju da kožu kod kuće očistimo temeljito i učinkovito – kako bismo uklonili baš sve nečistoće, spriječili začepljene pore i omogućili normalan proces izmjene stanica.

Želite li postići njegovani izgled kože, najvažniji korak u dnevnoj rutini njege svakako je čišćenje lica. Nečistoće iz zraka u obliku lebdećih čestica, vodootporni make up i proizvodi sa zaštitnim faktorom u kombinaciji sa sebumom, stvaraju gusti viskozni sloj na koži koji se ne može odstraniti samo s vodom ili čistačem na komadiću vate.

Stoga sve češće pribjegavamo metodi dvostrukog čišćenja lica, koja će vašu rutinu čišćenja produžiti za koju minutu, ali nakon što se uvjerite u rezultate, nikada se više nećete vraćati na staro.

Kako izgleda dvostruko čišćenje i zašto je to bolja varijanta?

Svrha dvostrukog čišćenja je u detaljnom i potpunom uklanjanju svih čestica s površine kože, a koje je vrlo teško ukloniti samo jednim proizvodom. Razlog se krije u različitom tipu nečistoća koje se nalaze na našem licu – neke od njih topive su u ulju, a druge u vodi – stoga nije logično očekivati kako ćemo ih sve jednako dobro ukloniti samo jednim tipom preparata.

U prvoj fazi čistimo kožu površinski, s preparatom na bazi ulja koje otapa slojeve teškog makeupa, sebum i nečistoće topive u ulju.

U drugoj fazi radi se dubinsko čišćenje s preparatom na bazi ultra nježnog surfaktanta koji prodire dublje u kožu, uklanja nečistoće i štiti kožnu floru. Kod dvostrukog čišćenja bitno je odabrati proizvod za dubinsko čišćenje prema tipu kože, kako bismo izbjegli pretjerano ispiranje sebuma ili isušivanje kože. Ako prilikom čišćenja uklonimo previše prirodnih ulja naša koža će početi stvarati više sebuma i postat će masnija.

Isto tako, treba voditi računa da kožu previše ne isušujemo. Nakon čišćenja potrebno je balansirati kožnu floru i zaštititi kožu od štetnog djelovanja vanjskih zagađenja.

Kožu je potrebno čistiti – u fazama

Dvostruko čišćenje metoda je u koju su se zaljubili i skincare profesionalci, ali i dermatolozi. Osim što ćemo na ovaj način temeljito očistiti kožu, izbjeći ćemo neugodan osjećaj zatezanja i iritacije koji se ponekad javlja nakon agresivnijih čistača lica. U svakom slučaju, prilikom odabira proizvoda za čišćenje lica vrlo je važno shvatiti kako je – ovisno o tipu kože – potrebno obratiti pažnju na sastojke koji će biti dovoljno učinkoviti, a opet dovoljno nježni – kako bismo izbjegli iritacije i pogoršanje stanja kože.

Primjerice, osobe masne kože često smatraju kako im je potreban isušujući proizvod – no to ne može biti dalje od istine. Agresivni čistači koji uništavaju prirodnu barijeru na koži samo će potaknuti novi ciklus pretjerane proizvodnje zaštitnog sebuma – jer će se kože pokušati obraniti od pretjerano jakih proizvoda. Mikrobiom koji prekriva našu kožu važan je dio zdravlja kože – ravnoteža prirodnih bakterija u sebumu pomaže u i kontroli rada žlijezdi lojnica te je nikako ne smijemo narušavati čistačima koji pretjerano isušuju.

Na tržište je stigla nova linija Skeyndor Expert cleanse s dvostrukom metodom čišćenja, formulirana s prebioticima i postbioticima koji jačaju mikrobiotu kože, a bazira se na conceptu CLEAN kozmetike, s biorazgradivim sastojcima i ambalažom koja se može reciklirati.

Linija obuhvaća 4 proizvoda: Micelar biphasic s prirodnim emolijensima, ekstraktom albicije i darutozidom koji odstranjuje make up s očiju i usana, a odlično uklanja čak i vodootporan makeup.

Micelarno ulje kao 1.faza čišćenja čisti površinski, a sadrži prirodne emolijense, mikroemulzijski surfaktant i ekstrakt đumbira. Uklanja ostatke makeupa i nečistoće koje su se akumulirale na koži tijekom dana. S obzirom na to da je sebum na našoj koži po sastavu – ulje, jedino će ga uljna formula pravilno rastopiti i omogućiti njegovo izvlačenje iz pora. Kod osoba masne kože ovaj je korak posebno važan – uljni čistač rastopit će sve nečistoće u porama koje bi inače mogle uzrokovati nastanak akni i upala.

U 2.fazi izabirete preparat ovisno o tipu kože:

Druga faza čišćenja ima važnu ulogu – očistiti sve ostatke ulja iz pora i donijeti aktivne sastojke koji će djelovati na postojeće probleme kože, kao i prevenciju budućih. U Skeyndor Expert Cleanse liniji nalaze se i dva preparata između kojih birate svoju idealnu formulu za drugu fazu čišćenja:

Matirajući gel za masnu i mješovitu kožu ili mlijeko za normalnu i suhu kožu koji će dubinski ukloniti nečistoće i zaštititi kožnu floru.

Matirajući gel za masnu i mješovitu kožu

Skeyndor Expert Cleanse Matirajući gel za dubinsko čišćenje mješovite i masne kože dubinski će ukloniti nečistoće iz kože bez isušivanja, a pomaže i u prevenciji pojave novih nepravilnosti. Sadrži iznimno blage surfaktante biljnog podrijetla i postbiotike koji štite kožnu floru i barijerne funkcije kože.

I proizvod namijenjen normalnoj i suhoj koži, Skeyndor Expert Cleanse Mlijeko za normalnu i suhu kožu sadrži prirodni surfaktant, agens za pjenjenje iz jabuke, postbiotički ferment i fitičnu kiselinu.

Mlijeko za normalnu i suhu kožu

Nakon čišćenja, bitan je i završni korak u kojem rebalansiramo kožnu floru i štitimo je od vanjskih zagađenja.

Rebalansirajuća vitaminska esencija koju stavljamo nakon čišćenja sadrži mineralnu morsku vodu iz Bretanje, postbiotički ferment, multivitaminski koktel i hijaluronsku kiselinu.

Isprobajte vrhunsku metodu čišćenja po fenomenalnoj cijeni

Nakon samo par tjedana korištenja Skeyndor Expert cleanse metode primijetit ćete da vaša koža izgleda njegovano, optimalno hidratizirana, matirana i 100% čišća.

Želite li samo isprobati Expert cleanse metodu, potražite EXPERT CLEANSE START PAKET  u kojem se nalazi micelarno ulje za površinsko čišćenje, gel ili mlijeko za dubinsko čišćenje i rebalansirajući vitaminski losion.

Pakiranje je dovoljno za mjesec dana korištenja, a cijena mu je samo 149 kn.

Potražite na Skeyndor prodajnim mjestima ili na OVOM LINKU.

Pročitajte još i ...