Doc. dr. sc. Aleksandar Milenović: Ovako izgleda makeover s 3 ml filera

„Učinite nešto s mojim podočnjacima, uvijek izgledam umorno“, ovim je riječima 39-godišnja Maja započela razgovor s doc. dr. sc. Aleksandrom Milenovićem iz zagrebačke Poliklinike Kustec.

Ovaj specijalist maksilofacijalne kirurgije te plastične i rekonstruktivne kirurgije glave i vrata odmah je znao točno o čemu pacijentica govori, a pred njim se našla nimalo lagana zadaća – minimalnim intervencijama osvježiti čitavo lice ove zaposlene majke čiji je dnevni ritam sve samo ne ležeran.

Prije tretmana

Problem koji često “leži“ iza umornih očiju

Iako je Maja istaknula kako su istaknuti podočnjaci i umoran izgled očiju njen najveći problem, dr. Milenović nije se baš u potpunosti složio.

„Problem je gotovo uvijek u obrazima – središnji dio lica potporu duguje visokim jagodicama i punim obrazima, a dok su oni čvrsti, i područje oko očiju doima se zategnuto i svježe, no čim se obrazi počnu opuštati – za sobom ‘povlače’ i tanku kožu donjih kapaka, a podočnjaci će postati izraženiji no ikada“, objašnjava liječnik.

Prije

Iz tog je razloga u pohodu na pomlađeni, osvježeni pogled doktor odlučio kombinirati Restylane klasični filer za popunjavanje brazde ispod oka koja stvara tamnu sjenu s Restylane Lyftom kako bi postigao laganu volumizaciju i lifting obraza te vratio području oko očiju nekadašnje čvrste konture.

Podočnjaci su zapravo samo iluzija tamne sjene

„Podočnjaci su zapravo samo tamna sjena, kod Maje nije riječ o vrećicama ili natečenim podočnjacima, već upravo o brazdi koja stvara iluziju tamne sjene“, tvrdi liječnik te dodaje kako je upravo ovaj tip podočnjaka idealan za tretman hijaluronskim filerima. U Majinom je slučaju, odmah nakon aplikacije Restylane filera u brazdu podočnjaka, tamna sjena nestala, a umornom izgledu očiju više nije bilo niti traga.

Uklanjanje sjene svakako je brzo rješenje, no pomlađivanje očiju zapravo mora doći u kompletu s pomlađivanjem cjelokupnog lica“, tvrdi ugledni kirurg, ističući kako je kod ovakvog postupka iznimno važan i alat.

„Iako se podočnjaci mogu tretirati i iglom, u pravilu koristim kanilu, jer je njen vrh tup, zbog čega je mnogo nježnija prema ovom delikatnom području“, ističe dr. Milenović.

Već nakon nekoliko trenutaka doktor je završio s regijom podočnjaka, a transformacija nam je vidljiva pred očima, što je oduševljeno komentirala i pacijentica.

Još jedan izdajnik godina

„Full face“ pristup podrazumijeva upravo to – sklad cijelog lica. Djelomično pomlađivanje, u kojem se fokusiramo na podočnjake ili obraze, bez da obuhvatimo i donju trećinu lica – koja je znakovima starenja itekako pogođena – jednostavno nema smisla, ističe dr. Milenović.

Osim regije oko očiju, linija čeljusti najveći je izdajnik godina, kako tvrdi zagrebački kirurg. A problem s kojim se pacijentica susreće jedan je od najčešćih, iako za njega ne postoji službeni hrvatski naziv.

„Čeljust nam se neprestano pomiče, mišići s godinama slabe, a masno tkivo pada pod utjecajem gravitacije, što s vremenom dovodi do stvaranja marionetskih linija i nastanka udubine na donjoj čeljusti poznate i kao prejowl sulcus. Neinvazivnim metodama opušteni mišić i spušteno masno tkivo ne možemo podignuti na nekadašnju poziciju, ali popunjavanjem te udubine filerom prevarit ćemo promatrača i kreirati iluziju da je linija donje čeljusti ravna i čvrsta“, objašnjava iskusni liječnik.

Ovim će jednostavnim postupkom čitava donja regija lica izgledati mlađe, čvršće i svježije, bez ijednog poteza nožem, a upravo se u tome krije nevjerojatna privlačnost estetske medicine – vrlo mala promjena dovest će do vizualno snažnog efekta liftinga, u što se uvjerila i pacijentica Maja. Restylane Lyft hijaluronski filer gušće je teksture, pruža dugotrajan i snažan efekt podizanja, zbog čega je idealan za tretiranje opuštene linije čeljusti.

„Snažna mogućnost lifting učinka ovog filera potrebna nam je kako bismo definirali čeljust, a apliciranjem u ključne točke na kutevima mandibule nadoknadit ćemo volumen i postići efekt zategnute čeljusti. Kombinacijom filera gušće i rjeđe teksture, Restylane Lyfta i Restylanea, postiže se lifting efekt uz istovremeno popunjavanje plićih bora“, objašnjava dr. Milenović.

Zaglađene bore na usnama

Maja je priznala da joj je ovo prvi posjet estetskom liječniku u životu, a s obzirom na rezultate – odabir liječnika nije požalila ni na trenutak. Čitav je makeover trajao svega pola sata, a završio je osvježavanjem usnica – zaglađivanjem dehidriranih bora, pri čemu je jedina Majina želja bila – potpuno prirodan izgled bez „patkastih“ usana.

Poslije (nakon 10 dana)

Doktor se za suptilne, ali izvrsne rezultate pobrinuo koristeći vrlo malu količinu Restylane filera, pri čemu je većinu proizvoda koncentrirao u dvjema točkama na donjoj usni, kako bi postigao prirodno udubljene na sredini, a postupak je završio malom količinom filera u vanjskim kutevima, što je rezultiralo trenutačnim podizanjem kuteva usana i uklanjanjem tužnog izraza lica, a bore na usnama u trenu su postale zaglađenije.

Prije i poslije (nakon 10 dana)
Prije i poslije (nakon 10 dana)
Poslije (nakon 10 dana)

Svjež i odmoran izgled bilo je cilj tretmana, a zadovoljna Maja komentirala nam je kako je bila u zabludi da će hijaluronski fileri potpuno i do neprepoznatljivosti promijeniti lice. Naime, oduševljena je suptilnim i prirodnim rezultatima, baš kao i njezina okolina od koje je dobila samo pozitivne reakcije. Kada se pogleda u ogledalo, otkriva, vidi vedriji izraz – lice izgleda odmorno, baš kao da je bila na dugom godišnjem odmoru.

Pročitajte i: Doc. dr. sc. Aleksandar Milenović – ovo su najzahtjevnije usne

Pročitajte još i ...