Viktorija Đonlić Rađa: “Vidiš ona stabla na Marjanu? Iza svakog stoje moje 2 kile“

Viktoriju Đonlić Rađu upoznala sam jednog babljeg ljeta u Splitu kada smo surađivale na Keuneovoj kampanji za kosu. Došla je na snimanje bez trunke šminke, u kratkim hlačama i tenisicama. Gledala sam njezino lice, na pragu 40-ih. Imala je divna putena usta, dvije nemale bore smijalice i podočnjake do poda i bila apsolutno neodoljiva – prelijepa, zrela žena isklesanog tijela i one magnetske, zavodljive splitske drskosti na koju je teško ne biti pomalo ljubomoran.

Mnogi ne znaju da je Viki u svakoj trudnoći nakupila po 40 kilograma. Kada sam je pitala kako ih je uspjela skinuti, rekla mi je: „Nekome mater u nasljedstvo ostavi 2000 kvadrata zemlje, a meni je ostavila da se nadebljam u trudnoći (op. i Viktorijina mama također je dobila veliki broj kilograma u trudnoći). Kako sam smršavila?! Vidiš ona stabla na Marjanu? Pa iza svakog stoje moje 2 kile“.

Znači oni su SVE❤️❤️❤️❤️❤️ Love ELFS #loveelfs #elfstyle #fashion #birthday #sorprise #love

A post shared by Viktorija7 (@viktorija7777) on

Koliko ti je dugo trebalo da dođeš na današnju kilažu?
Prije svega, hvala ti na ovim lijepim riječima. Trebalo mi je 6 – 7 mjeseci da skinem svu prekomjernu kilažu, a moram napomenuti i da sam dojila oba puta 8 – 9 mjeseci. Dobra volja, pravilna prehrana i tjelovježba stvarno su imali dobar učinak, samo treba istinski htjeti.

Zaljubljena u trening,al stvarno?#vladvitas utorkom trening od srijede?

A post shared by Viktorija7 (@viktorija7777) on

Kakva ti je bila koža nakon gubitka toliko puno kilograma?
Tolika kilaža ne može se ne vidjeti na koži, tj. gubitak tolikih kilograma. Međutim, ako vježbaš redovito i unosiš dovoljno tekućine, sve se to dovede u red bez problema. Moja koža popucala je već u pubertetu jer sam naglo izrasla, a i tada sam već gubila neke kilograme. Toga sam se najviše bojala u trudnoći, međutim, pukla je samo jedna strija na trbuhu dan prije poroda. Cijeli dan sam plakala!

Vidiš li danas na koži posljedice gubitka tih 40 kilograma?
Pa posljedice vidim samo na koži, ali prijateljice mi kažu da to vidim samo ja. Da se nisam bavila sportom prije trudnoća, danas bi posljedice bile zaista puno veće. Stradala bi mi leđa, zglobovi i tko zna što još.

#millipointtwo #fashion #jeans #custommade #summer #model #love #happybirthday #friends ❤️❤️❤️❤️

A post shared by Viktorija7 (@viktorija7777) on

Jesi li prvo otišla kod nekog estetskog kirurga i pitala da ti maknu sav višak?
Privatno sam dobra s doktorom Glumičićem i nikada, ali nikada mi nije palo na pamet zbog toga kod njega tražiti pomoć jer znam da od toga nikada nitko nije dobio željeni učinak ako se nije oznojio i pazio na prehranu.

Kako si se upustila u avanturu „želim vježbati svaki dan“?
Počela sam redovito vježbati kad mi je bilo 19 godina. Naime, kada živiš sa sportašem, to nekako dođe kao neizbježno. Svakodnevno me „pilao“ oko vježbanja: kad ćeš, jesi li, hoćeš li više, još nisi, što ti misliš i slično, i onda sam se jedan dan naljutila i počela vježbati te sam od tada profesionalni amater. Nije bilo lako. Na početku sam čak priželjkivala da slomim nogu pa da ne moram više vježbati. Totalno ludo.

Naravno, uz dobar trening jako je važna i pravilna i dobra prehrana. Često se znalo dogoditi da me svi za stolom napadaju zato što ne jedem ili da me nagovaraju na jelo, ali pokazalo se da sam, što se toga tiče, stvarno čvrst karakter. Vjerujte, ni to nije bilo lako. Isprobavala sam različite metode, ali na kraju je najvažnija stvar koju sam shvatila da se ne smijem izgladnjivati. Zapravo treba jesti. Treba dobro jesti.

viki-vjezba

Ima li dana kada kažeš: „Boli me briga“ i smažeš npr. čokoladnu tortu, paštetu s bijelim kruhom, i to nakon njoka i pašticade?
Naravno da mi pukne film i da se najedem. Recimo ljeti, kad se mnogima ne jede, ja se opuštam. Prošlo sam ljeto spavala s čokoladom u krevetu. Šalu na stranu, svi mi trebamo cheat meal.

Uvijek kad ti udijelim kompliment kako imaš super tijelo, stisneš bedro da mi pokažeš da imaš celulita. To me baš živcira, znaš? Kako tretiraš taj svoj tobožnji celulit?
Probala sam razne kreme i masaže, ali opet ponavljam – sport i dobra prehrana. I, naravno, nikad nisam zadovoljna, kao i svaka žena. Uvijek mislim da imam celulita, da mogu bolje, ali to je ono što me motivira i vuče.

foto-sime-eskinja
Foto: Šime Eškinja

Što misliš o botoxu i filerima? Znam da sam te pitala zašto ne odeš na tretmanu filerima i botoxom, pa si mi rekla: „Nemam ti ja stara vrimena za to, dica, njihove aktivnosti, treninzi, ode vrime.“
Obožavam i filere, pa čak i botox, ali samo ako je napravljeno umjereno i decentno. Grozno je što sve žene naprave od svojih lijepih lica jer nemaju mjeru, jer pretjeraju. Volim i dostojanstveno starenje. Onaj klišej „svaka moja bora ima svoju priču“ zvuči mi jako dobro.

Rekla si mi da si kao 20-godišnjakinja bila na liposukciji i da to više nikada ne bi ponovila. Zašto?
Ne! Još gore! Sa 17 sam išla na liposukciju jer sam mislila da je to lakši put. Bila sam mlada i tvrdoglava i napravila to. Ostale su mi rupe na bedrima i napravila sam zapravo više štete nego koristi. Nakon dvije godine otišla sam Glumičiću i on je popravio situaciju, ali nikad više to nije to.

#tb #summer #photoshoot

A post shared by Viktorija7 (@viktorija7777) on

Foto: Miho Bakalić (naslovna), Šime Eškinja; Instagram

Pročitajte još i ...