Neka i vaša koža uživa na ljetovanju

Dočekali ste toliko željeni godišnji odmor i ovih dana uživate u pripremama i pakiranju za ljetovanje. Veseli vas pomisao na dulje spavanje, lijena jutra, duuuge kave, drijemanje pod suncobranom, osvježavajuće skokove u more, sol na koži i zlatnu put.

No, jeste li razmišljali o tome da odmor ne trebate samo vi, već i vaša koža? Ona, kao i svaki drugi organ, treba regeneraciju, detoksikaciju i vrijeme za obnovu. Ako ste cijele godine bili dobri prema njoj, što u prijevodu znači da ste redovno odlazili na kozmetičke tretmane, čišćenja lica, kvalitetno ste je njegovali, priuštili si pokoju masažu lica, zdravo ste jeli, niste pretjerivali s alkoholom i cigaretama – već je pola posla odrađeno.

No, odmak od svakodnevice, poput opuštajućeg godišnjeg odmora ili nekog daljeg putovanja, koži mogu donijeti upravo onu dimenziju više koja joj je toliko potrebna: odmor od stresa, gradskog zagađenja i toliko štetne plave svjetlosti brojnih ekrana pred kojima provodimo dane.

Odmorite svoju kožu

Redovito šminkanje, zagađenje iz zraka, već opjevani stres, manjak sna i ne sasvim uravnotežena prehrana ostavljaju negativne posljedice na našem licu, a godišnji odmor mogao bi biti sjajna prilika da kožu pokušamo obnoviti i vratiti u ravnotežu.

Kako bismo u tome uspjeli, fizički odmak od stresa i svakodnevnih obveza nije dovoljan – potrebno je aktivno i sustavno djelovati na zdravlje i kvalitetu kože, kako bismo joj pomogli da se zaista oporavi od negativnih utjecaja kojima je izložena. Kako biste svojoj koži osigurali pravi godišnji odmor, pobrinite se da joj na vrijeme osigurate dovoljno hidratacije, zaštite i nutrijenata.

Nikad dovoljno vlage

Zdravlje kože snažno je povezano sa svime što unosimo u organizam, a to se posebno odnosi na količinu vode koju popijemo kroz dan. Ljetni mjeseci zahtijevaju veći unos vode, jer je, zahvaljujući pojačanom znojenju, gubimo mnogo brže i više nego zimi.

Ne unesemo li dovoljno vode kako bi organizam bio hidratiziran iznutra, ne postoji krema koja će našoj koži vratiti mekoću i sjaj. Pogađate, prvi i najvažniji korak za oporavak kože na godišnjem odmoru je – piti dovoljno vode.

Birajte proizvode koje vaša koža treba

Naravno, hidratacija kroz konzumiranje vode neće biti dovoljna. Ovisno o njezinu tipu, statusu i vašoj dobi, potrebno je pomno odabrati proizvode za njegu koji će koži pružiti toliko željenu obnovu.

Svaka dob zahtijeva drugačiji tip njege koji će licu pomoći da sezonu godišnjih odmora iskoristi za regeneraciju i odmor. Birajte proizvode koji će kožu hidratizirati i djelovati na sitne linije i bore, a uz to imaju i zaštitni faktor.

Zbogom mrljicama

Koža koja je kvalitetno pripremljena i nahranjena, lakše će podnijeti izlaganje suncu i visoke temperature. Bez obzira na svu uobičajenu njegu, ne zaboravite kožu zaštititi visokim zaštitnim faktorom prilikom svakog izlaska na sunce, a posebno tijekom godišnjeg odmora, kada na otvorenom provodite mnogo više vremena, jer u suprotnom riskirate nastanak hiperpigmentacija na licu.

Često nas od korištenja SPF-a odvraćaju guste i ljepljive teksture kao i bijeli tragovi koji nakon njega ostaju na licu, no inovativne formule koje su posljednjih godina razvili dermokozmetički brendovi prilagođavaju se koži, ne ostavljaju tragove, a aktivnim sastojcima potiču prirodnu preplanulost.

Jedan od noviteta na tržištu su i vodice za zaštitu od sunca, koje teksturom podsjećaju na termalnu vodu, a osim zaštitnog faktora, licu daju osjećaj svježine i hidratacije.

Ubrzajte oporavak kože

Bez obzira na to koliko kožu kvalitetno pripremimo na izlaganje suncu, koliko je pouzdano zaštitimo, neka su oštećenja neizbježna.

Naša je koža organ s nevjerojatnim sposobnostima i mnogo sitnih oštećenja sposobna je sama obnoviti, no želite li osigurati što bržu regeneraciju i što više umanjiti posljedice izlaganja suncu, posegnite za hranjivom maskom koja će svojim aktivnim sastojcima ubrzati prirodne procese obnove kože.

Pročitajte još i ...