Uživo dr. Toni Visković: Grudni implantati s doživotnom garancijom

Povećanje grudi jedna je od onih tema čija popularnost ne jenjava. Izniman razvoj estetske kirurgije posljednjih nam je desetljeća donio napredak o kakvom smo mogli samo sanjati – materijali su kvalitetniji, tehnike sofisticirane, liječnici iskusniji i educiraniji, a tehnologija je napravila takve pomake da je ideja o grudima umjetnog izgleda odavno bespredmetna.

No, neka se pitanja ponavljaju već godinama – a među njima prednjače ona o sigurnosti implantata, njihovoj kvaliteti, trajanju rezultata, mogućom komplikacijama i rizicima te povezanosti povećanja grudi s BIA-ALCL limfomom. Kako bismo otklonili sve sumnje i uživo odgovorili na sva pitanja koja zanimaju naše gledateljice, uživo smo u Instagram live javljanju ugostili dr. med. Tonija Viskovića, specijalizanta kirurgije, koji nam je bez susprezanja otkrio sve o najnovijoj generaciji implantata, njihovim prednostima, ali i činjenici da posjeduju – doživotnu garanciju.

Nekoliko zanimljivih odgovora vam donosimo u nastavku, a ostatak vas čeka na Instagram profilu Estetica.hr na OVOM LINKU. 

Za početak, krenuli smo od najčešće postavljanog pitanja koje zanima i liječnike, ali i sve dame koje razmišljaju o povećanju grudi – a to je sigurnost.

Koji su rizici ugradnje grudnih implantata?

“Kada govorimo o grudnim implantatima, moramo se osvrnuti na posljednjih 60-ak godina, jer se od njihovih početaka do danas mnogo toga promijenilo, a prvenstveno materijali i punjenja. Današnji implantati, konkretno GC Aesthetics implantati imaju izrazito visok stupanj sigurnosti. Nove tehnologije su doprinijele tome da implantati budu što sigurniji, napredovala je medicina, a napredovali su i liječnici, tako da je i stupanj sigurnosti izrazito visok.”

Razgovarat ćemo i o kompaniji GC Aesthetic i njihovim implantatima, čija je tradicija duga 40 godina, a djeluju diljem svijeta. Kako se kompanija razvijala?

“GC Aesthetics je zaista kompanija na svjetskom glasu i na samom je vrhu u pogledu proizvodnje implantata. O njihovoj veličini govori i činjenica da su zastupljeni na svim kontinentima – u preko 70 zemalja na svijetu.”

Prati li Hrvatska trendove u području implantologije? Jesu li implantati prisutni na našem tržištu jednako kvalitetni kao implantati u ostatku svijeta?

“U Hrvatskoj postoji veliki broj kirurga na visokom nivou te bi bila prava šteta da implantati s kojima rade nisu na jednakoj razini. Što se tiče GC Aesthetic implantata na hrvatskom tržištu, oni su kod nas dostupni već 10 godina, a u posljednje tri godine njihov je zastupnik i distributer tvrtka Med-Line, koja nam omogućava da radimo s ovim vrhunskim implantatima. Svaki implantat GC Aesthetics koji dobije certifikat u Dublinu jednak je kvalitetom, neovisno u kojem se kraju svijeta koristi. Pacijentice mogu biti potpuno opuštene i mirne kad je kvaliteta implantata u pitanju”.

Kakve grudi preferiraju Hrvatice? Jesmo li vođene motom “manje je više” ili je želja za osebujnim dekolteom prevladala?

“Zaista je nezahvalno govoriti o postocima žena koje preferiraju manje grudi ili veći dekolte – no, mogu vam reći da Hrvatice zaista slušaju savjete kirurga. Kirurzi su na prvom mjestu liječnici i stavljaju zdravlje prije svega, tako da savjetujemo pacijentice ono što je za njih najbolje. S Hrvaticama se zaista može postići dogovor – nađemo se najčešće u zlatnoj sredini – između njihovih želja i onoga što je za njih najbolje.”

dr. Tonija Viskovića upitali smo još mnoga pitanja – Kome su sve namijenjeni grudni implantati GC Aesthetics? Koriste li se isključivo u estetske svrhe ili su prikladni i za rekonstrukciju nakon malignih oboljenja? Postoji li doista povezanost između ugradnje grudnih implantata i BIA-ALCL limfoma, koji je stupanj rizika, po kojim simptomima prepoznati ovaj oblik bolesti te koliko je rizik od nastanka limfoma kod GC Aesthetics implantata? Kako implantat može imati doživotnu garanciju i što to zapravo znači?

Sve ove odgovore saznajte u snimci na OVOM LINKU na našem Instagram profilu.

Pročitajte još i ...