Ovaj filer pomlađuje usne i vraća im putenost i boju bez ‘patkastog’ izgleda. Pogledajte transformacije prije i poslije

Oči su možda prozori duše, ali usne su mjesto gdje se događa čarolija. Samo potez savršenog ruža za usne ili sjajila mijenja sve, pogotovo ako nemate oblik usana kakav biste željeli. To nas dovodi do zanimljivog pitanja: koji se oblici smatraju najpoželjnijima? 

Dojam je subjektivan, ali kirurzi smatraju kako donja usnica mora biti 1,5 puta veća od gornje. Ako je pak suditi prema istraživanjima, među najljepše usne na svijetu spadaju srcolike, s definiranim Kupidovim lukom, koje krase pjevačicu Taylor Swift, na drugome mjestu je Rihanna sa savršeno proporcionalnim usnama koje obožava istaknuti prepoznatljivim crvenim ružem. Ipak, najpoželjniji oblik su – holivudske usne. I ima ih Angeline Jolie. One su seksi, pune, nemaju naglašen Kupidov luk nego je gornja usna lagano zaobljena…  

Koža na usnama razlikuje se od ostatka tijela jer je tanja i nježnija. Dok na licu može biti debela do 16 slojeva, koža na usnama ima samo 3 do 5 slojeva. To znači da su krvne žile vidljivije, i one su te koje im daju ružičastu ili crvenu boju. I ne možete pobjeći od istine kada vam je hladno jer će vas plave usne svaki put odati! Baš kao i u bradavicama, u usnama se nalaze milijuni živčanih završetaka, što ih čini nevjerojatno osjetljivima na toplinu, hladnoću, dodir, itd. 

Također, usne se ne znoje niti izlučuju sebum. Zašto? Zato što ne sadrže znojne ili lojne žlijezde. One su odgovorne za stvaranje hidrolipidnog filma, koji štiti kožu i održava je hidratiziranom. Stoga ne iznenađuje da su usne podložnije izvanjskim agresijama (vjetar, hladnoća, sunce, itd.) i imaju tendenciju isušivati se brže od drugih područja na tijelu. Osim toga,  usne proizvode samo malu količinu melanina, što ih čini osjetljivijima na UV zrake.

Oblik usana, položaj, zakrivljenost i prirodna punoća faktori su koje nasljeđujemo od roditelja, no ulaskom u 30-e prirodan gubitak kolagena i hijalurona dodatno će istanjiti usne i prouzročiti gubitak elastičnosti. Kako starimo, situacija se sve više pogoršava, jer kolagen gubimo sve brže, a sitne linije, nabori i obješena koža usana sve je uočljivija. Zašto je količina kolagena u usnama toliko važna? Jer je on odgovoran za održavanje strukture kože, ali je i temelj za proizvodnju elastina i hijaluronske kiseline – vitalnih elemenata za oblik i punoću usana. 

Ako ste ikada razmišljali o tome da manjak hijaluronske kiseline nadoknadite filerom za usne i odustali nakon što ste vidjeli neke dramatične objave “prije i poslije” na internetu, imamo dobre vijesti! I površan poznavatelj filera zna da je Restylane® jedan od najboljih u poslu, a njihov Restylane Kysse savršen je za volumen, mekoću i tako prirodan izgled usana da će svi pretpostavljati da ste rođeni s njima!

Dakle, što Restylane Kysse izdvaja od ostalih? Kysse je prvi filer za usne dizajniran s XpresHAn tehnologijom™ za fleksibilno kretanje i prirodan volumen  koji dokazano traje do 1 godine. Također, poboljšava teksturu i boju usana. Nakon toga, postupak je moguće ponoviti – no vjerojatno će biti potrebna manja količina nego kod prve aplikacije.

Jedno od najčešće postavljanih pitanja kad su u pitanju tretmani filerima je – koliko traju rezultati? Liječnici su složni – nema jednoglasnog odgovora. S obzirom na to da je hijaluron prirodna supstancija, koju naše tijelo samo razgrađuje – tijek razgradnje ovisi o našem tkivu, brzini metabolizma, prijašnjim tretmanima u istoj regiji, ali i pridržavanju uputa tijekom procesa zacjeljivanja. Međutim, kada je riječ o Restylane Kysse, velik broj žena tvrdi da im nakon nekoliko aplikacija Restylane Kysse u navedenim razmacima nije potreban novi filer barem dvije do tri godine.

Za tretman nisu potrebne nikakve posebne pripreme, štoviše, možete ga napraviti i u “pauzi za kavu” jer se hijaluronskim filerima u svega 15 minuta popunjavaju usne. Neposredno nakon tretmana, usne su blago natečene, a konačan rezultat vidljiv je nakon 7 dana. Izvrsno je i to što filer sadrži lidokain, pa je bol neznatna. 

Želite li i vi svojim usnama podariti volumen, zaglađenost i mladenačku putenost – na tretman filerima Restylane možete otići u jednu od brojnih domaćih poliklinika koje vjeruju ovom vrhunskom brendu. 

Restylane Kysse potražite u Poliklinici Milojević, Murad centru, Spec. ordinaciji dr. Ana Štanfel Ordinaciji dr. LazarićPoliklinici i dnevnoj bolnici Edumed, Poliklinici Dermalife,  Cirkonij centru SplitPoliklinici Kvaternik,Poliklinici Lohuis Filipović, Specijalističkoj dermatovenerološkoj ordinaciji prim. dr. Sanja GregurićPoliklinici Kustec (doc. dr. sc. Aleksandar Milenović)Poliklinici Lege artis, Spec. ordinaciji MitrovićOrdinaciji Manestar, Poliklinici DermangioPoliklinici CutisOrdinaciji dentalne medicine Jelena Filipović-ZrnićDermatologiji PavičićPoliklinici Maletić i mnogim drugima.

Pročitajte još i ...