U okviru Poliklinike Milojević otvoren Hair Clinic – jedinstveni centar za njegu i brigu o kosi

Kosa od pamtivijeka ima posebno mjesto u ljudskoj povijesti. Prisjetimo se samo priče o Samsonu čija je snaga ležala upravo u njegovoj kosi. Veza između snage, ljepote i kose proteže se kroz čitavu civilizaciju, a nerijetko je to i tema raznih umjetničkih dijela – od likovne umjetnosti do poezije.

Kosa, kao jedan od najvećih aduta ljepote, zahtijeva i posebnu brigu i njegu, a naročito tijekom hladnijih mjeseci. Uslijed ubrzanog životnog tempa, stresa, umora, raznih vanjskih faktora poput smoga, suhog zraka, niskih temperatura i kosa pati pa je sada pravo vrijeme da je razmazimo, ušuškamo i posvetimo svu moguću pažnju.

Ako niste sigurni u to koji će tretmani, proizvodi te kakva će njega najbolje odgovarati vašoj kosi i vlasištu, imamo za vas sjajnu vijest. Naime, u okviru poznate zagrebačke Poliklinike Milojević, otvoren je Hair Clinic – jedinstveno mjesto posvećeno isključivo kosi – njezinu zdravlju, dobrobiti i ljepoti.

Slika 1

Stručnjaci Hair Clinica imaju odgovor i na sve probleme vezane uz prerani gubitak kose, a kao i u svojem dosadašnjem radu u Poliklinici Milojević, i ovdje pružaju potpuno personaliziran pristup i iskustvo svakom pacijentu. Zahvaljujući velikom broju različitih učinkovitih tretmana i metoda njege i liječenja problema vezanih uz zdravlje kose, uz pomoć stručnog osoblja Hair Clinica, svatko će pronaći upravo ono što njegova kosa treba.

Prerani gubitak kose

Prema riječima dr. Nikole Milojevića, esetskog liječnika i vlasnika Poliklinike Milojević, prerani gubitak kose može se odrediti po pojavi povlačenja ruba kose na čelu, prorjeđivanja kose i pojavi dijelova vlasišta s kojih se kosa izgubila.

dr. Nikola Milojević

“Kosa se sastoji od bjelančevine zvane keratin koja se stvara unutar folikula dlake u vanjskom sloju kože. Folikuli proizvode nove stanice dlačica, što uzrokuju da se starije stanice istiskuju prema van kroz površinu kože. Kosa koju vidimo zapravo je sastavljena od mrtvih stanica keratina. Vlasi rastu u prosjeku oko 15 cm godišnje, no svaka osoba ima svoj vlastiti prirodni ciklus života kose. Tu valja reći i da postoje mnogi čimbenici koji mogu utjecati na rast kose, uključujući životnu dob, prehranu, hormone i lijekove”, kaže dr. Milojević.

Temeljita dijagnostika

U Hair Clinicu Poliklinike Milojević veliku pažnju posvetit će prije svega temeljitoj dijagnostici, kako bi vam s potpunom sigurnošću preporučili najadekvatnije tretmane za vašu kosu i vlasište. Tu svakako ključno mjesto zauzima trihoskopija ili digitalna dermatoskopija vlasišta. Riječ je o neinvazivnom dijagnosticiranju pomoću optičkih uređaja kako bi se detaljno vizualno, uz povećanje i do sto puta, proučila struktura u epidermisu, bazalnoj membrani i gornjem dijelu dermisa vlasišta i dlake.

“To je relativno nova metoda, počiva na istim principima kao i dermatoskopija madeža, a služi ranom otkrivanju bolesti vlasišta. Omogućuje nam uvid u strukturu dlake, strukturu folikula, kožu vlasišta (interfolikularni dio) i u krvne žile vlasišta. Trihoskopijom značajno povećavamo preciznost i točnost u dijagnosticiranju bolesti vlasišta, čime je moguće razlikovati vrste alopecija, učinak terapije, pa čak i dati prognozu bolesti. U slučaju potrebe za dodatnom dijagnostičkom obradom, primjerice biopsijom kože vlasišta uz patohistološku analizu, trihoskopija nam omogućuje i određivanje mjesta uzimanja biopsije da bi povećala točnost patohistološke analize”, pojašnjava dr. Milojević.

