Pune i meke usne cijelo ljeto – bez makeupa?

Neizostavni stanovnici vaše torbice u svako doba godine su – olovka i ruž za usne? Ako spadate među žene koje ne mogu zamisliti proces uređivanja i početak dana bez naglašavanja usana makeupom – znate kako ljeto nosi svoje izazove.

Senzualnih usana ne odričemo se niti na +30

U toplijim danima niti dugotrajni ruževi nisu tako otporni, olovke često pronađemo gotovo rastopljene da dnu kozmetičke torbice – a o postojanosti na usnama ne moramo niti govoriti. Iako većinu žena muči isti problem, nismo se spremne odreći lijepih, senzualnih usana čak niti na nepodnošljivim ljetnim vrućinama.

Iz tog se razloga na tretman augmentacije i oblikovanja usana hijaluronskim filerima odlučuju žene diljem svijeta, a procjenjuje se kako se godišnje izvede nekoliko milijuna tretmana – što ovaj postupak čini najpopularnijim tretmanom u svijetu estetske medicine.

Najpopularniji tretman u svijetu estetske medicine

Mlade djevojke koje žele istaknuti usne, žene u 30-ima i 40-ima koje žele nadomjestiti izgubljeni volumen i „ispeglati“ sitne bore na usnama te dame nakon 50-e koje teže uspostaviti ponovnu definiciju rubova usana – hijaluronski fileri donose rješenje za sve dobne skupine i sve tipove nedostataka na usnama.

Baš poput ostalih estetskih tretmana, i ovaj postupak nosi svoje izazove – a liječnici tvrde kako je najdelikatnije pitanje tijekom popunjavanja usana zadržavanje prirodnih proporcija – i postizanje volumena bez neprirodnog konačnog izgleda usana.

Nije svaki filer isti – što je važno za prirodan rezultat?

Što sve podrazumijeva prirodan rezultat i leži li sva odgovornost za finalni izgled na liječniku? Prije svega, važno je znati kako nije svaki filer isti – niti se isto ponaša prilikom apliciranja u tkivo.

Ovisno o čistoći, kvaliteti i veličini molekula, neki se fileri jednostavno bolje integriraju u delikatno tkivo usana i pružaju prirodniji rezultat – a među takvima je predvodnik Restylane Kysse. Filer renomiranog proizvođača Galderma kreiran je upravo s misijom popunjavanja i konturiranja usana, a njegova je najveća prednost jednostavno oblikovanje i kreiranje dojma prirodnog volumena.

Ključan faktor – poštivati prirodnu građu usana

Prilikom aplikacije, liječnici naglašavaju kako je iznimno važno poštivati prirodnu građu usana – te osim dodavanja volumena, usredotočiti se na naglašavanje kontura i kreiranje skladnog rezultata.

Izvor foto: Restylane

U većini slučajeva, suptilniji rezultat lakše će se stopiti s ostatkom lica, neće bradu učiniti vizualno premalom, niti će dovesti do produbljivanja nazolabijalnih bora – dok će aplikacija prevelike količine filera u jednom tretmanu potencijalno kreirati vrlo neprirodan i neskladan dojam.

Što uopće znači prirodan rezultat i je li on za svakoga isti? Naravno da nije – ženama koje imaju prirodno istaknutiju bradu, široke usne, pune obraze i veći razmak između gornje usne i nosa sigurno će pristajati usne ponešto većeg volumena, dok će ženama užeg lica i prirodno malih usana i brade suptilnost biti glavna misao vodilja.

Kako izbjeći efekt razlijevanja rubova i „duck face“ dojam?

No, neki su kriteriji prirodnosti univerzalni – a odnose se na proporcije usana i isticanje njihovih kontura. Primjerice, u svakom je slučaju poželjno očuvati obrise Kupidovog luka te istaknuti rubove usana bez efekta „razlijevanja“ i migracije hijalurona u tkivo iznad gornje usne – čime se sprječava omraženi „duck face“ izgled.

Dio „odgovornosti“ za kreiranje skladnog, lijepog i proporcionalnog rezultata zasigurno leži u stručnosti i vještini liječnika, samoj anatomiji naših usana, debljini kože i sposobnosti apsorpcije hijalurona, no veliku ulogu ima i korišteni materijal.

Izvor foto: Restylane

Zato liječnici diljem svijeta biraju Restylane Kysse – gel stabilizirane hijaluronske kiseline neživotinjskog podrijetla, koja revitalizira kožu i povećava njezin volumen te istovremeno uklanja sitne bore.

Rezultati koji traju i do godinu dana

Filere Restylane Kysse obožavaju i dame koje od omiljenog tretmana odvraća činjenica da ponekad može biti bolan – jer ovaj preparat sadrži i lidokain, što čini aplikaciju mnogo ugodnijom.

Iako vlada uvriježeno mišljenje kako se fileri u usnama najbrže razgrađuju – jer usne stalno koristimo te je u njima metabolizam razgradnje brži – Restylane se može pohvaliti i iznimno dugotrajnim rezultatima.

U voluminoznim, senzualnim usnama uživat ćete od šest mjeseci do godine dana, a prilikom idućeg tretmana bit će vam potrebna manja količina nego u inicijalnog aplikaciji.

Gdje napraviti tretman ovim fenomenalnim filerom i uživati u prekrasnim usnama cijelo ljeto?

Tretmani filerima Restylane dostupni su, među ostalim, i u Poliklinici Milojević, Murad centru,  Ordinaciji dr. LazarićPoliklinici i dnevnoj bolnici Edumed, Poliklinici Dermalife,Poliklinici SaraPoliklinici KvaternikCirkonij centru Split,Poliklinici LabarSpecijalističkoj dermatovenerološkoj ordinaciji prim. dr. Sanja GregurićPoliklinici MaletićPoliklinici Kustec,  Poliklinici Lege artis,Ordinaciji Manestar, Poliklinici Dermangio, Poliklinici Cutis, Ordinaciji dentalne medicine Jelena Filipović-Zrnić,Dental Centru Ostojić.

Pročitajte još i ...