3 top tretmana za zatezanje trbuha, uklanjanje celulita i “šišmiš-krila”

Cameron Diaz, Penelope Cruz in film "The Counselor" - sortie novembre 2013, Image: 165383450, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Allpix Press

Ako cijeli život imate problem s pojedinim dijelom tijela, bio to trbuh ili noge, a ove ste godine odlučili tome stati na kraj, pravo je vrijeme da započnete pripreme za ljeto. S obzirom na sklonost nakupljanju masnih naslaga, neke osobe tvrdokorne masne naslage lakše nakupljaju na gornjem, a neke na donjem dijelu tijela, dok postoje i one koje se debljaju ravnomjerno.

Ponekad kod upornih masnih naslaga i izraženog celulita ne pomaže ni pažljiva prehrana ni vježbanje, no moderne metode oblikovanja tijela brzo, jednostavno i bez oporavka danas mogu riješiti i taj problem. Bilo da imate jače noge, naglašen celulit ili pak malo viška na trbuhu, rukama ili leđima, revolucionarnim uređajima moguće je reducirati masne naslage i postići skladniju i vitkiju figuru, a rezultati mogu ići čak i do smanjenja konfekcijskog broja. I kraće noge tim je postupcima moguće vizualno produljiti, a sve to uz istovremeno uklanjanje celulita i zatezanje kože.

dr. Dinko Bagatin

No, postoji jedna „caka“ – dostupnih uređaja toliko je da se teško odlučiti što odabrati. Posjetite li stranicu Poliklinike Bagatin, vidjet ćete da postoji čitav niz usluga za oblikovanje tijela najmodernijim i svjetski poznatim uređajima. Kako se snaći i što odabrati s obzirom na problem? Razgovarali smo s dr. Dinkom Bagatinom koji nam je otkrio koje tretmane predlaže s obzirom na specifične želje klijenata.

Dr. Bagatin, nema razgovora o oblikovanju tijela bez spomena liposukcije. Nekada je „mehanička“ liposukcija bila zlatni standard oblikovanja tijela. Što ju je zamijenilo?
Klasičnu liposukciju u posljednje vrijeme sve su više zamijenile moderne liposukcije. Danas u ponudi imamo VASERlipo ultrazvučnu liposukciju – zahvat u kojem kirurg uklanja neželjene naslage masnog tkiva s određenih regija tijela. Radi se o najmodernijoj liposukciji, a ako govorimo o razlikama, istaknut ću da je prilagođena potrebama modernog čovjeka – znatno je manje invazivna i oporavak je kraći – u roku od 7 dana možete se vratiti uobičajenim aktivnostima. Uz to, rezultati su vidljivi odmah, a to je ono što želi većina današnjih klijenata.

Po čemu je poseban način rada VASERlipo?
Posebnost VASERlipo ultrazvučne liposukcije je u tome što tijekom rada ultrazvuka dolazi do isključivo ravnomjernog razbijanja masnih stanica, dok krvne žile, kapilare, živci i kolagen u tkivu ostaju netaknuti. Upravo zbog toga su postoperativna trauma, bol, podljevi i masnice, kao i ostale moguće komplikacije neusporedivo manje u odnosu na klasičnu, mehaničku liposukciju, a povlačenje kože i njeno prilagođavanje novoj konturi mišića znatno je brže i kvalitetnije.

Recimo da se radi o osobi koja zaista ima problem s kilogramima – do 30 kilograma viška. Je li takva osoba kandidat za VASERlipo?
Nažalost nije, ali osoba koja ima velik problem s kilogramima nije kandidat ni za jednu kiruršku metodu oblikovanja tijela jer su to upravo metode oblikovanja, a ne skidanja kilograma. VASERlipo nije rješenje za gubitak kilograma jer se težina može vratiti nedugo nakon operacije. No postoji rješenje za svakoga, a osobama s izrazitim problemom viška kilograma pružamo detaljan plan terapije koji podrazumijeva nutricionističko savjetovanje, plan prehrane i neinvazivne tretmane poput Zerona hladnog lasera, a sve kako bi i one dostigle željenu figuru.

Tko je onda idealan kandidat za VASERlipo?
Zdrave osobe u dobroj formi umjerenog problema s kilogramima koje žele oblikovati tijelo izvrstan su kandidat za VASERlipo.

