Estetski zahvati u pedesetima: kako zategnuti lice i vrat, podignuti kapke, vratiti koži svježinu…

Pedesete su godine kada se ženama u životu događaju brojne promjene. Ako se zadržimo samo na onim fizičkim, povezanim s kožom, to je razdoblje kada dolazi do opadanja razine estrogena što za posljedicu ima smanjenje čvrstoće lica i isušivanje kože. Zbog raznih promjena smanjuje se ukupna kvaliteta kože, dolazi do promjena na licu u vidu opuštenosti, a godine se počinju otkrivati i na vratu…

SANDRA BULLOCK @ the Los Angeles premiere of 'Minions' held @ the Shrine. June 27, 2015, Image: 251174171, License: Rights-managed, Restrictions: AMERICA, Model Release: no, Credit line: Profimedia, Visual

Lifting lica i vrata

S obzirom na opuštanje kože lica i sve izraženije bore, za pomlađivanje lica potrebno je podignuti i zategnuti opuštene dijelove. Jedan od najefikasnijih zahvata kojima se to izvodi jest face lifting s kojim je najbolje kombinirati neck lifting. Lice i vrat dio su iste slike, stoga je uzaludno pomladiti lice, a dopustiti vratu da otkrije godine. Učinak liftinga traje pet i više godina te se njime uspješno briše i do desetak godina.

Nekad se ti zahvati rade u kombinaciji s uklanjanjem podbratka, o čemu više možete pročitati OVDJE.

Ako je koža manje opuštena, lice se može pomladiti i podignuti i tretmanom koncima Silhouette soft. Radi se o tretmanu u kojem se lice podiiže specijalnim nitima. Niti su biokompatibilne i biorazgradive te nakon umetanja oko 3 – 5 mm u tkivo dovode do trenutačnog zatezanja i podizanja kože, a potom i stimuliranja sinteze kolagena. Učinak pomlađivanja takvom metodom traje 18 – 24 mjeseca, a rezultati se poboljšavaju s vremenom jer dolazi do sinteze kolagena. O tome kakav može biti efekt ovog zahvata, pročitajte OVDJE.

Fileri i botox

Fileri i botox pomoći će u ublažavanju bora. Kombinacijom filera i botoxa može se osvježiti lice, a u rukama iskusnog liječnika može se postići prirodan izgled i na taj način odgoditi potreba za kirurškim face liftingom.

Botox se koristi za bore u području čela, između obrva i oko očiju i daje izvrsne rezultate, dok su dermalni fileri odlični za popunjavanje područja na kojima nedostaje volumena, kao i za popunjavanje bora lica. Ako se uočava i gubitak u punoći usana, hijaluronskom kiselinom one se mogu popuniti i pomladiti, a može se vratiti i volumen jagodicama.

Demi Moore @ the 2016 LACMA Art + Film Gala held @ the LACMA. October 29, 2016, Image: 304280544, License: Rights-managed, Restrictions: AMERICA, Model Release: no, Credit line: Profimedia, Visual

Ujednačen ten

Mrlje na koži, crvenilo i proširene pore također su neka od obilježja kože s kojima se susreću dame u pedesetima. Laserima se mogu ukloniti različite nepravilnosti na koži. Radi se o jednom od brojnih tretmana rejuvenacije lica kojim se potiče sinteza kolagena i elastina te se na taj način uklanjanju bore, što licu daje mladolikost i svježiji izgled.

Kada dođe do spuštenih kapaka

S obzirom na opuštanje kože, dolazi i do spuštanja očnih kapaka, stoga je u pedesetima blefaroplastika vrlo čest izbor kao relativno jednostavna metoda koja dramatično pomlađuje. Tijekom zahvata o kojem možete čitati OVDJE odstranjuje se višak kože i masnog tkiva na gornjim i/ili donjim kapcima. Pristup masnom tkivu omogućuju rezovi koji prate prirodne kožne nabore, bilo na gornjima ili donjim kapcima, a blefaroplastikom se vrlo učinkovito briše i do deset godina s lica.

Ovi su zahvati, među ostalim, na raspolaganju u Poliklinici Arcadia, Poliklinici Duduković, Poliklinici Bagatin, ordinaciji MM Medestetica

Pročitajte još i ...