Ova se maska prodaje svaki sat?

Terapija crvenom svjetlošću postoji već više od stotinu godina, od trena kada je danski fizičar Niels Ryberg Finsen nagrađen Nobelovom nagradom za liječenje tuberkuloze kože izlaganjem crvenom svjetlu.

Od tada, ova je tehnologija značajno napredovala, no princip je ostao isti – izlaganje svjetlosti valnih duljina iz spektra koji pripada crvenoj boji smatra se izrazito korisnim za brojne tipove problema – i prevenciju istih.

Izvor mladosti koji koži donosi iznimne benefite

Danas se uređaji bazirani na emitiranju crvene svjetlosti koriste u medicinskim i terapeutskim ustanovama diljem svijeta, a ovaj se oblik terapije – zbog iznimnih benefita za kožu – naziva i pravim izvorom mladosti.

Koristeći se učincima crvene svjetlosti manjih i većih valnih duljina, ovaj tip uređaja poboljšava izgled kože, smanjuje vidljivost bora i ožiljaka, a povoljno djeluje i na crvenilo, akne i druge upalne promjene na koži.

Kako točno crvena svjetlost djeluje na kožu?

Iako se istraživanja o točnim učincima još uvijek provode – te svakim danom dolazimo do novih spoznaja – vjeruje se kako crvena svjetlost djeluje na mitohondrije – koji se nazivaju i izvorom energije stanicama našeg organizma.

Potaknemo li mitohondrije na jaču aktivnost, omogućavamo i bolje funkcioniranje ostalih stanica – pa i onih koje su zadužene za obnovu kože, rast tkiva i regeneraciju oštećenja. Točnije – neke stanice upijajući crvenu svjetlost, svoj posao rade učinkovitije.

Neki podaci pokazuju i kako izlaganje crvenoj svjetlosti potiče bržu proizvodnju kolagena, jer ubrzava rad fibroblasta, stanica zaduženih za produkciju ovog važnog proteina. A svi znamo – više kolagena znači elastičnija, snažnija, čvršća i mladolikija koža!

Estetski tretman – kod kuće

Još jedan od benefita koji nikako ne smijemo zanemariti jest poboljšanje mikrocirkulacije na području koje tretiramo, kao i smanjenje upala u stanicama – zbog čega oštećenja zacjeljuju primjetno brže.

Posljednjih godina svjedočimo brojnim inovacijama u području estetske medicine i dermatologije, a jedan od najistaknutijih trendova svakako je dolazak medicinskih i estetskih uređaja u naše domove. Zahvaljujući nevjerojatnom napretku tehnologije, moćni uređaji sada su – unatoč snazi – dovoljno sigurni i praktični za korištenje kod kuće, bez pomoći liječnika ili medicinskog kozmetologa.

Ipak, važno je napomenuti kako se prije korištenja ovakvog tipa uređaja potrebno informirati o načinima upotrebe, funkcijama uređaja, tipovima problema kojima je namijenjen, kao i upozorenjima i mjerama opreza – jer samo pravilno korištenje je sigurno korištenje.

Kad je u pitanu crvena svjetlost i njeni terapijski učinci, jedan se uređaj namijenjen kućnoj upotrebi zaista istaknuo, a riječ je o Rio Beauty FaceLite maski, nominiranoj u ovogodišnjem Estetica Premium Products 2022 powered by LUUN ® Luxury Uniforms natječaju, u kategoriji Najboljeg anti-age uređaja za lice.

Dr. sc. Mladen Duduković i dr. Hrvoje Kisić testiraju Rio Facelite masku nominiranu u kategoriji Najbolji anti-age uređaj za lice

Klinički dokazani učinak na proizvodnju kolagena i elastina

Zahvaljujući kratkom infracrvenom svjetlu, tretman regenerira kožu te potiče prirodnu oksigenaciju i cirkulaciju. Crveno svjetlo poznato je i po pozitivnom učinku na stvaranje kolagena, a potiče i bolje djelovanje krema i seruma nakon primjene.

Ovaj inovativni uređaj snažno djeluje na brojne prirodne procese pomlađivanja u koži, a izvođenje tretmana je brzo, jednostavno i ugodno. Znamo da starenjem zbog gubitka kolagena i elastičnog tkiva koža postaje sve više suha i tanka, opuštena i sklona nastanku bora, a pogodnija je i za razvoj smeđih mrlja i pigmentacije – a dermis može izgubiti od 20 do 80% svoje debljine tijekom procesa starenja.

Jesu li Hrvatice zaista poludjele za ovom maskom?

Zašto je ova maska u kratkom roku postala pravi hit – je li istina da se po jedan primjerak proda svaki sat? Što će točno donijeti našoj koži, kome je namijenjena i kakve rezultate očekivati?

Sve smo odgovore saznali od Ive Kovačević Pihler, COO tvrtke Medikor, ekskluzivnog zastupnika Rio Beauty FaceLite maske.

