Mali, ali moćan – ovo je najučinkovitiji proizvod za lokalizirano tretiranje akni. Potvrdili dermatolozi

Za akne slobodno možemo reći da su jedna od najraširenijih kožnih bolesti na svijetu. Rijetko tko se s njima nije susreo u nekom periodu života. Osim adolescenata, u kojih su najučestalije, nerijetko pogađaju i osobe u zreloj dobi. Za njih nema jedinstvenog i univerzalnog lijeka, budući da na njih svakak koža drugačije reagira. Stoga je često, čak i uz stručnu dermatološku pomoć, potrebno iskušati nekoliko metoda liječenja kako bi se pronašla ona prava.

Ono što je sigurno jest da akne zahtijevaju cjelovit pristup liječenju, budući da su u korijenu njihova nastanka različiti faktori. A ono uključuje brojne korake – od temeljitog i pravilnog čišćenja, odabira adekvatnih sastojaka za njegu, zaštite kožne barijere, promjene prehrambenih navika pa do, u nekim slučajevima, i topikalne i oralne lijekove.

Dobra je vijest da postoje i specifični i ciljani proizvodi za lokalno sprječavanje akni koji daju fantastične i brze rezultate, a to je upravo ono što od njih očekujemo. U okviru natječaja Estetica Premium Product 2023 titulu najboljeg takvog proizvoda ponio je Novexpert Stop Akne Express.

 

 Stop Akne Express Stick proizvod je koji bismo uvijek željeli imati pri ruci. Diskretan, praktičan i učinkovit. Smiruje upalne procese na koži, ali i vidljivost akni. Odličan je za prevenciju – nanesite ga kod prvog osjećaja boli ili pojave crvenila (prije nego se akna formira). Ako je akna već vidljiva, nanesite Stop Akne Express na čistu kožu i ostavite najmanje 10 minuta prije nanošenja kreme ili šminke. Proizvod možete nanositi tri puta dnevno – ujutro nakon čišćenja lica, tijekom dana ako je moguće te navečer, 10 minuta nakon čišćenja lica, pred spavanje. Proizvod će brzo isušiti akne, zaustavit će nastanak akni koje još nisu vidljive, a ublažit će i crvenilo kože.

U nastavku pročitajte što su o ovom proizvodu rekle naše ugledne dermatologinje, članice žirija natječaja Estetica Premium Product 2023.

 

dr. sc. Jelena Meštrović Štefekov

“Riječ je o proizvodu koji sadrži cink glukonat, cink laktat i cink PCA, uz glutation, mliječnu kiselinu i Lactobacillus ferment. Stoga ciljanom aplikacijom na akne smiruje i skraćuje vrijeme trajanja upale. Najbolji rezultat postiže u samom začetku nastanka akne. Vrlo praktičan SOS preparat kojega je uvijek dobro imati pri ruci”, rekla je dr. Meštrović Štefekov.

 

Mikela Petković, dr. med., spec. dermatovenerologije

“Riječ je o proizvodu koji je vrlo praktičan i diskretan, a što je najvažnije – izuzetno učinkovit. Budući da kod pojave akni imamo samo jednu želju – riješiti ih se što prije, ovo je pravi proizvod kojim ćemo to i postići. Neizostavan je dio svake kozmetičke torbice, a obožavat će ga i tinejdžeri”, zaključila je dr. Mikela Petković.

Prim. dr. sc. Ružica Jurakić Tončić

“Ovo je pravi proizvod za prvu i hitnu pomoć kod pojave akni. Najbolje ga je nanijeti odmah, čim uočite izbijanje na koži ili vas na određenom mjestu na licu počne boljeti. Tada je i najučinkovitiji. Zbog njegove odlične formulacije, ali i praktičnosti primjene, odličan je saveznik u borbi protiv akni”, rekla je dr. Jurakić Tončić.

Pročitajte još i ...