U Hair Clinicu možete napraviti i TrichoTest™ – najkompletniji genetski test za alopeciju, koji analizira genetske faktore i druge relevantne karakteristike pacijenta. Namijenjen je svima koji žele razumjeti kako njihova genetika utječe na liječenje alopecije, pacijentima koji imaju obiteljsku anamnezu alopecij, te muškarcima i ženama koji su bez uspjeha koristili različite tretmane za alopeciju.

Hydrafacial Keravive

Jedan od tretmana kojega dr. Milojević svakako izdvaja iz ponude u Hair Clinicu jest Hydrafacial Keravive. Riječ je o novom, revolucionarnom tretmanu vlasišta koji vodi do zdravije kose punijeg izgleda.

“Hydrafacial Keravive poboljšava i ostale tretmane za zdravlje vlasišta i kose te se odlično kombinira s desecima drugih tretmana za kosu i vlasište. Čisti, odnosno eksfolira vlasište, čisti folikulu dlake i potiče cirkulaciju, unosi koktel mješavinu s faktorima rasta, uključuje sprej za 30 dana kućne njege, a moguće ga je kombinirati s drugim tretmanima za vlasište jer postavlja temelje za bolju učinkovitost popularnih oralnih, topikalnih, laserskih i kirurških tretmana. Tretman je toliko učinkovit da svaki Hydrafacial klijent nakon tretmana, već na dodir i vizualno jasno vidi razliku”, otkriva nam naš sugovornik.

Ovaj je tretman moguće kombinirati sa svim drugim tretmanima, bilo da se radi o botoxu, fillerima, laseru, radiofrekvenciji, ultrazvuku. Drugim riječima, Hydrafacial upotpunjuje svaki skin tretman. Prikladan je za sve osobe koji pate od ljuštenja, svrbeži, suhoće ili iritacije na području vlasišta. Jednako tako, pomaže i kod osoba koje pate od stanjivanja ili gubitka kose uslijed onečišćenja, hormonalnih ili fizioloških faktora kao što su stres ili priprema za transplataciju kose, a idealan je i za osobe koje prolaze kroz tretmane protiv ispadanja kose kao što su PRGF, laseri ili uzimaju lijekove kao terapiju protiv navedenog problema.

Kako nam je rekao dr. Milojević, ključni benefiti Hydrafacial Keravive tretmana za zdravlje vlasišta su odstranjivanje masnoća, ljuskica, mrtvih stanica kože i svih nečistoća na području vlasišta i folikula dlake, kako bi se stimulirala mikrocirkulacija.

“Keravive puni vlasište faktorima rasta i proteinima koji su osmišljeni kako bi nahranili i stimulirali folikule. Patentirana Vortex tehnologija, jedina je tehnologija sa mehaničkim utjecajem na površinske fibroblaste. Ne samo da čisti, hrani i hidratizira kožu, izvlači sve nečistoće iz svih pora na koži, smanjuje bore, uklanja diskoloraciju, Hydrafacial zahvaljujući svojoj patentiranoi tehnologiji dokazano dovodi do pomlađivanja kože”, otkriva nam dr. Milojević

Tretman Hydrafacial Keravive bezbolan je, nježan i opuštajuć, a traje svega 30-ak minuta. Preporuča se na tretman doći s čistom kosom, bez proizvoda za stiliziranje. Također se ne preporučuje koristiti sušilo za kosu nakon tretmana, kako bi se tekućine u potpunosti apsorbirale. Potrebno je 15 do 20 min da se područje vlasišta osuši samostalno. Proizvodi za stiliziranje mogu se koristiti odmah nakon što se kosa osuši, a pranje kose je dopušteno 6 do 12 sati nakon tretmana.

