Pretjerano znojenje (više) nije nerješiv problem

Iako se ovo ljeto jednostavno ne da otjerati, sezona velikih vrućina ipak je na svom zalazu, a s njom i dani prepuni znoja koji se izdajnički cijedi niz lice i vrat, ostavljajući tragove na odjeći. No, s dolaskom jeseni i nove sezone, započinju znojenja u teretanama i na raznim grupnim treninzima. Osim toga, postoje osobe koje se intenzivno znoje bez obzira na godišnje doba i na taj problem ne mogu utjecati.

Iako je znojenje prirodno, a ujedno i važan mehanizam za izbacivanje toksina iz organizma, ako je pretjerano, nije dobro za zdravlje. Ako ste isprobali sve moguće i nemoguće načine ublažavanja znojenja – od odabira laganije odjeće pa do manje konzumacije ljute hrane i alkohola, i ništa nije pomoglo, nudimo vam jedno rješenje koje doista djeluje.

Naime, u slučajevima prekomjernog znojenja koje nadilazi okvire normalne transpiracije kože, od velike pomoći može biti botox. Iako smo navikli o njemu čitati i koristiti ga za pomlađivanje i zaglađivanje bora, u ovoj funkciji on privremeno blokira provodljivost kemijskih signala živaca koji djeluju na stimulaciju znojnih žlijezda.

No, to ne znači da ćemo botoxom izliječiti prekomjerno znojenje, poznato i kao hiperhidroza. Njime ćemo samo ukloniti njegoge neugodne nuspojave. Nakon tretmana, mirni ste oko 6 mjeseci, što je, priznat ćete, lijepo razdoblje u kojemu vas ovaj problem više ne bi trebao mučiti. Nakon nekoliko mjeseci, možete očekivati lagani povratak simptoma pa tretman možete ponoviti.

Što obuhvaća tretman?

Tretman će započeti nanošenjem anestetske kreme na regiju koja će se tretirati. Nakon petnaestak minuta, kada krema počne djelovati,  sterilnim se kompresama i sterilnom fiziološkom otopinom obriše područje pazuha kako bi se maknula krema i očistilo polje gdje će se aplicirati botox, a potom slijedi njegovo apliciranje. I to je sve! Odmah nakon tretmana možete se vratiti svojim svakodnevnim obavezama i uživati u svojim aktivnostima bez mrskog znojenja.

Pročitajte još i ...