Zateže kožu, pomlađuje tkivo, briše ožiljke: u Hrvatskoj predstavljen uređaj koji pomiče granice anti-ageinga

Sunčan dan i romantični vrt zagrebačke poliklinike Hilarus bili su idealna scenografija za predstavljanje noviteta na domaćem tržištu – uređaja Eva i 4 plus. Prvi put u Hrvatskoj promovirani su, naime, aparati koji se baziraju na dinamičnoj kvadripolarnoj radiofrekvenciji (DORF), čija primjena postiže fascinantne rezultate u pomlađivanju kože i tkiva.

O primjeni ove inovativne tehnologije u dermatologiji govorila je dr. Tanja Vrčić, spec. dermatovenerologije, koja je odmah na početku istaknula njihovu najveću prednost.

Prof. dr. sc. Hrvoje Vrčić i dr. Tanja Vrčić, vlasnici poliklinike Hilarus, s dr. sc. Anom Ljevar, direktoricom tvrtke Humed Pharma

Ciljano djelovanje bez oštećenja okolnog tkiva

DORF je, naime, najnovija biofizikalna tehnologija kojom se u određeni sloj tkiva emitira energija uz potpuno očuvanje ostalih dijelova tkiva. Na taj se način ciljano djeluje na željenoj dubini s minimalnim ili nikakvim rizikom od oštećenja ili pretjeranog zagrijavanja.

Što se postiže zagrijavanjem? Djelovanje radiofrekvencije – koja se vrlo često koristi u anti-ageingu – potiče fibroblaste na aktivnost, a oni onda proizvode novi kolagen, protein ključan u misiji održanja mladolikosti kože.

Povratak u formu

Dolazi i do redukcije masnih stanica pa se može reći da se sinergijom opisanih učinaka postiže zatezanje i učvršćivanje ne samo kože, nego i potkožnog tkiva, a tretirano područje dobiva ljepše konture te poboljšan izgled.

Kad je o licu riječ, najbolji rezultati postižu se pri tretiranju opuštene kože, plitkih bora na čelu, oko usta i očiju te hiperpigmentacija i ožiljaka. No, područje djelovanja ovog uređaja mnogo je šire: poboljšava se tekstura kože vrata i dekoltea, rješavaju se masni jastučići na podbratku, a pomaže i kod problema koji muči i mlade djevojke i žene u godinama, posebice ako ne vježbaju – a to je opušten tonus i koža na nadlakticama.

I na tijelu su rezultati odlični: višak masnog tkiva s trbuha, bedara, bokova, stražnjice pa čak i koljena smanjuje se, a koža se pod utjecajem radiofrekvencije zateže pa je cijela figura čvršća i ljepše oblikovana.

Natalia Vodianova in Village during French Tennis Open at Roland-Garros arena on June 07, 2019 in Paris, France., Image: 444189313, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Abaca Press

Tretmani su bezbolni i ne zahtijevaju vrijeme oporavka, što je svakoj ženi u ovom današnjem užurbanom ritmu života iznimno važno.

Hijaluron i kolagen spašavaju intimu

A kako je jedna od osnovnih djelatnosti u poliklinici Hilarus ginekologija, prof. dr. sc. Hrvoje Vrčić uzvanicima je objasnio na koji je način primjena ovog tipa radiofrekvencije osuvremenila ponudu u tom segmentu.

Uređaj Eva na siguran i učinkovit način rješava brojne probleme ženskog intimnog područja, poput vaginalne suhoće, bolnih spolnih odnosa, „bježanja“ mokraće te smanjenja osjetljivosti rodnice, a mogu se ublažiti i vizualni znakovi starenja. Ti se simptomi ublažavaju stimulacijom sinteze kolagena, veziva i hijaluronske kiseline.

Poliklinika Hilarus na glasu je kao ustanova koja pacijentima osigurava vrhunske stručnjake, najmodernije dijagnostičke uređaje te primjenu najnovijih medicinskih dostignuća prilikom liječenja, a u taj se koncept savršeno uklapa i korištenje dinamične kvadripolarne frekvencije.

Naglasivši koliko im je u radu bitna sigurnost pacijenata, liječnički je tim istaknuo i jednu od bitnih karakteristika uređaja: ako pacijentica primijeti bilo kakav oblik nelagode kod inače bezbolnih tretmana, postupak jednostavno i lako – pritiskom na mali uređaj koji dobije – može prekinuti i sama.

Pročitajte još i ...