“Madonnine šake”: Što kada su lice i ruke u velikom raskoraku?

Godine je postalo sve teže očitati s lica – estetska medicina pruža različite mogućnosti pomlađivanja koje su postale vrlo popularne i sve dostupnije. Ipak, spuštajući pogled, naići ćete na prave izdajnike – ruke i šake, odnosno nadlanice kojima operacija liftinga ne može pomoći. I dok lifting vrata, lica i nadlaktica uspješno skriva godine, za pomlađivanje nadlanica takva metoda nije opcija.

Brazilian fashion model Alessandra Ambrosio poses pregnant for Jaquie Aiche Jewelry 2017 advertising campaign., Image: 335248393, License: Rights-managed, Restrictions: EDITORIAL USE ONLY, Model Release: no, Credit line: Profimedia, Balawa Pics

Zašto ruke brzo stare?

Ruke su jedan od dijelova tijela koji je najviše izložen suncu. Većina se sjeti nanijeti kremu sa zaštitnim faktorom na lice, dok dlanovi i šake nerijetko ostaju zapostavljeni, a kao rezultat pojavljuju se pjege i mrlje na koži. Osim što je izložena UV zračenju, koža šaka s godinama se i stanjuje, zbog čega žile postaju izraženije i vidljivije. Sve to utječe na izgled ruku koje počinju izgledati staro, starije od ostatka tijela.

Budući da se ruke, kao i vrat, naziva „pravim pokazateljima godina“, pomlađivanje nadlanica postaje sve popularnije, posebice među poznatima.

madonna parker

madonna parker ruke

“Madonnine ruke”

Trend pomlađivanja ruku popularno je nazvan po Madonni (govori se o korigiranju Madonninih ruku). Poznato je da je Madonna često nosila rukavice ispod kojih su se nazirale šake na kojima su se jasno ocrtavale žile, a nedavno se, vjerojatno nakon neke od metoda pomlađivanja ruku, pojavila bez rukavica, s glatkim i pomlađenim rukama.

Daily Instagram Posts
Madonnine ruke nakon tretmana

Pomlađivanje nadlanica

Ruke se mogu pomladiti pomoću nekoliko metoda. Ubrizgavanjem dermalnih filera može se postići volumen kože i stimulirati kolagen. Hijaluronska kiselina prirodni je polisaharid koji ima sposobnost vezivati za sebe molekule vode i na taj način osigurava vlažnost (hidrataciju) kože, čime se postiže pomlađena koža, skrivaju žile i vraća elasticitet.

Osim dermalnih filera, na kvalitetu kože utječu i skinboosteri koji vlaže kožu iznutra. Restylane Vital i Vital Light skinboosteri omogućavaju nadoknadu prijeko potrebne hijaluronske kiseline u koži, pružaju hidrataciju i pomlađuju kožu. Restylane Vital idealan je za tretiranje fotooštećene ili dehidrirane kože dok je Restylane Vital Light nešto manje gustoće i više namijenjen mlađoj koži.

Hollywood star Jessica Chastain stars in Piaget jewelry brand new campaign Mezoterapijom se sitnim iglicama u kožu unose aminokiseline, vitamini i hijaluron koji također stimuliraju proizvodnju kolagena, zaslužnog za mladoliki izgled kože i poboljšani tonus, a oštećena koža, pjege i mrljice na rukama mogu se korigirati laserom koji poboljšava izgled kože.

Osim filerima, mezoterapijom i laserom, ruke se pomlađuju i masnim tkivom, odnosno lipofillingom (lipotransferom). Postupak se radi tako da se uzima mast s jednog dijela tijela, najčešće s bedara, trbuha ili stražnjice, i ubrizgava u nabore na rukama.

Pročitajte još i ...