Učinkoviti uređaji za zatezanje opuštene kože lica

Već nakon 30-e na cijelom tijelu počinjemo primjećivati promjene, a lice je njima posebno pogođeno. Zdravom prehranom i tjelovježbom možemo održavati optimalnu težinu i zategnute mišiće nogu, ruku i trbuha, no što je s čvrstoćom lica?

Za lice ne postoje “trbušnjaci”

Za razliku od primjerice, trbuha ili bedara, lice ne možemo zategnuti tjelovježbom kad primijetimo pad tonusa i višak opuštene kože. Prvi znakovi opuštanja lica pojavljuju se na području oko očiju te na donjoj trećini lica – gubitak oštrih kontura čeljusti i pojava opuštene kože na podbratku.

Lice brže stari, koža se opušta, a mišići slabe

Lice se smatra najosjetljivijim dijelom tijela kad je pomlađivanje u pitanju – ne samo što je prvo što drugi ugledaju kad nas sretnu, već je i dio tijela kojeg i sami najviše gledamo, zbog čega se i male promjene mogu činiti značajnima.

Ipak, jedno se pitanje najčešće čuje kad su znakovi starenja u pitanju – zašto lice stari i opušta se brže od ostatka tijela i zašto ga vježbanjem ne možemo sami zategnuti? Krivac za brže starenje lica je njegova funkcija, jer neprestanom mimikom mišiće lica koristimo mnogo više od mišića tijela. Svaki osmjeh, izrečena riječ, treptaj oka i grimasa zahtijeva kontrakcije mišića, a samim time i nabiranje kože koja prekriva taj mišić.

9th Annual Primetime Emmy Awards. Microsoft Theater, Los Angeles, California. Pictured: Michelle Pfeiffer. EVENT September 17, 2017 Job: 170917A1, Image: 349745361, License: Rights-managed, Restrictions: 000, Model Release: no, Credit line: Profimedia, Bauer Griffin

Dok smo mladi, a naša koža puna kolagena i elastina, ona može podnijeti tako veliku količinu nabiranja i rastezanja te se svaki put vratiti u prvobitan oblik, no što kada kolagen počnemo gubiti? Poznato je da razina kolagena i elastina pada već u 30-ima, što uzrokuje stanjivanje kože, smanjenje čvrstoće elastičnih vlakana i posljedično nastanak bora na mjestima izražene mimike – najčešće oko usana i očiju.

Estetska revolucija bez noža

Posljednjih se godina razvojem estetske medicine sve više pokušava utjecati upravo na zadržavanje ili vraćanje mladenačke čvrstoće i zategnutosti kože, a među najvećim inovacijama nalaze se uređaji za nekirurško zatezanje i pomlađivanje lica.

Koristeći različite tehnologije, ovi uređaji djeluju na uzroke opuštene kože, pa je njihova zadaća potaknuti sintezu kolagena, poboljšati tonus mišića i popraviti kvalitetu kože, a sve u cilju postizanja mladolikih crta lica bez viška opuštene kože. Koji su se uređaji pokazali najboljima u području nekirurškog zatezanja i pomlađivanja lica?

Ultherapy

Ultherapy tretman posljednjih se godina nametnuo kao nekirurška alternativna faceliftingu – njegov je cilj zategnuti lice, podići vrat, ukloniti podbradak, umanjiti bore i učvrstiti konture lica, a poznat je i po iznimno uspješnom djelovanju na pomlađivanje dekoltea. Uređaj Ulthera se oslanja na ultrazvučnu tehnologiju kojom potpuno neinvazivno djeluje na sve znakove starenja lica, bez šavova ili vremena oporavka. Koristeći ultrazvučne valove, tretman djeluje na principu stimulacije proizvodnje novog kolagena u dubljim slojevima kože, čime dolazi do postupnog učvršćivanja kože s vremenom.

Ultherapy tretman prije i nakon 150 dana, arhiva dr. Dana Millsa, izvor: službena stranica

Ovaj inovativni uređaj koristi još jednu prednost ultrazvuka – njegov „pogled ispod kože“, što omogućava usmjeravanje valova u željene slojeve, a s obzirom na to da uređaj isporučuje energiju na temperaturi optimalnoj za regeneraciju kolagena, potiče se i prirodni proces neokolageneze. Pomlađivanje i zatezanje lica Ultherapy tretman u našoj je blizini dostupno u poliklinikama Estetika Medart i Derma Center Rogaška u Sloveniji.

