Najnoviji wellness trend – Head SPA

Siječanj je, osim mjeseca upisa u teretane, također i mjesec skijanja, ali i mjesec u kojemu želimo biti dobri i nježni prema sebi. Pa tako na planinskim vrhuncima, u pauzama od skijanja, ali i u gradu, pohodimo razne wellnesse ne bismo li svome tijelu uzvratili za sve ono dobro što čini za nas.

A tamo, ponuda je davno nadrasla razne hot stone masaže, peelinge cijelog tijela ili klasične tretmane lica. Upravo u posljednjih nekoliko godina, sve više wellnessa u Europi pa tako i u Hrvatskoj, uvodi inovativne tretmane poput bukalne masaže koja, kroz unutarnju masažu usne šupljine donosi blagi lifting učinak, budući da potiče rad malih i teško dostupnih mišića.

Veliki trend je i face yoga, a počeli su se otvarati i takozvani Face gymovi gdje se – pogađate, vježbe koncentriraju na glavu i lice. Saune su i dalje tu, ali sve su traženiji i tretmani u suprotnoj strani spektra – odlasci u ledene komore gdje temperarura doseže minus 110 stupnjeva. Riječ je o krioterapiji koja neće samo otopiti tjelesnu masnoću, već će blagotvorno djelovati i na sve upalne procese u tijelu.

2024. donosi nam novi veliki trend koji se prije svega koncentrira na područje glave, dio tijela koji je do sada bio poprilično zanemaren, ako ne računamo tretmane lica. Tako diljem Europe niču takozvani Head SPA saloni u kojima vješto osoblje svu pažnju posvećuje kosi, vlasištu i koži tjemena i to na vrlo inovativne načine. Tu se ne radi samo o opuštanju, već i o tretmanima koji potiču rast kose, ali i o čitavom nizu tretmana za zdravlje kose.

Kosa i vlasište do sada su bili predmet zanimanja frizera i dermatologa. Redovito šišanje, bojenje uz poneku hranjivu i njegujuću masku i laganu kratku masažicu tijekom pranja kose bilo je uglavnom sve što smo od wellness rituala znali priuštiti svojoj kosi. Dermatolozi su stupali na scenu ako bismo se susreli s nekim problemom – opadanjem kose, njezinim slabljenjem, iritacijama na tjemenu i vlasištu, peruti i sličnim situacijama. No, Head SPA kao koncept ide korak dalje. U tim ugodnim i opuštajućim prostorima stručno će se osoblje pobrinuti za zdravlje vaše kose i vlasišta, ali će takve tretmane kombinirati s opuštanjem duha i tijela i sveopćim dobrim osjećajem.

Ovaj je koncept nadahnut masažama glave kakve se već stoljećima prakticiraju u Japanu, a zaslužne su za unutarnji balans, ublažavanje stresa i mindfulness, ali odlično djeluju i kod migrena i kontinuiranih glavobolja. Sami tretmani mogu varirati ovisno o potrebama klijenata, ali svaki tretman započinje analizom kose i vlasišta kako bi se daljnji postupci posve personalizirali i prilagodili željama i potrebama klijenta.

Zatim slijedi čišćenje, odnosno uklanjanje svih nečistoća, mrtvih stanica kože i proizvoda sa styling kose s tjemena i kose. To su lagani rituali pranja uz blage masažne pokrete koji opuštaju i potiču cirkulaciju. Daljnji koraci njege uključuju nanošenje maski, seruma ili eteričnih ulja, ovisno o tipu kože, eventualnoj problematici koju treba rješavati, ali i željama klijenata. Nakon toga slijede tretmani vlažnim, vrućim ručnicima koji će pojačati djelovanje njegujućih preparata i osigurati njihovo bolje apsorbiranje u kosu i kožu glave.

Tretmani obično završavaju dugom i intenzivnom masažom te četkanjem četkom od prirodnih vlakana. Po želji, cijelu priču možete završiti fen frizurom ili bilo kojom drugom vrstom stiliziranja kose. S veseljem očekujemo prvi hrvatski Hair SPA gdje ćemo potražiti odgovarajuću njegu za našu kosu te si priuštiti nekoliko sati čistog opuštanja i uživanja.

Pročitajte još i ...