Izvrsni tretmani koji podižu kvalitetu kože i “skidaju” s lica barem 5 godina

Živimo u vremenima u kojima tražimo brza rješenja, tretmane koje doslovce možemo napraviti u pauzi za ručak, a učinak će biti senzacionalan. Kako bismo vam olakšali potragu, izdvajamo nekoliko tretmana koji će pomladiti kožu i osvježiti lice, vratiti prirodnu blistavost i tako doslovno skinuti nekoliko godina s vašeg lica.

Skinboosteri – pomladite kožu bez dodavanja volumena

Idealni baš za zrelu i umornu kožu s istaknutim znakovima starenja, skinboosteri poput Restylane Vital i Restylane Vital Light pomladit će kožu i umanjiti nepravilnosti tena. S hijaluronskom kiselinom, koja je glavni sastojak ovih proizvoda, skinboosteri prodiru duboko u kožu i nadomještaju izgubljenu hijaluronsku kiselinu, bez dodavanja volumena licu.

Istovremeno će poboljšati tonus i teksturu kože, umanjiti nepravilnosti i znakove starenja te učiniti kožu blistavom, osvježenom i vidno pomlađenom. Prodiranjem duboko u kožu, skinboosteri stvaraju savršeno okruženje u kojem fibroblasti sami pojačano stvaraju kolagen, a samim se time koži vraća gipkost i čvrstoća te poboljšava njezin tonus. Osim što će pomladiti zrelu kožu, intenzivno će hidratizirati umornu kožu i kožu pušača kojoj treba osvježenje, a koriste se i za ublažavanje preuranjenih znakova starenja poput bora i hiperpigmentacija, kao i za poboljšanje teksture kože i umanjivanje ožiljaka od akni.

Osim na licu, mogu se primjenjivati na rukama, dekolteu i vratu, a već nakon jednog tretmana vidljivo je poboljšanje kože, dok se za idealne rezultate preporučuje se napraviti 2 do 3 tretmana. Cijena jednog tretmana skinboosterom iznosi oko 2500 kuna (ovisno o poliklinici/ordinaciji).

PRP – prirodni tretman koji dubinski regenerira

Potpomažući obnovu stanica i obnavljajući oštećeno tkivo, PRP tretman pruža dubinsku regeneraciju i revitalizaciju kože. U ovom se tretmanu za pomlađivanje kože koristi krv, odnosno dio krvi obogaćen faktorima rasta i matičnim stanicama. Nakon što se pacijentu/ici izvadi krv i potom centrifugira, aplicira se u kožu. Plazma bogata faktorima rasta i matičnim stanicama kroz tanke iglice injektira se u lice te prirodno pomlađuje kožu.

Victoria Beckham leave her hotel for the Dior show in Paris, France on June 23th, 2018., Image: 375815810, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Abaca

Faktori rasta pomažu pri proizvodnji novog kolagena te poboljšavaju oštećenu kožu, usporavajući i otklanjajući znakove starenja, a tretman će posebno pogodovati suhoj i umornoj koži koju je potrebno revitalizirati. PRP tretmanom tako se osvježava koža i briše umoran izgled lica, a koža poprima prirodno blistav izgled. Postupak se može primjenjivati na rukama, vratu i dekolteu, a cijena jednog tretmana iznosi oko 2500 kuna (ovisno o poliklinici/ordinaciji), dok se za najbolje rezultate preporučuje napraviti 3 tretmana.

Kemijski piling uklanja odumrle stanice s kože

Zagušena odumrlim stanicama na svojoj površini, koža gubi blistavost i svježinu te postaje siva, naizgled umorna i gruba. Kemijskim pilinzima različite dubine i intenziteta, moguće je ukloniti površinski sloj kože i doprijeti do blistave, mlade kože koja se krije ispod nečistoća i odumrlih stanica.

U kemijskom se pilingu koriste sastojci s ciljem da se izazove ljuštenje površinskog sloja kože. Osim za vraćanje sjaja kože, ujednačenje pigmentacije, sužavanje pora, održavanje elastičnosti kože i poboljšanje tonusa, kemijski se pilinzi koriste i kod terapije akni, rozaceje i melazme.

S obzirom na odabrani intenzitet, kemijski će pilinzi utjecati na poboljšanje boje i teksture kože ili na izraženije znakove starenja, a rezultat je svježi izgled i umanjene nepravilnosti na koži. I ovaj se postupak može koristiti na licu, rukama, vratu i dekolteu, a najčešće se provodi u nekoliko tretmana u razmaku od 7 do 14 dana, a cijena iznosi od 500 do 2000 kuna, ovisno o tipu pilinga.

Mezoterapija – tretman koji se prilagođava vašoj koži

Mezoterapija je tretman kojim se u gornje slojeve kože dopremaju revitalizirajući sastojci koji potom prodiru sve do dubljih slojeva, pružajući koži aktivne sastojke. Riječ je o tretmanu koji se prilagođava svakom pojedinom tipu kože, pa se tako u slučaju zrelije kože u mezoterapijskom koktelu koristi hijaluronska kiselina, a osim ovog popularnog sastojka mogu se kombinirati različiti vitamini, minerali i antioksidativna sredstva, koji potiču fibroblaste na produkciju kolagena, elastina i međustanične tvari.

Prilagođavajući se gotovo svim potrebama kože, mezoterapijski kokteli mogu osvježiti umornu kožu, umanjiti hiperpigmentacije ili ožiljke od akni, odnosno zagladiti dehidracijske bore i pružiti koži hidrataciju, zbog čega su izvrsni i za pomlađivanje zrele kože. Dopremanjem aktivnih sastojaka u dublje slojeve, koža se regenerira, brišu se sitne nepravilnosti i postiže zdravi sjaj.

©AXELLE/BAUER-GRIFFIN.COM Los Angeles Premiere of "Cloud Atlas". Grauman's Chinese, Hollywood, CA. October 24, 2012. Job: 121024A1. www.bauergriffin.com www.bauergriffinonline.com Pictured: Susan Sarandon.

Mezoterapija se također može izvoditi na licu, regiji dekoltea, vrata i ruku, a preporučuje se napraviti 3 do 6 tretmana, dok cijena jednog iznosi oko 1500 kuna, iako može varirati ovisno o sastojcima i poliklinici/ordinaciji.

Dermaroller – potaknite prirodnu sintezu kolagena

Tretman Dermarollerom, poznat i kao Microneedling, postupak je u kojem se na koži rade mikroubodi do 1.5 mm, uz istovremenu aplikaciju aktivnih sastojaka poput hijaluronske kiseline i antioksidansa kao što je vitamin C.

Izazvanim ubodima hijaluronska kiselina i odabrani sastojci prodiru duboko u kožu, dopremajući aktivne tvari do dubljih slojeva. Istovremeno, koža mikroubode prepoznaje kao svojevrsnu ozljedu i počinje sama sebe obnavljati prirodnim mehanizmima. Tim se mehanizmima fibroblasti u koži potiču na sintezu kolagena i elastina te stimuliraju keratinociti u najgornjem sloju kože, čime se stvara barijera koja štiti kožu od štetnih utjecaja vanjskih faktora.

Djelujući na kolagen, koža se prirodno pomlađuje, poboljšava se njezina tekstura, umanjuju bore, ožiljci i površinske nepravilnosti, a tretman se može primjenjivati na različitim dijelovima tijela. Tretman Dermarollerom preporučuje se ponavljati 2 do 3 puta godišnje, a cijena jednog postupka iznosi od 1500 do 2000 kuna, ovisno o ordinaciji/poliklinici.

Pročitajte još i ...