Najljepši novi parfemi koji će obilježiti ljeto 2023.

Iako ovo ljeto nije vrelo kao nekoliko prošlih, s dolaskom toplijih dana odmah poželimo svježinu – svuda, pa i na sebi, u obliku mirisa. Tragamo za novim vodenim, citrusnim, voćnim, blago začinskim parfemima koje ćemo s radošću ponijeti i na ljetovanje kako bismo stvarali nove mirisne uspomene.

Ovu će sezonu obilježiti sunčani mirisi koji stvaraju osjećaj ugode i bezbrižnosti, ali tu su i aromatični i začinski mirisi pa i oni gurmanski i pomalo slatki koje bismo na prvi pogled teško povezali s ovim godišnjim dobom. Tu su i niche parfemi koji se također pridružuju ovoljetnim trendovima. U nastavku donosimo neke od noviteta za koje smo sigurni da će postati vaši vjerni pratitelji na svim ljetnim avanturama.

Chanel Les Eaux de Chanel

nuovi-profumi-estate-2023-20

Nadahnuti omiljenim destinacijama legendarne Madame Coco, mirisi iz kolekcije Les Eaux de Chanel sada dolaze i u formatu od 50 ml, savršenom za ponijeti na odmor. Inače, ova je kolekcija i nastala kako bi u nama stvorila osjećaj slobode i svježine, a između šest mirisnih kreacija doista je teško odabrati jer su sve predivne. Naš favorit možda je ipak Deauville koji je ime dobio po poznatom mondenom francuskom ljetovalištu u kojemu je svoje ljetne dane često provodila i Gabrielle Chanel.

Tom Ford Black Orchid Eau de Toilette

nuovi-profumi-estate-2023-17

Najomiljeniji i najsenzualniji parfem iz linije ovog brenda sada po prvi put dolazi kao eau de toilette. No, to ga ne čni ništa manje magnetičnim, a daje mu određenu lakoću pa ga čini savršenim za ljeto. Noir gourmand akord spaja se sa šljivom, bergamotom i tartufom te tako stvara profinjeni miris ‘crne orhideje’.

Acqua di Parma Arancia La Spugnatura

nuovi-profumi-estate-2023-14

Novu mirisnu kreaciju u liniji Blu Mediterraneo legendarne talijanske kuće Acqua di Parma potpisuje Francois Demachy, a riječ je o doista posebnoj interpretaciji naranče. Ona je u ovoj varijanti gotovo kremasta, s daškom pikantnog papra. Ovo limitirano izdanje nastalo je metodom spugnature – tehnikom ekstrakcije kojom se koriste rijetki majstori parfumeri u Italiji. Njezina bit je u zadržavanju intenziteta svih posebnosti eteričnih ulja tipične sicilijanske naranče. Ovaj unisex miris rado ćete nositi ljeti, ali i čitave godine.

Aesop Gloam

nuovi-profumi-estate-2023-18

Nova parfemska voda nadahnuta sumrakom – čarobnim trenutkom u kojem se dan spaja s noći, a bujaju snovi i ljepota, peto je poglavlje Othertopiasa – kolekcije parfema insipriranih stvarnim i izmaštanim prostorima. Zanimljiva kreacija koju čine mimoza, šafran i zeleni iris.

Pročitajte još i ...