Pravila “3 sekunde” i “2 koraka” promijenit će vašu beauty rutinu

A model is getting prepared in Backstage ahead of the Victoria's Secret Fashion Show at the Mercedes-Benz Arena Shanghai in Shanghai, China on November 20, 2017. Photo by Aurore Marechal/ABACAPRESS.COM

Korejska beauty rutina, K-beauty i „koža poput stakla“ trendovi su koji su u posljednje vrijeme zaintrigirali žene diljem svijeta. Kako i ne bi – poznato je da Korejke gotovo pa „ne stare“, a njihova su lica glatka i bez bora čak i u zrelijim godinama.

Njihova beauty rutina ima čitav niz koraka, a mi izdvajamo dva koja možete jednostavno usvojiti još danas.

“Pravilo 3 sekunde”

Prema ovom korejskom pravilu, nakon čišćenja lica potrebno je unutar 3 sekunde nanijeti serum ili kremu za lice. U tom kratkom vremenu lice je još uvijek vlažno, a površinski sloj kože blago nadražen, zbog čega proizvodi mogu bolje prodrijeti u kožu.

To znači da je nakon umivanja ili čišćenja lica poželjno odmah nanijeti proizvod kako bi se aktivni sastojci upili bolje i brže.

S ovim pravilom slažu se i stručnjaci. Naime, funkcija kože primarno je zaštitna, što znači da je njezin cilj pružati barijeru koja je štiti od vanjskih utjecaja. Međutim, kada je koža vlažna, postaje osjetljivija na aktivne sastojke proizvoda, zbog čega ih je najbolje nanositi prije nego se lice osuši.

Ovo pravilo vrijedi i pri nanošenju proizvoda na tijelo nakon tuširanja. Nanesete li mlijeko ili kremu na vlažnu kožu, proizvodi će biti djelotvorniji.

Elsa Hosk releases a photo on Instagram with the following caption: "ud83dudc81ud83cudffc"., Image: 347330556, License: Rights-managed, Restrictions: *** No USA Distribution *** For Editorial Use Only *** Not to be Published in Books or Photo Books *** Handling Fee Only ***, Model Release: no, Credit line: Profimedia, SIPA USA

Čišćenje u 2 koraka

U korejskoj njezi kože lice se čisti u dva koraka. U prvom koraku uklanja se makeup i proizvodi s lica, a u drugom sve preostale nečistoće.

Počinje se sa sredstvom za čišćenje kože na bazi ulja kojim se nježno uklanja višak sebuma, šminka, krema sa zaštitnim faktorom i dio nečistoća. Njime se uklanjaju nečistoće i masnoća s lica koje se ne mogu ukloniti proizvodom na bazi vode.

February 11, 2017 - New York, USA - Tibi. MODEL ON BACKSTAGE, MAKE UP, WOMAN WOMEN, NEW YORK FASHION WEEK 2017 READY TO WEAR, PRET A PORTER, FALL WINTER AUTUMN HERBST.NYPAPW17, Image: 321224767, License: Rights-managed, Restrictions: * Austria Rights Out *, Model Release: no, Credit line: Profimedia, Zuma Press - Archives

Drugi je korak čišćenje lica kremastim gelom za umivanje koji se pjeni ili proizvodom na bazi vode kojim se uklanjaju preostale nečistoće s lica. Oba koraka izvode se kružnim pokretima i masažom lica.

Brojni obožavatelji dvofaznog čišćenja tvrde da im je ovaj korak preporodio kožu. Naime, polovičnim čišćenjem lica na površini kože taloži se nečistoća koja uzrokuje začepljivanje pora i izbijanje prištića. Zato je važno temeljito očistiti kožu dovoljno nježnim, a djelotvornim proizvodima koji ne narušavaju njezin prirodan pH i ne remete prirodnu proizvodnju ulja.

Pročitajte još i ...