Donosimo najkompletniji plan za eliminiranje celulita prije mora

Ljepota je, reći će neki, u oku promatrača. A taj promatrač, barem ako gledamo kroz povijest, definitivno ima različite standarde. Ono što se smatra lijepim u jednom razdoblju ili kulturi može biti oprečno onome od onoga što se cijeni u drugom. U drevnom Egiptu, ljepota je bila povezana sa simetrijom i harmonijom, a vitko tijelo s visokim strukom smatralo se idealom ljepote. U drevnoj Grčkoj, bila je povezana s proporcijama, simetrijom i fizičkom snagom. Kipovi iz tog razdoblja često prikazuju atletska tijela s jasno definiranim mišićima. Tijekom renesanse pak punije figure i bujni oblici smatrani su idealom ljepote. Blijeda koža, dugi uvojci i puni bokovi bili su poželjni atributi…

Najgora ženska estetska noćna mora

Međutim, nismo zamijetili da je itko ikada glorificirao celulit, mrsku narančinu kožu koja je, barem tako kažu istraživanja, jedna od najgorih ženskih estetskih noćnih mora. Iako je često posljedica viška masnog tkiva, narančina kora neće nestati ako smršavimo jer je njegov nastanak, zapravo, prouzročen oslabljenim vezivnim tkivom.

Svaka osoba pod kožom ima naslage masnog tkiva, a kad ono stvori pritisak na mrežu vezivnih vlakana koja spajaju kožu i mišiće, ta će vlakna s vremenom oslabiti i omogućiti masnim stanicama prolazak, nakon čega se će one skupiti u gustim kvržicama ispod kože. Iz tog se razloga pojavljuju i neprivlačna udubljenja na koži, jer se gornji sloj počinje nabirati pod pritiskom kvržica masnih stanica.

Problem vezan isključivo uz žene

Udubine i izbočine masnog i vezivnog tkiva uvelike utječu i na teksturu kože, koja postaje opuštena, neravne površine i stanjena na mjestima izraženog celulita. Iako nakupljanje viška kilograma čini celulit još vidljivijim, liječnici tvrde kako je njegov nastanak uvelike genetski uvjetovan i neovisan o životnom stilu. Poznato je da se celulit smatra problemom vezanim isključivo uz žene, što je i biološki opravdano. Vezivna vlakna između mišića i kože kod žena su vertikalna, pa se potkožno masno tkivo može lako provući između njih, dok su vezivna vlakna kod muškaraca križno isprepletena, što ne dozvoljava masnim jastučićima da se provlači kroz njih.

Osim loše prehrane, slabe cirkulacije, genetike, starenja, nedovoljnog unosa tekućine i vježbanja, ključan faktor za razvoj celulita je i estrogen, ženski spolni hormon. On s vremenom omekšava vezivna tkiva, zbog čega se ona rastežu, gube čvrstoću i dopuštaju masnim stanicama da prođu kroz “pukotine” – a upravo se te pukotine manifestiraju na površini kože u vidu omražene narančine kore.

Ovaj neestetski problem češći je nego što mislite. Prema nekim istraživanjima, 93% žena ima celulit, neovisno o tjelesnoj težini, formi i tipu građe tijela. Odgovor kako mu “doskočiti” sinergijskim pristupom potražili smo kod naše omiljene stručnjakinje u čije se ruke prepuštaju brojne poznate Hrvatice.

Dr. Jeannette Gjurić, osnivačica i vlasnica holističkog centra Koncept 5 elemenata

Poznata po holističkom pristupu, optimizmu, ekspertizi i personaliziranim tretmanima, dr. Jeannette Gjurić, osnivačica i vlasnica omiljenog holističkog centra Koncept pet elemenata, adresa je na kojoj vas čeka ne samo personaliziran pristup nego i najbolji uređaji i tretmani uz koje narančina kora nema šanse.

Spajajući modernu zapadnjačku medicinu, tradicionalna istočnjačka učenja, nutricionizam, alternativne metode i cjelovit pristup tijelu, dr. Gjurić stekla je povjerenje žena i muškaraca koji svom tijelu i duhu žele samo najbolje.

Personaliziran holistički pristup

“Nutricionističkim savjetovanjem, u kombinaciji s dijagnostikom biorezonance, procjenjuju se trenutačno zdravstveno stanje, postoji li poremećaj crijevnog mikrobioma, je li usporen metabolizam, koje namirnice nisu pogodne, itd.” kaže naša sugovornica i dodaje kako se nakon toga određuju daljnji tretmani. Svaki klijent u sklopu savjetovanja uči i kako izabrati i kombinirati zdrave namirnice te tako poboljšati svoje psihofizičko zdravlje.

U skladu s problemom koji muči pacijenta, usporeni metabolizam, loše podnošenje masne hrane, zadržavanje tekućine, osjećaj teških nogu, jede li kompulzivno i osjeća žudnju za hranom, je li problem održati težinu, određuje se fitoterapija, odnosno mješavina biljaka u obliku EPS-a koje je potrebno uzimati, kao i individualni plan prehrane za svakog pacijenta. Vrlo često, kaže dr. Gjurić, uključi probiotike koji pogoduju metabolizmu i mijenjaju omjer tzv. firmikuta i bakteroida.

Endospheres terapija za oblikovanje i zatezanje kože

Kao dragocjenog saveznika u tretiranju celulita, doktorica ističe Endospheres terapiju, koja kompresivnim mikrovibracijama niske frekvencije vidno smanjuje celulit, snažno djeluje na mišiće te povoljno djeluje na kožu i limfni sustav.

“Masno tkivo je slabo prokrvljeno, a metabolizam zbog toga sporiji. S obzirom na to da su na područjima na kojima su prisutne masne naslage i celulit adipociti povećani, a stupanj fibroze među stanicama visok, kompresivna mikrovibracija ubrzava cirkulaciju te potiče stvaranje novih krvnih žilica – što dovodi do bolje prokrvljenosti i smanjenja celulita. Uz to, Endospheres terapijom možemo konturirati pojedine dijelove tijela, potaknuti stvaranje kolagena i zatezanje kože, smanjiti natečenost i ubrzati protok tekućine, ali i ubrzati metabolizam i stimulirati aktivnost mišića”, objašnjava dr. Gjurić.

Na kraju, dr. Gjurić preporučuje Udwarthanam – ajurvedski terapeutski piling dubokog tkiva pri kojemu se topla smjesa ulja i biljnog praha nanosi po tijelu intenzivnim potezima, tako da utječu na opći metabolizam, cirkulaciju, limfni tok, metabolizam masti i tromost.

“Kako bismo pojačali dobrobiti ove specifične masaže te izlučivanje toksina i sluzi iz tijela, udwarthanu ćemo završiti swedanom, ajurvedskom saunom i ljekovitim biljem koje berem u Istri. Ova se kombinacija bez problema radi i ljeti jer je glava izvan saune”, pojašnjava nam naša doktorica te dodaje kako provođenje barem nekoliko udwarthanam tretmana uzastopno ili periodično pomaže u postizanju dugotrajnih rezultata.

Za kraj, u stručnim rukama, uz sinergijski pristup, još uvijek prije godišnjih odmora i “uskakanja” u kupaće kostime stignete izvući najbolje iz svoje figure! Za više informacija možete se javiti OVDJE.

Pročitajte još i ...