Otkrivamo zašto svi pričaju o kolagenu i zašto su to, zapravo, kolageni, a ne kolagen!

Vichy Laboratories je u Domu hrvatskog društva likovnih umjetnika okupio brojne cijenjene suradnike – dermatologe, farmaceute, partnere, predstavnike medija i influencere, a središte večeri bio je Vichyjev najprodavaniji anti age proizvod, krema koja se proda svakih 22 sekunde, Liftactiv Collagen Specialist dnevna njega.

Među uzvanicima su se našla i brojna regionalno poznata lica od Ane Radišić, Korane Gvozdić, Domenice, Nike Turković i Sare Jo do renomirane dermatologinje Željane Bolanče te farmaceutkinje Mirne Jelić Hrgić. Za odličnu atmosferu pobrinula se regionalna glazbena zvijezda Džejla Ramović. Uz moderiranje voditeljice Ivane Mišerić, uzvanici su doznali brojne zanimljive detalje o kolagenu, proteinu koji čini 70 % kožnog tkiva te je zaslužan za čvrstoću kože.

Kolagen je protein koji prirodno nastaje u ljudskom tijelu i vrlo je važan za zdravlje kože, kostiju i vezivnog tkiva. Korijen riječi ‘kolagen’ seže do grčke riječi kólla, što znači ljepilo. Dakle, njegova funkcija je opisana u njegovu imenu – kolagen je ljepilo koje drži kožu na okupu i time održava njenu strukturu i elastičnost. U svijetu ljepote, a naročito anti-age njege, to je trenutno zasigurno jedan od najpopularnijih pojmova, no istovremeno je mnogo više od prolaznog trenda.

Vichy tim: Petra Mlakar Zorko, Sara Razum, Nika Tomić, Ilka Čerkez, Ana Mehmedbegović i Svjetlana Arh

Kao najstariji protein na svijetu, kolagen je pronađen čak u kostima T-Rexa prije 68 milijuna godina. Najotporniji je i najizdržljiviji protein, snažniji od čelika, a u predstavlja 70 % kožnog tkiva. Pod utjecajem ekspozoma, koža gubi kolagen, a opadanjem količine i kvalitete kolagena u koži, prvi znakovi starenja kože postaju vidljivi. No jeste li znali da ne postoji samo jedan kolagen, već njih čak 5 koji imaju različitu ulogu u procesu starenja kože? Upravo je to bila tema večere u zagrebačkom domu HDLU.

Farmaceutkinja Mirna Jelić Hrgić, moderatorica Ivana Mišerić i dermatologinja dr. sc. Željana Bolanča

“Nakon 30-e, godišnje gubimo oko 1 % zaliha kolagena u tijelu. Zbog toga koža gubi elastičnost i čvrstoću pa nastaju bore i tanke linije. Stoga je moja preporuka da u kasnim 20-ima i ranim 30-ima počnete koristiti proizvode s prokolagenim peptidima”, izjavila je dr. sc. Željana Bolanča, spec. dermatovenerologije.

U borbi protiv vidljivih posljedica nedostatka kolagena, Vichy ima učinkovito rješenje – Liftactiv Collagen Specialist kremu s prokolagenim peptidima. Ova dnevna krema povećava za 200 % 5 ključnih tipova kolagena djelujući na 5 znakova starenja: bore, punoću, čvrstoću, tonus i konture lica. Njena hipoalergena formula testirana je na svim fototipovima.

Klinička testiranja od strane dermatologa pokazala su:

  • koža je odmah čvršća, za samo 4 tjedna bore se smanjuju 3
  • bore su se ublažile kod 96 % žena, a tonus kože je poboljšan kod njih 52 %
  • koža je čvršća kod 77 % žena, a glađa kod njih 87 %

Collagen Specialist: dnevni i noćni protokol

Važnost dnevne i večernje rutine kod njege kože neupitna je. Jutarnja rutina uz Liftactiv Collagen Specialist dnevnu njegu uključuje i novitet Liftactiv Collagen Specialist njegu za područje oko očiju te Capital Soleil UV Age Daily vodeni fluid protiv fotostarenja SPF 50+.

Osim utvrđivanja gradiva o kolagenu, Vichy je svojim gošćama ekskluzivno predstavio i novi proizvod koji će nadopuniti protokol za kolagen i bore. Područje oko očiju prvo pokazuje znakove gubitka kolagena. Liftactiv Collagen Specialist njega za područje oko očiju s jedinstvenim prokolagenim kompleksom djeluje na konture područja oko očiju čiji su rezultati vidljivi iz svih kutova.

Svjetlana Arh, Medical Director u L’Oréalu

Klinički dokazano djeluje na pet znakova starenja područja oko očiju: bore smijalice, bore ispod očiju, podočnjake, tamne krugove oko očiju i spuštene kapke. Nanosi se svaki dan nakon Collagen Specialist dnevne njege. Ispitana je na osjetljivoj koži, pod nadzorom dermatologa i oftalmologa. Ovaj je protokol potpun uz korištenje Retinol Specialist seruma u večernjoj rutini, koji je obogaćen vrhunskim kompleksom protiv starenja, a ciljano djeluje na bore, pa i one najdublje.

dr. Maja Kovačević
dr. Joško Miše
Dr. Nika Franceschi

 

Petra Mlakar Zorko, communication and advocacy lead

Event koji je započeo malim kvizom znanja i predavanjima dermatologa i farmaceuta, savršeno je zaokružen glazbenim nastupom i ugodnim druženjem u jednom od najljepših zagrebačkih prostora.

Vichy Liftactiv Collagen Specialist kremu, kao i druge proizvode iz protokola, možete pronaći u odabranim ljekarnama.

Nika Tomić, brand menadžerica Vichyja
Regionalna glazbena zvijezda Džejla Ramović
Tea Batinić Janjuš
Nika Turković
Sara Jo
Valentina Walme i Domenica Žuvela

 

Pročitajte još i ...