Ultraformer

Kad je sinteza kolagena u pitanju, na tržištu se nametnuo još jedan snažan uređaj – Ultraformer. Ovaj svjetski priznati uređaj služi se mikro i makro fokusiranim ultrazvukom kako bi umanjio bore i postigao efekt faceliftinga. Posebnost Ultraformer uređaja je i u njegovoj raznolikosti, jer ga je, ovisno o korištenom nastavku, moguće koristiti za različite probleme lica, vrata, ali i tijela. Zahvaljujući djelovanju na SMAS sloj tkiva u kojem potiče sintezu novog kolagena i selektivno uklanja masne stanice, ovim se tretmanom vrlo uspješno djeluje na smanjenje vidljivosti bora, zatezanje opuštene i obješene kože, kao i na poboljšanje tonusa kože.

Rezultati tretmana uređajem Ultraformer, prije i poslije, izvor: službena stranica

Jedna od najvećih prednosti tretmana Ultraformerom, kojoj ovaj uređaj i duguje popularnost, je mogućnost postizanja mladolikog V-oblika lica. S obzirom na to da se ne oslanja isključivo na sintezu novog kolagena, već je kombinira s eliminacijom masnih stanice, ovaj uređaj pruža vrlo izražen lifting efekt i vidno učvršćuje konture lica.

Ultratone Dreamshaper

Osim djelovanja na kožu i sve njene slojeve, za potpuni učinak zatezanja i pomlađivanja lica potrebno je djelovati i na sloj mišića koji se nalazi ispod kože. Upravo se mogućnost djelovanja na sve slojeve lica smatra adutom uređaja Ultratone Dreamshaper.

Tretman ovim uređajem djeluje prvenstveno na mišiće, a koristi se za jačanje oslabljenih mišića lica i tijela. Kombinirajući električne impulse koji rade na principu biostimulacije i lumiterapiju koja se bazira na učinak svjetla i boje na organizam, prirodna će Biostimulacija poboljšati tonus mišića, ali i zategnuti opuštenu kožu, zbog čega se Ultratone Dreamshaper smatra jednim od najkompletnijih uređaja za nekirurški lifting lica.

Tretman Ultratone Dreamshaper uređajem, izvor foto: bodyconcept.nu

Osim toga, ovaj uređaj može raditi i detoks organizma, ali i prilagođeno djelovanje za različite problematike kože. Rezultate tretmana, kao i fotografije prije i poslije možete pogledati na službenoj stranici.

Tretmani uređajima Ultraformer i Ultratone Dreamshaper dostupni su u zagrebačkoj poliklinici Sinteza.

Med Visage

Med Visage ultimativni je uređaj za nekirurški lifting lica. Riječ je o aplikaciji dobro poznatog uređaja – Med Contour Multipowera, a ova će sonda kombinacijom ultrazvuka i radiofrekvencije dubinski djelovati na kožu i vidljivo je pomladiti već od prvog tretmana.

Prije i poslije tretmana Med Visage, iz arhive Poliklinike Bagatin, izvor: Poliklinika Bagatin

Osim što bitno smanjuje vidljivost bora na licu, inovativnom će tehnologijom učvrstiti opuštenu kožu lica, vrata i dekoltea te rezultirati trajno pomlađenom kožom. Tretmanom se potiče proizvodnja kolagena, čime koža postaje zategnutija, punija i pomlađena, a zahvaljujući ultrazvučnoj frekvenciji, tkivo se zagrijava postupno, što omogućava da tretman bude siguran i ugodan.

Nekirurško zatezanje lica Med Visage tretmanom dostupno je, između ostalih, u poliklinikama Milojević i Bagatin.

Renew Lift

Još jedan uređaj koji se oslanja na snagu ultrazvuka je Renew Lift, no i on je svakako zaslužio mjesto na popisu najboljih. Ova neinvazivna metoda zateže i učvršćuje kožu lica, vrata i dekoltea, a sve to zahvaljujući poticanju stvaranja velike količine kolagena.

Fokusiranim ultrazvukom visokog intenziteta uređaj kontrolirano zagrijava tkivo na dubini od 4,5 mm, što potiče stvaranje velike količine vezivnih tkiva – kolagenskih vlakana, omogućavajući potpuno prirodno pomlađivanje tkiva i kože lica. Što ovaj uređaj čini revolucionarnim? Moramo li izdvojiti samo jednu stvar, rekli bismo da je to dopiranje do SMAS sloja – tkiva lica koje ovija mišiće, a nalazi se ispod kože i potkožne masti.

Prije i poslije tretmana Renew Lift, iz arhive Poliklinike Bagatin, izvor: Poliklinika Bagatin

Renew lift će kontroliranim povećanjem temperature potaknuti regeneracijski proces, kojeg slijede zatezanje i remodeliranje tkiva. Ako još niste uvjereni u snagu ovog uređaja, samo neki od njegovih zabilježenih učinaka su: uklanjanje bora na čelu, podizanje obrva, sužavanje pora, podizanje obraza, ublažavanje nazolabijalnih bora, uklanjanje podbratka i zatezanja vrata i dekoltea.

Tretman uređajem Renew Lift dostupan je u Poliklinici Bagatin.

Pročitajte još i ...