Njemački Elle: Zaboravite anti-age, ovo je novi beauty trend!

Njemački Elle u svojem se online izdanju bavi najnovijim trendom u beauty industriji – better-agingom. Kako pišu, ovaj trend polako, ali sigurno, zamjenjuje anti-aging, jednu od najvećih tema u industriji ljepote u posljednjih desetak godina.

Danas se gotovo svaki kozmetički proizvod ‘diči’ anti-aging sastojcima, beauty rutina temelji se na anti-aging proizvodima i tretmanima, a sve sa zajedničkim ciljem – zaustaviti starenje kože, izgledati mlađe i ublažiti bore.

No, proces starenja dio je života i nije ga moguće zaustaviti pa bismo ga, piše Elle, umjesto da se svim silama borimo protiv njega i da u tu svrhu trošimo ozbiljne novce, trebali naučiti prihvatiti. Umjesto da kožu ‘peglamo’ i ‘zatežemo’, tretiramo je filerima i botoksom, trebamo joj pružiti podršku. Better-aging donosi drugačiju perspektivu koja doista čini razliku.

Vrijednosti koje nam dolaze sa zrelošću, u društvu se počinju više cijeniti nego prije: mir, opuštenost, mudrost. Poanta priče boljeg starenja jest osjećati se dobro u svojoj koži i poticati njezino zdravlje i vitalnost, a prirodni procesi starenja kože, zajedno s linijama, borama i pigmentacijskim mrljama – prigrliti. Konačno! – kažu u Elleu.

No, to nikako ne znači da ćemo zapostaviti njegu kože – upravo suprotno. Pružit ćemo joj svu moguću podršku kroz razne prirodne mogućnosti. Fokus naprosto više nije na zaglađivanju kože i mladolikosti pod svaku cijenu, već na odgovaranje na potrebe kože  u svakoj njezinoj životnoj fazi. To podrazumijeva i optimiziranje svakodnevne njege – kožu moramo opskrbiti svim hranjivim sastojcima – iznutra i izvana. I to je, piše Elle, velika prekretnica u temi anti-aginga.

Ovaj novi trend nikako ne znači da sve svoje postojeće skincare proizvode morate baciti u smeće i kupiti neke nove. Sama njega vjerojatno će ostati vrlo slična ili čak jednaka – promijenit će se samo vaš stav prema njoj. Sastojci poput retinola, bakuchiola, hijalurona ili vitamina C jednako su važni i učinkoviti za kožu, ali umjesto da im pridajemo super-moći u uklanjanju bora, trebamo ih koristiti sa savim drugačijim mindsetom. Oni našoj koži pružaju podršku u procesu starenja i daju joj ono što joj treba da bude pravilno zbrinuta.

Pročitajte još i ...