Najefikasnija nekirurška metoda zatezanja lica

Koža na licu vam se već odavno počela mreškati, obrazi su izgubili mladenačku zategnutost, a zbog opuštene linije čeljusti i podbradak vam se čini izraženijim?

Niste jedini – početkom 40-ih kod većine se osoba događaju upravo ovakve promjene, a sve su one rezultat različitih faktora koje povezujemo sa starenjem lica: smanjene produkcije kolagena i elastina, smanjenih zaliha hijaluronske kiseline, razgradnje prirodnog masnog tkiva i gubitka prirodne napetosti lica.

Što kada lice nije spremno za kirurški facelifting, no potrebno mu je podizanje?

Iz tog se razloga mnoge žene upravo početkom 40-ih odluče „baciti“ u istraživanje mnogobrojnih anti-age tretmana i postupaka koji će s njihovog lica skinuti barem nekoliko godina. Činjenica je kako će izraženi višak opuštene kože lica, kakav primjećujemo u 60-ima, biti moguće u potpunosti odstraniti jedino kirurškim faceliftingom, no većina nas se susreće s istim problemom – naše lice nije „spremno“ za operaciju, no nikako se ne želimo pomiriti s činjenicom da svakog dana u ogledalu vidimo naborano, opušteno lice bez zdravog, čvrstog tonusa kože.

Koje nam opcije preostaju? Jedna od najuzbudljivijih na tržištu svakako su mezoniti – u svijetu poznate kao „thread lift“. Najveće zaljubljenice u estetske tretmane za ovaj su postupak već sigurno čule, no mnogim damama u Hrvatskoj on još nije dovoljno poznat.

Jedine potpuno nevidljive niti na tržištu

U čemu se krije tajna ovog nekirurškog liftinga i kako je moguće da u isto vrijeme zateže opuštenu kožu i iznutra je pomlađuje?

Bijou mezoniti uvoznika i distributera DNA Technologies predstavile su pravu revoluciju u svijetu estetske medicine, jer je riječ o jedinim lifting nitima na tržištu koje su potpuno prozirne te kod njih ne postoji mogućnost „naziranja“ kroz kožu, što se ponekad znalo događati u situacijama kad se kirurške niti koriste više puta.

Kako se koriste i što točno „rade“ našem licu?

Lifting lica nitima postupak je u kojem se koriste biorazgradivi kirurški konci, odnosno niti, koji preciznim pozicioniranjem na pomno odabrane točke zatežu opuštenu kožu lica i kreiraju izvrstan lifting efekt vrlo prirodnog dojma.

Na taj se način postiže „povlačenje“ kože i potkožnog tkiva suprotno od smjera gravitacije, čime čitavo lice postaje zategnutije i poprima mladenački izgled. Jedna od najiskusnijih hrvatskih liječnica za ovaj tretman je dr. Sanja Lazarić, specijalistica otorinolaringologije i plastične kirurgije iz Rijeke – i njene kolege ističu je kao top stručnjaka za apliciranje mezoniti. Iza ove je liječnice desetak godina iskustva u radu s lifting koncima, a sveukupno 20 godina estetskog specijalističkog rada, zbog čega njeno mišljenje cijene i pacijenti i kolege liječnici.

Dr. Sanja Lazarić, specijalistica otorinolaringologije i plastične kirurgije

Zategnutije i čvršće lice bez operacije

„Mezoniti su najefikasnija nekirurška alternativa faceliftingu, a za zatezanje kože koriste se posebno dizajnirana vlakna koja se pod kožu uvode pomoću igle na čijem se vrhu nalazi biorazgradivi polidoksan konac, odnosno nit. Ta će nit nakon postavljanja fizički kreirati točke zatezanja lica, no ono što ih čini još posebnijim je njihovo produljeno djelovanje. Bijou mezoniti stimuliraju prirodnu sintezu kolagena, elastina i fibrinogena, čime direktno povećavaju čvrstoću i tonus kože, a puni efekt vidljiv je nakon otprilike dva mjeseca“, objašnjava nam dr. Lazarić.

