Ovo su mjere savršene stražnjice

Battle of the booties! Iggy Azalea and Jennifer Lopez jiggle their derrieres against each other in their highly sexually charged video clip for Booty, Image: 205848567, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Thunder Press

Stražnjice nikada nisu bile popularnije, a plastični kirurzi proveli su istraživanje o tome što je „savršena stražnjica“. Naime, pokazalo se da je savršena stražnjica točno 42,8 posto šira od struka, a baš takva krasi pop divu Beyoncé, prenosi Daily Mail.

Beyonce releases a photo on Instagram with the following caption: ""., Image: 358086864, License: Rights-managed, Restrictions: *** No USA Distribution *** For Editorial Use Only *** Not to be Published in Books or Photo Books *** Handling Fee Only ***, Model Release: no, Credit line: Profimedia, SIPA USA

Istraživanje je provedeno tako da su ispitanicima pokazivane fotografije 27-godišnje djevojke kojoj je digitalnim putem mijenjana veličina stražnjice. U ispitivanju je sudjelovalo 583 plastičnih kirurga i 450 nasumičnih osoba, a trebali su izabrati njima najprivlačniju fotografiju. Pokazalo se da odabir ne ovisi ni o zanimanju, ni o nacionalnosti pa čak ni o spolu ispitanika.

Stražnjica koja je 42,8 posto šira od struka pokazala se najprivlačnijom. Zašto je taj omjer najprivlačniji, nije ustanovljeno, no stručnjaci smatraju kako se radi o oblinama koje ukazuju na plodnost.

Ulogu igra izloženost sve većim stražnjicama

Ovakvi rezultati, smatraju plastični kirurzi, vjerojatno su posljedica izloženosti popularnim trendovima.

„Iako su 90-ih u modi bile male stražnjice, čini se da to više nije tako i da su u trendu sve veće stražnjice. Jedan od razloga rezultata ovog istraživanja jest upravo izloženost sve većim stražnjicama. Što ste više nečem izloženi, to vam se više sviđa“, objašnjava profesor plastične kirurgije iz Londona, Ash Mosahebi.

A post shared by Beyoncé (@beyonce) on

Brazilian butt lift – recept za savršenu stražnjicu?

Velike stražnjice u trendu su kao nikada prije stoga ne iznenađuje podatak da u posljednjih nekoliko godina zahvat povećanja stražnjice vlastitim masnim tkivom (brazilian butt lift) postiže sve veću popularnost.

Hailey Baldwin: Meu bebÄ™, Image: 305546201, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Face To Face A

Zahvat oblikovanja i postizanja veće stražnjice izvodi se u dva koraka. Prvo se uzima masno tkivo s područja na kojima ga ima dovoljno, a potom se ono aplicira u stražnjicu. Kako bi se stražnjica dodatno naglasila, u postupku se može dodatno napraviti liposukcija trbuha, struka i bedara, čime se postiže ženstvenija figura i naglasak stavlja na stražnjicu i bokove.

Tretirano područje zadržava osjetljivost na dodir, postupak se izvodi brzo i ne zahtijeva hospitalizaciju, a cijena takvog oblikovanja stražnjice iznosi oko 30 do 40 tisuća kuna jer se ustvari radi o dvije operacije (liposukcija i lipotransfer).

Pročitajte još i ...