Što smo naučili radeći na Estetici.hr

Shanina Shaik has posted a photo on Instagram with the following remarks: New campaign shoot for @nakedcashmere coming soon ... and to spend the day with my gorgeous girl @meganmayw made it even better Instagram, 2019-06-20 10:49:00. Photo supplied by insight media. Service fee applies. NICHT ZUR VERÖFFENTLICHUNG IN BÜCHERN UND BILDBÄNDEN! EDITORIAL USE ONLY! / MAY NOT BE PUBLISHED IN BOOKS AND ILLUSTRATED BOOKS! Please note: Fees charged by the agency are for the agency’s services only, and do not, nor are they intended to, convey to the user any ownership of Copyright or License in the material. The agency does not claim any ownership including but not limited to Copyright or License in the attached material. By publishing this material you expressly agree to indemnify and to hold the agency and its directors, shareholders and employees harmless from any loss, claims, damages, demands, expenses (including legal fees), or any causes of action or allegation against the agency arising out of or connected in any way with publication of the material., Image: 449925602, License: Rights-managed, Restrictions: NICHT ZUR VERÖFFENTLICHUNG IN BÜCHERN UND BILDBÄNDEN! Please note additional conditions in the caption, Model Release: no, Credit line: Profimedia, Insight Media

Kada započeti s estetskim tretmanim?

Ako dijete ima odstojeće uške, roditelji se često odlučuju za estetsku korekciju prije polaska u školu. Dakle, sa samo sedam godina. Je li to opravdano, odlučuju roditelji i liječnik. Ali u svakom slučaju – dopušteno je. Ako dijete ima akne, također se već mogu primijeniti neki estetski tretmani kojima će se one tretirati, isto kao i ožiljci nastali nakon tih upalnih procesa – primjerice laser, dermaroller itd. Naravno, cijeli se proces mora odvijati nakon sugestije i pod nadzorom dermatologa.

Za operaciju nosa osoba se može odlučiti već oko 16. godine, kad završava rast kostiju i hrskavica kod djevojaka, ili oko 17. godine kod muškaraca, ako se već ne može čekati do punoljetnosti.

Ako pod estetskim tretmanom mislimo na povećanje usana filerima u nekoj dobi prije punoljetnosti, onda bi trebao postojati dogovor između maloljetne pacijentice, roditelja i liječnika koji provodi postupak.

Jesu li zahvati uvijek opravdani? 

Sve ovo što je navedeno nije nužno, nije od životne važnosti, ali ako će nekome popraviti kvalitetu života, zašto ne.

Isto vrijedi i za anti-age tretman. Na portalu Estetica.hr blisko surađujemo s vrsnim dermatolozima, plastičnim kirurzima i drugim liječnicima koji se bave estetskom medicinom, tako da pratimo njihove radove, objavljujemo ih i komentiramo. Naravno da smo jako puno naučili iz tih primjera. Jedna od stvari koje smo usvojili je da jako puno toga ovisi o našoj genetskoj predispoziciji, i to je startna pozicija kad govorimo o anti-ageu. Druga bitna stvar su naša očekivanja.

Očekujete li da ćete s 40 izgledati kao da vam je 20, to se neće desiti. Ali ako s 40 želite izgledati kao “najbolja vi”, to je itekako moguće. Najvažnije je prije bilo kakvog tretmana, prije bilo kakve intervencije, otvoreno porazgovarati s estetskim liječnikom koji bi vam trebao reći koliko može pomiriti vaša očekivanja i vaše mogućnosti – one estetske i one financijske.

Uvijek se može izgledati bolje. I s 20 se može izgledati bolje. No, pravo je pitanje što je za vas dovoljno dobro.

Kome se od estetičara dati u ruke?

Kao što smo već spomenuli, na portalu Estetica.hr surađujemo s velikim brojem liječnika koji se bave estetikom, čije radove pratimo – i koji rade jako lijep posao. Zaista imamo puno povjerenja u njihovu stručnost: od poliklinike Sinteza i prof. dr. sc. Mislava Gjurića te dr. Jeannette Gjurić, dermatologinje dr. sc. Željane Bolanče, pa dr. Delalle, dr. sc. Ivane Nola, Poliklinike Bagatin koja je proglašena najboljom u svijetu za estetsku kirurgiju, što je ogromno priznanje…

Sjajan je plastični kirurg dr. sc. Mladen Duduković, prim. dr. sc. Zoran Veir, dr. sc. Milenović, pa internacionalni trener za kirurgiju dojki prof. dr. sc. Davor Mijatović, ne smijemo zaboraviti dr. Milojevića, pa prim. dr. Glumičića, prof. dr. sc. Radu Žica, dr. Josipa Lovrića, dr. Anđelu Prolić…

Neka nam oproste oni koje nismo spomenuli – a ima ih. To su sve vrhunski estetičari, neki od njih su plastični kirurzi, neki dermatolozi, a neki estetski liječnici s velikim znanjem i iskustvom.

