Mezoterapija: tretman koji obnavlja kožu i čuva mladost

Miranda Kerr

Ako je vaša koža sivkasta, bez sjaja i s vidljivim sitnim borama, izvrstan ste kandidat za tretman mezoterapije. S obzirom na to da se starenje kože događa već u 20-ima, radi se o metodi koja se preporučuje u kasnim 20-ima kako bi se lice pomladilo, a starenje preveniralo.

Razina kolagena, elastina i hijalurona s godinama opada, a budući da se radi o tvarima neophodnima za održavanje zdrave kože i mladolikog izgleda, potrebno ih je ponovno pokrenuti u organizmu. To se postiže upravo tretmanom mezoterapije koji se provodi pomoću igle – u gornje slojeve kože apliciraju se revitalizirajući sastojci, čime oni dolaze i do dubljih dijelova kože. Postupak se obavlja mikroinjekcijama vitamina, minerala, aminokiselina i drugim farmaceutskim pripravcima koji su neophodni za zdravu kožu, a s godinama ih imamo sve manje. Aplikacijom vitamina, minerala i aminokiselina potiču se fibroblasti na produkciju kolagena, elastina i međustanične tvari te se stanice štite od oštećenja slobodnim radikalima.

Pristup je individualan i ovisi o stanju kože pa se, primjerice, u slučaju zrelije kože koristi veći postotak hijaluronske kiseline. Učinak je trenutan, tretman minimalno bolan, a eventualno crvenilo prolazi u roku nekoliko sati.

Gisele Bundchen for Pantene Pro-V.

Mezoterapijom do ljepše kose

Osim za regeneraciju kože, mezoterapijom se može tretirati i kosa, također, naravno, kroz kožu vlasišta. Tretmanom se sitnim ubodima u kožu apliciraju ljekovite tvari koje oživljavaju problematično vlasište. Iako mezoterapija već desetljećima ima veliku ulogu u terapiji kose, treba naglasiti kako se njome ne može riješiti problem ćelavosti, ali se može uvelike utjecati na kvalitetu dlake. Kao i u slučaju kože lica, terapijom se apliciraju mezoterapijski kokteli koji sadrže vitamine, minerale i aminokiseline koji dubinski hrane kosu, čineći je čvrstom i otpornom na vanjske utjecaje. Tako se potiče i regeneraciju folikula dlake, rast kose i hidratizaciju vlasišta. Mezoterapija usporava starenje kose i pojavu sijedih vlasi, zbog čega je dobro uvrstiti je u redovitu njegu za zdraviju kosu.

Iako je prva primjena mezoterapije bila u svrhu redukcije bolova, ona danas ima široku primjenu na području uljepšavanja. Ovom metodom se, između ostalog, poboljšava i cirkulacija, a dopremanjem aktivnih sastojaka u kožu, osigurava se podatnost, elastičnost, optimalna hidratacija i pomlađeni i ljepši izgled kože (i kose).

Pročitajte još i ...