To su osobe aktivnog životnog stila koje redovno vježbaju, ali nikako ne mogu izgubiti masne naslage na određenim područjima. Najčešće govorimo o području trbuha i donjeg dijela leđa, no VASERliposukcijom mogu se tretirati različite regija tijela, uključujući vrat, nadlaktice, gornji dio leđa, natkoljenice i bokove stražnjicu, vanjsku i unutrašnju stranu bedara.

American fashion model Taylor Hill in the photo session of Victoria's Secret February 2017 lingerie catalogue., Image: 321033484, License: Rights-managed, Restrictions: EDITORIAL USE ONLY, Model Release: no, Credit line: Profimedia, Balawa Pics

S liposukcijom često se kombinira metoda definiranja tijela. Što je time moguće postići?
High definition sculpting tijela, odnosno nova metoda oblikovanja tijela postupak je kojim se uklonjene masne naslage s jednog mjesta raspodjeljuju na drugo područje koje se želi oblikovati i pritom se stvaraju prirodne konture na mišićima. Tako je moguće postići čak i naglašene trbušne mišiće.

Što biste preporučili osobama koje imaju problem s kilogramima, a nisu kandidati za VASERlipo?
Prije svega, osobe koje imaju problema s kilogramima vrlo često osim estetskog problema imaju i zdravstveni problem. Upravo zbog toga u Poliklinici Bagatin imamo uslugu nutricionističkog savjetovanja koju kao liječnik preporučam svima, čak i onima koji imaju manji problem s kilogramima.

Problem s kilogramima vezan je uz životni stil i navike, no svaki je organizam različit. Zato je prije svakog plana važno napraviti detaljno savjetovanje i program koji odgovara točno toj osobi.

Nutricionističko savjetovanje obuhvaća procjenu trenutačnog zdravlja i prehrambenih navika, ali i razinu fizičke aktivnosti. Na temelju dobivenih parametara, nutricionistica analizira i procjenjuje nutritivni status organizma, mjeri koliko energije zahtijeva životni stil osobe te izrađuje smjernice koje pomažu u izboru optimalnih namirnica. Jedino ovakav pristup mijenja životne navike iz temelja, a uz određeni tretman oblikovanja tijela, rezultati su izvrsni.

Tretman Zerona hladnim laserom

Osobe koje žele oblikovati svoje tijelo najčešće imaju problem s jednom „tvrdokornom regijom“ koju ne mogu „srediti“ čak ni uz trud ni naporno vježbanje. Uzmimo za primjer osobu koja ima višak na području trbuha. Što biste joj preporučili?
Mlade osobe u pravilu imaju gipku i zategnutu kožu. Ako se radi o takvoj osobi, za tretiranje regije trbuha izvrstan je tretman Zerona hladni laser koji zaista predstavlja revoluciju među uređajima za oblikovanje tijela. Radi se o neinvazivnom hladnom laseru za oblikovanje tijela koji izuzetno učinkovito uklanja masne naslage i smanjuje obujam bez negativnih nuspojava. Odličan je izbor za veće tvrdokorne regije pa će tako vrlo efikasno smanjiti i obujam trbuha.

Uzrokuje li takav tretman neke nuspojave poput modrica ili tragova na koži?
Iako klijenti često dolaze s takvim pitanjem, mogu biti mirni jer tretman ne uzrokuje ni modrice ni ogrebotine. Funkcionira tako da hladna laserska zraka stvara poru na masnoj stanici kroz koju se sadržaj masne stanice izlučuje te odlazi iz tijela kroz limfu i mokraćni sustav. Zato nakon laserskog tretmana slijedi 30 minuta limfne drenaže, kako bi se masnoća što bolje eliminirala iz tijela.

Što ako se radi o osobi u 40-ima koja uz višak masnih naslaga na trbuhu ima i problem opuštene kože na tom području?
U tom slučaju dobar je izbor kombinacija tretmana Zerone i Venus Legacy koji će uz uništavanje masnih stanica djelovati na kolagen te tako istovremeno zatezati kožu. Za zategnutu kožu ključan je kolagen, a Venus Legacy zagrijavanjem kože na ciljanoj temperaturi potiče stvaranje novog kolagena. Iako zagrijavanje zvuči bolno, tretman je u potpunosti neinvazivan, bezbolan i ne zahtijeva vrijeme oporavka.

