Uz ova dva revolucionarna proizvoda boja je postojana, a kosa zdrava i sjajna

Prema istraživanju provedenom na sveučilištu Yale, kosa utječe na to kako nas drugi doživljavaju. Primjerice, žene koje nose ravnu kosu ostavljaju dojam ozbiljnih, jednostavnih i profesionalnih osoba. Kada kažemo ravnu, mislimo na zdravu, njegovanu i “živahnu” kosu.

Sjaj, volumen, boja

Ravna, beživotna kosa bez imalo sjaja i volumena nas pak baca u očaj. Potpuno razumljivo. Jer, čak i ako smo nanijeli najsavršeniji crveni ruž na usne i maskaru s kojom trepavice paraju oblake, sjajna voluminozna kosa je kruna, okvir koji cijelom licu daje završni “touch”.

Dakle, rečenica koju tako često slušamo – samo zdrava kosa je lijepa kosa – ne može biti istinitija. Nema tog proizvoda za stiliziranje, te ukrasne mašne niti kape koja dugoročno može prikriti stanje vaše kose i vlasišta. Da i ne govorimo o tome kako godine donose i nove izazove.

Taloženje metala u kosu

Kosa je, naime, građena od proteina keratina koji je, osim što je temelj zdrave kose, ekstremno jak, a najčešće oslabljuje uslijed izvanjskih faktora. A to su, već znamo, UV zračenje, često ravnanje, toplinsko oblikovanje kose, pa čak i voda kojom je ispiremo. Da, metali, poput bakra prisutnog u vodi, mogu se taložiti na kosi i prouzročiti niz problema, uključujući lomljenje vlasi, gubitak sjaja i netočne (čitajte, neželjene) rezultate bojenje.

Za početak, metali izazvaju dehidraciju kose, čineći je suhom i krhkom. Nedostatak hidratacije rezultira smanjenjem elastičnosti kose. Također, mogu poremetiti prirodnu pH ravnotežu kose, čime se narušava njezina struktura i tekstura. Vlasi postaju grube i neukrotive. Metalni talozi pak mogu oštetiti izvanjski sloj, tj. kutikulu, pa kosa gubi sjaj i mekoću te je podložnija lomljenju.

Sve ove promjene rezultiraju gubitkom elastičnosti i mijenjaju teksture kose, čineći je manje otpornom na oštećenja i manje privlačnom. O boji da i ne govorimo! Ona postaje “mutna” i beživotna. Stoga je važno redovito provoditi detoksikaciju kose kako biste uklonili metale i druge nepoželjne tvari te očuvali boju, zdravlje, elastičnost i teksturu svoje kose.

Ali, ne brinite, niste nemoćni! Pobijedite neželjene rezultate boje, pucanje kose i gubitak boje uz nove revolucionarne proizvode omiljenog brenda profesionalaca za kosu diljem svijeta – Keune Cleanse Mist i Keune Revive Balm.

Za učinkovito uklanjanje metala

Cleanse Mist predstavlja odgovor na vječiti izazov – očuvanje boje i zdravlja kose. Ovaj profesionalni sprej za uklanjanje metala koristi naprednu tehnologiju helatnih molekula kako bi neutralizirao metale duboko unutar vlasi kose.

Često zanemareni metali poput bakra mogu dramatično utjecati na rezultate bojanja, dovodeći do neželjenih nijansi i lomljenja kose. Cleanse Mist ne služi samo otklanjanju tih metala, već je rješenje koje postavlja novi standard u očuvanju boje. Djeluje brzo i uklanja do 86% bakra u samo jednom nanošenju. Rezultat je čista kosa i besprijekorno očuvana boja. Kroz neutralizaciju metala, Cleanse Mist čini kosu otpornijom na lomljenje, pružajući ne samo željenu boju, već i snažnu, zdravu kosu.

Za njegovanu i obnovljenu kosu

Dok Cleanse Mist čuva boju kose, Revive Balm brine o njezi. Ovaj balzam za jačanje kose osnažuje kosu i pruža nevjerojatnu dugotrajnost boje. Obnavlja do 73% oštećene kose, ostavljajući je mekom, sjajnom i revitaliziranom. Revive Balm čuva 95% boje čak i nakon 5 tjedana, pružajući dugotrajnu svježinu i intenzitet.

Ne radi se samo o estetskom proizvodu, već o savezniku u očuvanju zdravlja kose prilikom stiliziranja jer djeluje i kao zaštita od topline. S 90% prirodnih sastojaka, usklađuje učinkovitost i nježnost prema vašoj kosi.

Keune Cleanse Mist dostupan je u svim Keune frizerskim salonima, a Revive Balm možete potražiti i na Keune webshopu.

Pročitajte još i ...