Što se rezultata tiče, tvrdi kako će se vrlo prirodan efekt liftinga primijetiti odmah, jer je riječ o metodi koja kao niti jedna do sada zateže i definira konture lica, a izvrstan učinak Bijou nitima postiže se i na smanjenje bora između obrva, podizanje kuta usana i zatezanje kože na rubovima donje čeljusti.

„Nakon umetanja, niti fiksiraju sub-dermalno tkivo na povišenom položaju, čime se zatežu i potkožna tkiva, ali i sama koža – takav učinak inače je moguće kreirati samo operativnim zahvatom, zbog čega je ovaj tretman izvrsno rješenje za sve one osobe koje žele svježije, zategnutije i čvršće lice, a ne žele se podvrgnuti operaciji ili još za nju nisu idealan kandidat“, ističe liječnica.

Izvor: Bijuo niti katalog

Kakve rezultate očekivati i kako izgleda oporavak?

Jedna od najvažnijih stavki, tvrdi dr. Lazarić, je pitanje „koliko je rezultat zapravo prirodan?“. Liječnica tvrdi kako je, zbog činjenice da se ne radi o dodavanju volumena, promjene su vezane isključivo za isticanje prirodnih kontura i zatezanje namreškane kože – pritom je mimika lica maksimalno očuvana te ne dolazi do pojave „pretjerano popravljanog“ izgleda.

Izvor: Bijuo niti katalog

S obzirom na to da je riječ o minimalno invazivnom postupku koji ne nosi tipične rizike vezane uz operativno zatezanje lica, i oporavak je iznimno kratak, pri čemu je moguće očekivati blago crvenilo i otečenost svega nekoliko dana.

Iskusna liječnica nam je istaknula kako je u dugogodišnjem radu s nitima primijetila razlike između različitih proizvođača te dodaje kako jedan, na prvi pogled neočekivan faktor, igra veliku ulogu – a to je vlaga. Upravo je prisutnos vlage u pakiranju proizvoda značajan čimbenik u smanjenoj kvaliteti, jer direktno utječe na raspadanje polidoksanona od kojeg su niti napravljene. Dok većina proizvođača lifting niti pakira pomoću dušika ili vakuuma bez uklanjanja vlage, Bijou upotrebljava prednosti komore s rukavicama, tzv. Glove Box, kako bi se uklonili svi nepovoljni učinci vlage na kvalitetu finalnog proizvoda.

Apliciranje Bijou mezoniti može trajati od 20 pa do 45 minuta, ovisno o broju postavljenih niti – a izvrsna je vijest kako tretman ne zahtijeva anesteziju te se, naravno ako to želite, odmah nakon zahvata možete vratiti uobičajenim dnevnim poslovnim i privatnim obvezama.

Kolagenizacija će se odvijati još dugo nakon tretmana

S obzirom na to da za izvođenje ovog postupka u Hrvatskoj nema mnogo specijaliziranih liječnika, dr. Lazarić nam je objasnila kako su stručnost, kontinuirana edukacija te što više praktičnog iskustva ključni faktori u uspješnom apliciranju mezoniti.

Iako se u narednih 6 mjeseci do godine dana niti u cijelosti razgrade, no na mjestima njihove aplikacije proces kolagenizacije se nastavlja odvijati mnogo dulje – što znači da je riječ o postupku koji nastavlja pomlađivati lice zahvaljujući prirodnim samoobnavljajućim procesima našeg tijela.

Pogađate – glavni benefit ovog procesa je produkcija iznimno velikih količina kolagena u tretiranom području, čime dolazi do povećanja tonusa u dubljim slojevima dermisa, a posljedično i do zatezanja površine kože.

Pročitajte još i ...