Tretman Venus Legacy

Prebacimo se sada na donji dio tijela – noge i celulit. Koji biste tretman preporučili mlađoj osobi koja ima problema s izraženim celulitom?
Med Contour Multipower apsolutno je uređaj broj 1 u borbi s celulitom. Reducira celulit i zateže kožu, a najnovija generacija parata ima 4 aplikatora: Bodyshape za uklanjanje masnih nakupina i razbijanje celulita, Bodyshape&tight za zatezanje i učvršćivanje kože, Drainage za limfnu drenažu, a postoji i poseban aplikator za tretiranje kože lica – Face lifting.

Žene je uvijek strah da će takvi tretmani utjecati na pucanje kapilarica ili da će bedra biti puna modrica. Kakav je Med Contour Multipower uređaj po tom pitanju?
Dame mogu biti bez brige. Na površini kože u većini slučajevane pojavljuju se nikakve negativne posljedice. Tijekom tretmana zajedno djeluju snage ultrazvučne terapije, radiofrekvencije, limfne drenaže i vakuuma, a tretman je potpuno bezbolan i bez tragova na koži.

Kada su vidljivi rezultati?
Rezultati mogu biti vidljivi već nakon prvog tretmana, a sa svakim idućim tretmanom možete očekivati daljnji gubitak centimetara.

Tretman Med Contour Multipower

Je li isti tretman preporuka i ako se radi o ženi u 40-ima ili 50-ima koja želi oblikovati noge, a muči je celulit i masno tkivo na bedrima, uz opuštenu kožu?
Med Contour preporuka je za žene bilo koje dobi koje muči celulit, no za jači efekt zatezanja kože, može se kombinirati i Venus Legacy tretman. Prije odluke dobro je posavjetovati se s našim stručnim timom koji će napraviti individualni i potpuno personalizirani plan terapije. Svako je tijelo jedinstveno i uvijek je prije odabira tretmana potreban pregled kako bi se izabrala najdjelotvornija metoda i postigli najbolji rezultati.

Što ako netko poželi dotjerati cijelu figuru – ruke, noge i trbuh?
U slučaju da osoba želi dotjerati cijelo tijelo, uglavnom se radi o kombinaciji tretmana. Možemo se odlučiti na Vaser Lipo i kombinirati ga s tretmanima ili pak odabrati isključivo neinvazivne tretmane.

Za celulit odabiremo Med Contour Multipower, Venus Legacy može se koristiti na bilo kojem dijelu tijela – rukama, bedrima, trbuhu, leđima, bokovima i stražnjici, ali i na području lica, vrata i dekoltea. Izvrstan je odabir kada se radi o osobama s opuštenom kožom jer je istovremeno zateže. Zerona hladni laser također je odlična metoda za osobe koje muči višak masnih naslaga, a učinak se najbolje vidi na većim regijama – trbuhu, bokovima i bedrima. Tretmani se mogu kombinirati, ovisno o željama i regiji.

Irina Shayk in the new spring summer 2015 ad campaign of Love Republic, Image: 217252184, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Thunder Press

Može li se tretirati jedan dio nogu, primjerice listovi ili samo unutarnji dio bedara?
Naravno, u tom slučaju govorimo o samo jednoj regiji. Najčešće su to koljena, točnije natkoljenice te stražnjica. A kada govorimo o rukama, tu se najčešće radi o nadlakticama, odnosno, tzv. zastavicama ili „šišmiš-krilima“, kako ih ljudi još nazivaju.

Kako onda najefikasnije ukloniti tu opuštenu kožu nadlaktica, tzv. šišmiš-krila?
Na opuštenu kožu nadlaktica najbolje će djelovati Venus Legacy kojim se zajedničkim snagama postižu višestruki rezultati: zagrijavanjem kože na ciljanoj temperaturi potiče se stvaranje novog kolagena u koži, ravnaju se bore i nabori, uklanjaju ožiljci i strije, zateže te uništavanjem masnih stanica oblikuje tijelo.

Pročitajte još i ...