Zašto za žene nakon 40. nije dobro samo povećati usne?

Citirat ćemo dr. sc. Željanu Bolanču koja je napisala sjajan članak Zamka jednog mililitra filera:

“Zamka koju nosi povećanje usnica je, posebno za žene u četrdesetima, navlačenje okolne kože, što uzrokuje udubljenja brade. Pokušajte ispred zrcala napraviti jednostavan test.

Ispupčite usnice kao da ćete nekoga poljubiti pa ćete lako uočiti kako će se promijeniti izgled brade. Takve zamke ne krije samo izolirano povećanje usnica, već se taj problem može pojaviti na svim dijelovima lica koji se tretiraju izolirano.”

Ima li lijeka za podočnjake?

Opet sve ovisi o našoj genetici, koži i – podočnjacima.

Tretiranje podočnjaka vrlo je delikatno i, da – iziskuje veliko znanje i iskustvo. Naša preporuka je da se uvijek odlučite za iskusnog liječnika iako ni to ne garantira rješenje problema.

Rupture koje se javljaju ispod očiju mogu se popuniti hijaluronskom kiselinom, po mogućnosti tehnikom kanile, čime se smanjuje mogućnost podljeva. Što se tiče tamnih krugova u okoloočnom području, oni se mogu malo ublažiti. Jedna od metoda neutraliziranja tamnih podočnjaka je bb glow – tretman dermapenom koji kombinira učinkovitu nano-iglu s rezultatima polutrajnog make-upa.

Kako se riješiti podbratka?

Nekada podbradak dolazi s debljinom. Smanjenjem težine smanjit ćemo i podbradak. Dio masnoće može se riješiti i injekcijskom lipolizom. S godinama dolazi do opuštanja tonusa kože, što je također jedan od uzroka stvaranja podbratka.

Stunning supermodel Emily Ratajkowski shows off her curves to model the latest range from her own swimwear range called 'Inamorata.' And she’s even got her new hubby Sebastian Bear-McClard to help out in some of the promotional images., Image: 367424106, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, IMP Features

Ovaj se problem može riješiti apliciranjem nove vrste filera koji formiraju donju trećinu lica. Metode koje još postoje su i liposukcija podbratka ili/i facelifting, kojim se također zateže koža lica i vrata.

Facelifting vs fileri?      

Fileri su punjači, odnosno hijaluronska kiselina koja se injektira u kožu i na sebe navlači vodu kako bi se stvorio volumen lica, a facelifting je operativna metoda zatezanja kože lica. Prva metoda je neinvazivna, druga je invazivna.

Ne mora značiti da vam, odete li na facelifting, fileri neće trebati. Uz to, facelifting se ne preporučuje prije pedesete godine.

Što botox radi licu i zašto ga žene obožavaju?

Botox uklanja sitne i duboke bore, poboljšava konture lica i očiju, može ukloniti bore na nosu te podignuti obrve i kutove usana.

Probajte prstima malo podignuti obrve, vidjet ćete koliko vam lice ljepše izgleda. Zato ga vole žene, ali i muškarci. Ono što puno ljudi ne zna – botox je iznimno učinkovit u tretiranju glavobolja i migrena.

Koji tretman svima preporučujemo?

Definitivno mezoterapiju i botox (iznad 35.)

Koje anti-age proizvode preporučujemo?

Dobar serum ili kremu s vitaminom C, dobru kremu za područje oko očiju, dobru kremu sa zaštitnim faktorom, dobru hidratantnu njegu i retinol obavezno.

Kako do lijepih i vretenastih nogu?

Opet je na prvom mjestu genetika, ali genetika se može “ispraviti” kontinuiranim treniranjem i discipliniranošću u prehrani. Naravno, ne možete produžiti noge, ali mogu to biti “najbolje noge by vi”. Kad to riješite, onda možete posegnuti za aparatima čiji će učinak biti točka na “i” vaših savršenih nogu.

Female legs and summer sky, Image: 4825540, License: Royalty-free, Restrictions:

Osim aparata, na raspolaganju vam je i liposukcija kojom ćete trajno ukloniti masne stanice. Liposukcija nije za svakoga, i dobro poslušajte liječnika koji će vam savjetovati jeste li kandidat za taj zahvat.

Kako se riješiti trbuha, je li liposukcija rješenje?

U slučaju masnih naslaga nakupljenih na trbuhu, prvenstveno treba poraditi na prehrani i fizičkoj aktivnosti. Je li liposukcija rješenje za vas, odlučit će kirurg.

Tko su žene koje čitaju Estetica.hr?

Žene bez predrasuda koje znaju da je unutarnje zadovoljstvo najvažnije, ali ulažu i u svoj izgled, prate zbivanja na dermokozmetskoj sceni, novosti iz beauty industrije, trendove u estetskoj dermatologiji i kirurgiji…

, Image: 346806185, License: Royalty-free, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Alamy

I pritom traže – i cijene – kvalitetne preporuke. A nama je gušt za njih se potruditi.

 

 

Pročitajte još i ...