Ljeto na Mediteranu kako ga vidi Diptyque

“…Između valova i čempresa, rendez-vous pod suncem…”

Ovako kultna pariška parfumerska kuća Diptyque opisuje svoju ovogodišnju ljetnu mirisnu kolekciju, u cijelosti posvećenu Mediteranu. Nadahnuta oblicima i bojama mediteranske prirode, donosi sunčane, prštave i sjajne kreacije koje je ilustrirao francuski umjetnik Matthieu Cossé.

Slično kao i prošle godine, kolekcija sadrži vibrantni miris Ilio, u varijanti Eau de Toilette i Hair mist. Ime Ilio dolazi od grčke riječi ilios, što znači Sunce, a mirisna je kreacija čisto ljeto, zatvoreno u bočicu. Dašak vrućeg ljetnog zraka kroz koji se probijaju opojni mirisi cvijeća i voća. Razvedrit će vas i osvježiti tijekom toplih ljetnih dana, uz note bergamota, irisa i jasmina.

Tu su još i svijeća Citronelle koja će vas za vrućih ljetnih večeri najelegantnije moguće štititi od komaraca, zatim difuzor kao i mini svijeće Citronelle, Verveine i Feuille de Lavande. Kolekciju zaokružuju Citronelle & Geranium Summer Body Spray i multi-use Vinaigre de Toilette.

Opalno plava, madras narančasta i žad zelena – to su boje koje prizivaju delikatnu ljepotu mozaika i antičke keramike, a umjetnici Matthieu Cossé i Coco Brun koristili su ih kao inspiraciju za svoje ilustracije. S brojnim referencama na francusku Provansu, sjevernoafričke soukove i talijansku dolce vitu, ova je kolekcija prava oda Mediteranu.

Mediteran kao muza

Mediteran i njegova magic oduvijek su bili poput muze za trojicu osnivača brenda Diptyque. Nazivali su ga ‘krajolikom duše’. Ovom kolekcijom to samo dodatno naglašavaju, budući da su sva trojica, kako su sami izjavili, ljubitelji antičke Grčke, Provanse i njezinih ljepota, obala Turske, talijanskih vila i brežuljaka, tržnica Sjeverne Arike te egipatskih i libijskih zanatskih radionica.

Osim mirisnog dijela kolekcije tu su i posude za svijeće, vaze, vrčevi, tanjuri i zdjele. Vaze su napravljene od Murano stakla, dok su posude za vaze ukrašene radosnim bojama.

Pariški umjetnik i dizajner Matthieu Cossé dizajnirao je limitiranu seriju emajliranih tanjura i vrčeva koji prizivaju djela Matissea i Cézannea.

Pročitajte još i ...