Kako točno funkcionira ova maska?

Rio Beauty FaceLite je klinički dokazan tretman koji stimulira stanice za proizvodnju kolagena i elastina postupkom nazvanim fotobiomodulacija. Rio FaceLITE ™ koristi dvije valne duljine svjetlosti; 633nm (crveno svjetlo) i 830nm (kratko infracrveno svjetlo). Pritom kratko infracrveno svjetlo regenerira kožu, potiče oksigenaciju i cirkulaciju, a crveno svjetlo potiče stvaranje kolagena te potiče bolje djelovanje krema i seruma nakon primjene.

Rio Beauty FaceLite dizajniran je za isporuku svjetlosti izravno na kožu, osiguravajući da maksimalna količina svjetlosti dubinski utječe na stanice kože. Uređaj stimulira prirodne procese pomlađivanja kože u jedinstvenom, brzom i laganom te cjelovitom tretmanu lica”, ističe naša sugovornica.

Kome je namijenjena? Mogu li je koristiti i osobe koje nemaju nikakvih problema s temom, koje žele preventivno djelovati na kvalitetu tena?

“LED svjetlosna terapija je neinvazivni tretman za pomlađivanje kože. Koristeći uski pojas netermalne LED svjetlosne energije, postupak stimulira prirodnu proizvodnju stanica za ubrzanu regeneraciju površine kože. Ubrzavanjem regenerativnog procesa kože smanjuju se znakovi oštećenja od sunca, akni, upala ili još ozbiljnijih stanja poput ekcema, psorijaze, dermatitisa i rozaceje. Za osobe s ranama ili drugim vrstama ožiljaka, LED fototerapija potiče regeneraciju stanica kože, što također može biti ljekovito. Budući da FaceLITE ne generira toplinu, većina ljudi koji žele brinuti o svojoj koži je prikladna ovome tretmanu”.

Kakva su anti-age svojstva ove maske – koji se benefiti vide u praksi?

“Vaša će se koža transformirati u samo nekoliko kratkih tretmana. Preporuka za korištenje je 3 do 4 puta tjedno, svaki drugi dan –  i to u periodu od mjesec dana. Već nakon tri tretmana tjedno u razdoblju od četiri tjedna, bore se smanjuju do 41%, a koža je mekša, glađa, hidratizirana i regenerirana. Kad su u pitanju konkretni benefiti za kožu, oni su brojni – ova maska povećava sintezu kolagena i elastina, poboljšava protok krvi za povećanu oksigenaciju tkiva, smanjuje fine linije, bore i pojavu pigmentacije, ujednačuje ton i teksturu kože te vraća blistavost i gustoću umornoj koži”.

Koja je cijena maske u maloprodaji?

“Preporučena prodajna cijena u maloprodaji je 2.100 kn”.

Kako je Hrvatsko tržište prihvatilo ovaj novitet? Prodaje li se primjerak zaista svaki sat? 

“Hrvatsko tržište je jako dobro prihvatilo ovaj uređaj – potražnja je stvarno velika, a povratne informacije o rezultatima zadovoljnih korisnica su zaista odlične. Rezultati prodaje nam pokazuju kako je riječ o izvrsno prihvaćenom proizvodu u različitim dobnim skupinama, te je i njegova prodaja učestala i intezivna svakoga dana.

Dodatno, najbolje kod Rio FaceLite LED maske je to što ne morate raditi ništa osim postaviti masku na lice i uživati dok vas maska pomlađuje. Jednostavno nosite mekanu, hipoalergenu masku deset minuta dnevno u bilo kojem trenutku – dok se opuštate, čitate ili čak radite”.


* Generalni sponzor projekta Estetica Premium Product 2022 je brend LUUN ® Luxury Uniforms. Hrvatski brend luksuzne i moderne medicinske odjeće stvoren je kako bi medicinskom osoblju donio osjećaj udobnosti i elegancije u jednom. Kombinacijom modernog dizajna i besprijekorne funkcionalnosti –  kreirane su očaravajuće, luksuzne medicinske uniforme u kojima ćete se svakog dana osjećati jedinstveno. Iskusni tim strastvenih profesionalaca kreirao je medicinske uniforme koje donose dašak ekskluzivnosti i mode u svakodnevnu radnu rutinu – luksuz se u slučaju LUUN ® uniformi ne odnosi samo na vrhunski dizajn, već i na funkcionalnost, kvalitetu izrade i materijala, sofisticiranost, eleganciju i jednostavnost. U medicinskoj profesiji prvi dojam je presudan, a odjeća koju nosimo odražava i ciljeve i viziju naše tvrtke. LUUN ® Luxury Uniforms na pitanje: „može li odjeća medicinskih radnika biti moderna i elegantna“? odgovara: „može!“, a kao najveću inspiraciju ističu zadovoljne kupce iz cijelog svijeta, koji neprestano daju moć istraživanja, rasta i razvoja.

Pročitajte još i ...