U tretman je uključen i sprej za kućnu uporabu koji se koristi dan nakon tretmana.

SKINPEN – microneedling vlasišta

Danas je microneedling vlasišta sve traženiji tretman za poticanje rasta kose, posebno za one koji pate od androgene alopecije koja podjednako pogađa muškarce i žene. SkinPen uzrokuje mikro oštećenja na području vlasišta, čime potiče regeneraciju folikula. Potiče rast i razvoj kolagena i faktore rasta u folikulu dlake, što dovodi do rasta kose, a dokazano potiče rast kose i smanjuje ispadanje, te progušćuje rijetku kosu.

Prije samog postupka na vlasište se 30 min prije tretmana (ako je moguće, odnosno, ako kosa nije dugačka) nanosi lokalni anestetik. Vlasište se dezinficira tako da se kosa češljem dijeli na tanje razdjeljke i dezinficijens nanosi na čitavo vlasište.  Zatim se radi SkinPen microneedling po razdjeljcima, potezima od vrha prema dnu, kako se kosa ne bi petljala.

Za optimalne rezultate preporuka je napraviti 4 tretmana u razmaku od mjesec dana. Kosu treba oprati dan prije tretmana, a nakon tretmana ona se ne pere 24 sata.

PRGF tretman krvnom plazmom

Istraživanja su pokazala da tretman krvnom plazmom djeluje kod muške i ženske alopecije te obične ćelavosti, čak i kad je genetski uvjetovana. Tretman PRGF (Plasma Rich In Growth Factor) potiče obnovu krvnih žila i same kose zbog koncentriranih faktora rasta koji se injektiraju u vlasište. Metoda je ista kao za pomlađivanje kože i pokazala se vrlo učinkovitom u liječenju ćelavosti i prorijeđene kose. Poliklinika Milojević, među prvima u Europi, primjenjuje ovu metodu koja je mnogima promijenila život.

“Pacijentu se najprije uzme uzorak krvi, zatim se krv centrifugira i iz nje se odvaja plazma bogata trombocitima. Potom se injektira u kožu, a iz trombocita se oslobađaju faktori rasta za koje je već poznato da potiču proliferaciju matičnih stanica i produljuju fazu rasta kose. Nakon tretmana kosa je gušća, deblja i kvalitetnija, a istraživanja pokazuju i povećan broj folikularnih jedinica što dokazuje pravu učinkovitost tretmana. Za muškarce tretman je učinkovitiji u početnoj fazi gubitka kose, a za žene u svim fazama. Potrebno je učiniti 3 tretmana plazmom u razmacima od 3 do 4 tjedna za optimalne rezultate”, pojašnjava dr. Milojević.

Samo vrhunski proizvodi

Preduvjet lijepe kose je zdravo vlasište, a u Hair Clinicu Poliklinike Milojević ponudit će vam i vrhunske proizvode kojima ćete svoju kosu i vlasište njegovati i kod kuće. Jedan od takvih brendova je kozmetika Flora – personalizirana njega podržana brojnim znanstvenim istraživanjima i čistim sastojcima koji jamče zdravu i lijepu kosu.

Flora proizvodi, čistih su formula, kao i aktivnih sastojaka, u potpunosti veganski i “cruelty free“, te 100% bez sulfata, mineralnih ulja, silikona, PEG-a, betaina i alkohola. Flora rutina sastoji se od čišćenja i detoksikacije vlasišta pomoću šampona Reverse ili Fortifying, te prepoznatljivih pilinga za vlasište. Ovisno u problematici i tipu vlasišta umjesto pilinga na vlasište se nanosi maska za njegu. Drugi korak je tretman vlasišta serumima, dok je treći i završni korak uljepšavajuća faza i njega kose.

 

Pročitajte još i ...