Francuska elegancija na zagrebačkoj adresi

Romana Radeljević, vlasnica tvrtke Ro.Ra Natura, odiše francuskim šarmom, a strast za životom i poslom pršti iz svake njezine rečenice. Njezin je uspjeh logičan slijed takve energije, a kako žene koje znaju što hoće uvijek intrigiraju, zamolili smo je za – beauty intervju. Kako doživljava posao i ljepotu? U čemu pronalazi nadahnuće? Koji parfem voli? Ima li kakav dobar savjet za naše čitateljice? U pretrpanom rasporedu pronašla je vremena i odgovorila na sva naša pitanja.

Vlasnica ste tvrtke Ro.Ra Natura koja zastupa više poznatih brendova, među ostalima Hårkontroll i Novexpert. Zašto ste se odlučili baš za njih?

Ro.Ra.Natura u svojoj ponudi ima više poznatih, vrlo kvalitetnih brandova. Jedan od njih je i Hårkontroll. Bio je to logičan odabir i slijed na već postojeću ponudu Ro.Re. Hårkontroll, vodeći švedski koncept za zdravu, sretnu i prekrasnu kosu samo je jedan od komadića puzzlea u našoj ponudi usmjerenoj holističkom pristupu zdravlju i ljepoti – iznutra i izvana. To je samo jedan segment njege i brige za zdravlje koje se nabolje iščitava upravo na kosi i koži.

Hårkontroll boost tablete po svom su sastavu vrlo kvalitetan i učinkovit dodatak prehrani ne samo za kosu, već i za kožu i nokte. Prvi rezultati, već nakon desetak dana primjene, vidljivi su upravo na noktima, a tek nakon dvadesetak dana rezultati se vide i na kosi. Provjerena i sigurna formulacija čije pozitivne učinke na kosu potvrđuju kliničke studije svakako je bila vrlo važan parameter prilikom odabira.

Ako se na cijeli koncept doda i odlična komunikacija s proizvođačem, uspjeh projekta je neupitan. Upravo taj dio komunikacije i međusobnog uvažavanja s poslovnim partnerom za mene je vrlo važan i presudan prigodom odabira brendova koje će Ro.Ra zastupati. Imala sam priliku biti u kontaktu s nekim vodećim kozmetičkim i “healthcare” brendovima, ali nisam se odlučila za suradnju s njima upravo radi nedostatka fluidne komunikacije, podrške i “dobre vibre”, što je za mene bitno. Ro.Ru smatram proširenom obitelji i svako širenje na nove brandove ili suradnike smatram vrlo važnim i odgovornim zadatkom.

Što vas motivira u poslu?

Pomno biram poslovno okruženje jer je moj posao moj život, a moj život je moj posao. Suprug i ja smo odabrali biti poduzetnici dijelom i zbog toga da možemo sami birati poslovne partnere i poslovno okruženje. Mi kreiramo naš posao pa tako i vlastiti život. Sve lijepo i ono manje lijepo naša je kreacija, i nema isprika. Jako sam sretna kada mogu stvarati izvan već zadanih okvira, formi i struktura. Sretni i zadovoljni klijenti svakako su mi najveći motiv i priznanje za uspjeh.

Što, prema vašem mišljenju, ženu čini lijepom? Imate li neki uzor?

Lijepa žena za mene je sretna i ispunjena žena koja vodi smislen i nadahnut život te je doprinos svima oko sebe. Pozitivna, samosvjesna, samopouzdana, ne robuje formama, a istovremeno je nježna, ranjiva i puna ljubavi. Pada mi na pamet princeza Rania od Jordana, veliki borac, ne robuje formama, prirodno lijepa i njegovana, ali nije rob svog izgleda.

Bori se za osnaživanje žena, njihovu ekonomsku neovisnost, kvalitetno obrazovanje, a uz sve te karakteristike izuzetno je ženstvena, prirodna i ranjiva.

Koliko danas jedna jako zaposlena žena ima vremena za svoje male beauty rituale?

Kao što sam već prije istaknula, moj posao je moj život, jako me veseli i ispunjava. Jako sam sretna kada stvaram, i ta moja pozitiva se osjeća na kilometre. Moj suprug i djeca su jednako tako moj život. Sve su to stvari koje sam sama izabrala i kreirala, i jako me ispunjavaju čineći moj život smislenim. Uvijek imam vremena za svoje beauty rituale koji nisu zahtjevni ni komplicirani. Ujutro 15 minuta i navečer 30 minuta. Ako pod beauty ritualom podrazumijevate i vježbanje, e to je već drugi par rukava. Svako jutro se budim u 5,30 sati i dan započinjem vježbama disanja i yogom. Ti rituali su za mene osnovna, dnevna higijena koja mi je jako važna. U tome uživam i krećem u novi dan uvijek puna svježine i spremna za nove izazove.

Postavila sam si stvari u životu tako da ja biram što želim, a što ne. Njega i briga za sebe su mi u samom vrhu prioriteta jer samo ako sam ja zdrava, pozitivna i zadovoljna, svima oko mene će biti jednako tako. Ja biram biti sretna i zadovoljna. Obožavam prirodu i nastojim u njoj boraviti što je više moguće. Na taj način punim baterije. Okružena sam prekrasnim ljudima koji me jednako tako inspiriraju i potiču na to da budem svaki dan sve bolja.

Najbolji beauty savjet koji biste mogli dati našim čitateljicama?

Neka budu svoje i sretne.

Tri proizvoda Ro.Ra Natura brendova koje najradije preporučujete?

Kozmetički proizvodi koji su mi bitni: NovExpert Ulje za čišćenje lica s 5 Omega, NovExpert Booster s 5 omegaNovExpert anti age krema te Lip up.

 

 

Najdraži parfem?

Lilly Ambre niche kreatorice mirisa Aimee DeMars.

Najdraži tretman?

Mezoterapija u kombinaciji s ručnom masažom lica.

Stav o estetskoj medicini? 

Estetska medicina je, prema mom mišljenju, dio osobne higijene i njege.

Jesu li društvene mreže poput Instagrama i (svih njegovih filtera) današnjoj ženi nadahnuće ili izvor stresa?

Ne razmišljam o društvenim mrežama na taj način. Ne koristim se njima pa tako nisam kompetentna niti komentirati ih. Ne inspiriraju me osobe koje svoj život i intimu dijele s nepoznatim osobama.

Pročitajte još i ...