Kako bi Barbie lutka izgledala kao stvarna žena?

Barbie lutka obilježila je djetinjstvo milijuna djevojčica. Plavokosa „savršena“ lutka donijela je pravu beauty revoluciju, a njezine naizgled savršene proporcije često su prikazivane kao definicija idealnog ženskog tijela. No, tako je samo u teoriji – kada bi Barbie bila živa, proporcije njezina tijela bile bi takve da ne bi mogla stajati na nogama.

Barbie celebrates 50 years as the worldŐs most popular fashion doll by unveiling a new face . the new Bathing Suit Barbie doll is a modernized version of the original 1959 doll. She has a new face with a more natural look, including a thinner jaw line, more almond-shaped eyes, fuller lips and a softer makeup using shimmery pink lip shades and neutral eye colors.Ę OPS: The new Barbie Picture supplied by Ferrari, Image: 30396555, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Ferrari

Struk od 45 cm

Lutka Barbie pretvorena u živu osobu bila bi visoka 175 cm. Opseg njezinih grudi bio bi 99 cm, struk 45 cm, a bokovi 83 cm (u nekim verzijama 73 cm) dok bi broj noge bio samo 35. S takvim proporcijama pitanje je bi li uopće mogla stajati na nogama.

Kako je prenio CBS news, vjerojatno ne bi imala menstruaciju zbog pothranjenosti jer bi njezina težina bila oko 49 kg, što je BMI (indeks tjelesne mase) 16,24, dok je normalan BMI od 18,5 do 24,9.

, Image: 136113227, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Alamy

Osim toga, njezina glava u odnosu na tijelo djelovala bi preveliko, opseg bicepsa iznosio bi tek oko 17 cm, a vrata oko 23 cm, prenio je Daily Mail. S godinama se lutka mijenjala, pa je 1998. njezin struk malo povećan, a grudi smanjene.

„Živuća Barbie“

Iako žene u ordinacije plastične kirurgije posljednjih godina radije odlaze s fotografijom Kim Kardashian, postoje i oni slučajevi gdje je upravo Barbie i dalje predmet želje. Naravno, ove je dimenzije gotovo nemoguće provesti u stvarnost i rezultati bi bili zastrašujući, no Valeria Lukyanova poznata je kao živuća Barbie zbog niza operacija kojima se podvrgnula ne bi li izgledala kao popularna lutka.

Pročitajte još i ...