Vrijeme je za retinol: Ovo su izvrsni serumi koje vrijedi isprobati

Retinol je poznat po svojim anti-aging svojstvima i koristi se za tretiranje raznih kožnih problema, uključujući bore, fine linije, hiperpigmentaciju, akne i neujednačen ten. Stoga ne čudi činjenica da su serumi s retinolom jedan od skincare proizvoda koji mnogi naprosto obožavaju.

Postoji niz dobrobiti koje vaša koža propušta ako nemate ovaj čudesni sastojak u svojoj rutini njege kože.

English fashion model Irish Law, daughter of Jude Law and Sadie Frost stars in 'Essentials' collection of Burberry Beauty., Image: 326950641, License: Rights-managed, Restrictions: EDITORIAL USE ONLY, Model Release: no, Credit line: Profimedia, Balawa Pics

Što je retinol serum?

Serumi s retinolom su proizvodi za njegu kože koji sadrže aktivni sastojak retinol, koji je oblik vitamina A. Retinoidi se pretvaraju u retinoičnu kiselinu uz pomoć drugih sastojaka, poput enzima i proteina, koji zatim djeluju na različite probleme kože. U slobodnoj prodaji se najčešće mogu pronaći retinol serumi za lice i kreme s retinolom, a jačinom variraju od 0,1 % (kreme s retinolom za područje oko očiju i kreme za proširene pore) pa sve do 1 posto (snažni retinol serumi protiv bora, akni i pigmentacijskih mrlja).

Pomažu potaknuti obnovu stanica kože potičući proizvodnju kolagena i ubrzavajući procese regeneracije kože. Redovita upotreba seruma retinola može rezultirati glađom, čvršćom i mlađom kožom.

Važno je napomenuti da retinol može iritirati kožu koja je preosjetljiva pa se preporučuje postupno uvođenje proizvoda u rutinu njege kože kako bi se izbjegle moguće nuspojave poput crvenila, suhoće i ljuštenja kože. Također se preporučuje korištenje seruma  u kombinaciji s kvalitetnom hidratantnom kremom i zaštitom od sunca kako bi se održala zdrava i zaštićena koža. Ako tek počinjete koristiti proizvode s retinolom, preporučujemo da za početak izaberete one s manjom koncentracijom retinola te da ih prvih nekoliko tjedana koristite svaki drugi ili treći dan.

La Roche – Posay Retinol b3 serum

Retinol b3 serum je koncentrirani serum protiv bora, obnavljajuć i regenerirajuć, čak i za osjetljivu kožu. Pomaže u ispravljanju dubokih bora, tankih linija i neujednačenosti tena. Koži pruža glađi i blistaviji izgled.

Kombinacija čistog i postupno oslobađajućeg retinola omogućava neprekidno pružanje značajnog korektivnog djelovanja, uzimajući u obzir prag tolerancije kože.

Redovitom upotrebom seruma koža postupno obnavlja čvrstoću i ispravljaju se znakovi fotostarenja.

Dermalogica Dynamic Skin Retinol Serum

Dermalogica Dynamic Skin Retinol Serum je noćni serum s visokim udjelom retinola. Sadrži 3,5% retinoidnog kompleksa koji učinkovito djeluje na bore i fine linije, ujednačava teksturu i boju kože te smanjuje vidljivost pora. Umirujući skvalan i beta glukan hidratiziraju, njeguju i jačaju otpornost kože.

Retinol poboljšava teksturu i čvrstoću kože i posvjetljuje tamne mrlje. Inkapsulirane sfere retinola sadrže retinol koji se postupno otpušta, djeluje na plitke i duboke bore te izjednačava boju kože. Granaktivni retinoid (ester retinola) zaglađuje, ublažava fine linije i bore, smanjuje vidljivost pora i ujednačava ten. Retinol Booster tehnologija (spoj retinola i hidroksi stearinske kiseline) potiče snažnije djelovanje samog retinola odnosno retinoične kiseline.

Kiehl’s  Retinol Fast Release Wrinkle-Reducing Night Serum

Kiehl’s  Retinol Fast Release Wrinkle-Reducing Night Serum je snažni noćni serum bogat retinolom pomaže ubrzati obnovu površinskih stanica kože za vidljivo umanjene fine linije, bore i duboke bore.

Ovaj brzodjelujući noćni serum s 0,3 % retinola ubrzava obnavljanje površinskih stanica kože s pomoću retinola koji prodire do 15 površinskih slojeva kože. Doživite vidljivo smanjenje finih linija u samo 5 dana, a vidljivo smanjenje dubokih bora za 2 tjedna. Kako bi se osigurala maksimalna učinkovitost, njegovo inovativno pakiranje izolira visoku koncentraciju čistog retinola u prahu tako da se može svježe umiješati u serum nakon prve upotrebe. Uz kontinuiranu upotrebu, ovaj noćni serum s retinolom pomaže koži da izgleda obnovljeno za vidljivo glatki i pomlađeni izgled kože.

Biotherm Night Serum za njegu lica

Biotherm Night Serum suprotstavlja se znakovima starenja kože i podržava regeneraciju vlastitih stanica kože. Lagana tekstura sadrži 0,25 % retinola, koji utječe na regeneraciju kože i zaglađivanje finih linija, čime smanjuje bore, ujednačava ten i poboljšava ukupnu kvalitetu kože. Također sadrži 1 % Life Planktona, koji u sebi ima hranjive tvari, vitamine, minerale i aminokiseline koje pomažu u obnovi i zaštiti kože.

Ostali aktivni sastojci, poput 3 % niacinamida i hijaluronske kiseline, također pomažu u zaštiti i umirivanju kože te potiču ujednačeniji ten. Za najbolje rezultate, važno je uvrstiti ovaj serum u svoju rutinu polako i uvijek koristiti zaštitu od sunca tijekom dana, jer retinol može povećati osjetljivost kože na UV zračenje.

Vichy Liftactiv Retinol Specialist Serum

Vichy Liftactiv Retinol Specialist Serum obogaćen je vrhunskim kompleksom protiv starenja i ciljano uklanja sve vrste bora, pa i najdublje. Ovaj serum pospješuje obnovu stanica, vraća koži gustoću i smanjuje pojavu sitnih linija i bora. Koža je zaglađenija, blistava i obnovljena.​

Retinol Guard tehnologija omogućava sigurnu i duboku isporuku najsnažnijeg oblika čistog retinola u kožu.

Kako bi optimizirao efikasnost retinola u kućnoj skincare rutini, Vichy je lansirao Liftactiv Retinol Specialist Serum koji se sastoji od 0,2% čistog retinola obogaćenog probiotičkim frakcijama i biopeptitidima koji jačaju njegov anti-age učinak. U kombinaciji, probiotičke frakcije ublažavaju nuspojave retinola poput crvenila i iritacije koje se mogu javiti ako se retinol u rutinu ne uvodi postepeno ili se ne zaokruži sa SPF-om. Ujedinjujući ga s probiotičkim frakcijama, Vichy je maksimizirao učinkovitost retinola čineći Liftactiv Retinol Specialist Serum prikladnim za korištenje i na najosjetljivijim tipovima kože.

Pročitajte još i ...